06 Aralık 2014, Cumartesi 08:39:34

BİR ŞİRKET DAHA KOKPİTTE TABLETE GEÇTİ

TNT, dünya çapındaki 50 uçağında, geleneksel pilot çantası yerine uçuş bilgilerini içeren elektronik uçuş çantası ile “kağıtsız kokpit” uygulaması başlatıyor.
  • kaptan bunu begenmis gibi duruyor ☺
  • biraz geç olmamış mı diycem ama THY'de de yok sanırım bu uygulama. burada iki ay önce bindiğim iç hat Alitalia seferinde hostes bile tabletten işaretlemeler yapıyordu.
  • Ucak MD mi? Boeing tasarimima benziyor?
  • ....sanki hayatlarinda hic I Pad görmemis gibi sevinmisler....azcik "yeni gelin" hikayseine benzemis...!!!!!....Eh hayirli ugurlu olsun aman sarilin bari I Pad`lerinize..!!!
  • O ne bicim yüz mimikleridir gülerken kaptan
  • KESKE THY DE BIZE VERSE COK IYI OLUR. HER UCAGIMIZDA 50 KG AGIRLIGINDA CHART DOSYALARI VAR. BU BIR YETISKIN KOLTUGU DEMEKTIR.
  • Allah bu tabletleri ican edenlerden emegi gecenlerden razi olsun..pilotluk hayatimda egitimle beraber 4uncu seneme giriorum..ve tablet sayesinde harcadigim defter fotolopisini bastigim defter kitap sayisi 3 u gecmez ki bir pilotun dokumanlarinin fazlaligini soylemeye gerek yok..tek bir insandan yapilan agac tasarrufuna bakin..mukemmel
  • iPad veya herhangi Apple urunlerine virüs giremiyor. Apple urunlerinin bu ozelligi var. O yuzden tek sorun bence pil sorunudur. Eger onuda cözerlerse cok iyi olacak. Saygilarimla Kadir Hollanda/Barneveld
  • Çok zor bir uygulama gibi bulunmaz hint kumaşı gibi ne bu böyle altı üstü bir ipad ve uygulaması en azından is yükü azaldı.
  • pgs bir uçağında bu uygulamayı gerçekleştirdi. testleri devam ediyor. yakında diğer uçaklara da yapılacak....

TNT’nin başvurusunun ardından, tüm güvenlik koşul ve gereksinimlerinin sağlanıp sağlanmadığının denetleyen Belçika Sivil Havacılık Kurumu, uçuş bilgilerini içeren dijital yazılım anlamına gelen Elektronik Uçuş Çantası (EFB) olarak iPad Air tablet kullanımını onayladı.

TNT bünyesinde faaliyet gösteren hava filosunun tamamında “kağıtsız kokpit”  uygulamasının başlamasıyla her bir iPad, uçuş mürettebatı tarafından her uçuşta taşınıyor olan 50 kilo matbu doküman ve el kılavuzunun yerini alacak.

Tüm uçuş mürettebatını kapsayan kağıt üzerinden elektronik ortama geçiş, uçuş dokümanlarının güncellenmesini sadeleştirip kolaylaştırırken aynı zamanda, merkezi ve elektronik olarak yapılmalarını mümkün kılarak kağıt kullanımını da ciddi ölçüde azaltıyor.

TNT uçaklarının kokpitleri, havalanma ve iniş dahil, uçuşun her aşamasında kullanılan cihazların yerleştirilebilmesi için modifiye edildi. Aralarında TNT Türkiye’ye hizmet veren ve günlük hava kargo kapasitesi 45 ton olan iki uçağın pilotlarının da bulunduğu 274 TNT pilotu, iPad’lerini teslim aldı.

TNT pilotları, 1 Ocak 2015’ten itibaren harita, navigasyon bilgileri ve el klavuzlarına yalnız iPad üzerinden erişebilecekler.

BİR ŞİRKET DAHA KOKPİTTE TABLETE GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
kaptan bunu begenmis gibi duruyor ☺

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY'de de mi yok? ~ 9 yıl önce
biraz geç olmamış mı diycem ama THY'de de yok sanırım bu uygulama. burada iki ay önce bindiğim iç hat Alitalia seferinde hostes bile tabletten işaretlemeler yapıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucak MD mi? Boeing tasarimima benziyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RB211 ~ 9 yıl önce
MD ile B747 yi ayırt edemiyorsan bu siteye hiç girme
bu işte ~ 9 yıl önce
bu soru siteye giripte bişey biliyormuş gibi yorum yapanların havacılığa ne kadar uzak olduğunu gösteriyor.
Rumuz ~ 9 yıl önce
RB211, burasi babanin sitesi degil. Sana mi sorulacak girilip girilmeyecegi? Sanirim sen dogustan bu bilgilerle dogdum. Birak trollugu de iyi niyetiyle bilgi almak insana yardimci ol....
Cpt ~ 9 yıl önce
Heee 4 motorlu MD.....
YENI GELIN ~ 9 yıl önce
....sanki hayatlarinda hic I Pad görmemis gibi sevinmisler....azcik "yeni gelin" hikayseine benzemis...!!!!!....Eh hayirli ugurlu olsun aman sarilin bari I Pad`lerinize..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Damat ~ 9 yıl önce
illa elestireceksin yani?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
O ne bicim yüz mimikleridir gülerken kaptan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
16/32 ~ 9 yıl önce
32 dişin yarısı gögünüyor walla
komik ~ 9 yıl önce
HAHAHAHAHAHHA gercekten cok komik... O kadar komik ki bunu butun dunyaya duyurmali. Hatta ucagin arkasina asalim sehrin ustunde dolastirsin bu tespiti...HAHAHAHAHAHAH
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
KESKE THY DE BIZE VERSE COK IYI OLUR. HER UCAGIMIZDA 50 KG AGIRLIGINDA CHART DOSYALARI VAR. BU BIR YETISKIN KOLTUGU DEMEKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah bu tabletleri ican edenlerden emegi gecenlerden razi olsun..pilotluk hayatimda egitimle beraber 4uncu seneme giriorum..ve tablet sayesinde harcadigim defter fotolopisini bastigim defter kitap sayisi 3 u gecmez ki bir pilotun dokumanlarinin fazlaligini soylemeye gerek yok..tek bir insandan yapilan agac tasarrufuna bakin..mukemmel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
millet ~ 9 yıl önce
diğer milletler calısıyor, Allah üretenden razı olsun bu yan gelip yatanlarıda bildiği gibi yapsın.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
iPad veya herhangi Apple urunlerine virüs giremiyor. Apple urunlerinin bu ozelligi var. O yuzden tek sorun bence pil sorunudur. Eger onuda cözerlerse cok iyi olacak. Saygilarimla Kadir Hollanda/Barneveld

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 9 yıl önce
Şu anlık giremiyor daha da popüler olunca bu cihazların da illa ki bir açığı bulunur ve yapılmak istenen yapılır.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çok zor bir uygulama gibi bulunmaz hint kumaşı gibi ne bu böyle altı üstü bir ipad ve uygulaması en azından is yükü azaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs ~ 9 yıl önce
pgs bir uçağında bu uygulamayı gerçekleştirdi. testleri devam ediyor. yakında diğer uçaklara da yapılacak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000