04 Eylül 2010, Cumartesi 08:01:08

BİR ŞİRKET DAHA İFLAS ETTİ!

İngiltere'de son dönemde sayıları artan turizm şirketi iflaslarına bir yenisi daha eklendi. Goldtrail, Sun4U ve Kiss Flights'ın ardından Barwell Travel de iflas ettiğini açıkladı. İşte ayrıntılar:
İngiltere Surrey merkezli tur operatörü Barwell Travel faaliyetlerini durduğunu açıkladı. Barwell Travel'in internet sitesinden yapılan açıklamada şirketin faaliyetlerini 1 Eylül itibariyle durdurduğu ifade edildi.

İspanya spesiyalisti olan tur operatörü 2008 yılında da mali sıkınıtı yaşamış ve faaliyetlerini bir süreliğine durdurmuştu. Mayıs 2008'deki olayın ardından Londra merkezli LeisureFare adlı şirket tur operatörünü satın almış ve aynı isimle faaliyetlerini sürdürmeye devam etmişti.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TEMASA GEÇTİ

Öte yandan son dönemlerde yaşanan iflasları yakından takip eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, Barwell Travel'in iflasının ardından da İngiliz yetkililer ile temasa geçti. Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İngiltere (Surrey) merkezli tur operatörü "Barwell Travel" 1 Eylül 2010 tarihi itibariyle faaliyetlerini durdurduğunu resmi internet sitesinden açıklamıştır.

Tanıtma Genel Müdürlüğünce konuya ilişkin olarak Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimiz kanalı ile gerekli temaslar sağlanmıştır. Bu doğrultuda, İngiltere Sivil Havacılık Örgütü CAA yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda Barwell Travel firmasının İspanya spesiyalisti olarak çalıştığı ve Türkiye'deki hiçbir destinasyona operasyonu bulunmadığı bildirilmiştir. Bu itibarla ülkemizde bulunan hiçbir ziyaretçinin, firmanın iflasından mağduriyeti söz konusu değildir."
BİR ŞİRKET DAHA İFLAS ETTİ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000