30 Aralık 2008, Salı 08:49:03

Bir "sarhoş pilot" vakası daha!

Geçen hafta İngiltere’de meydana gelen sarhoş pilot skandalının bir benzeri Rusya’da yaşandı.
  • Yolcu sakinleştirme ve kaptanı uyarma işini "rus güzel" yaptığına göre anlaşılan o ki uçakta kabin memuru yokmuş. Bu durumda pilot ayık da olsa uçuş gerçekleşemeyecekti. Boşuna telaşlanmışlar...
  • oldu shgm gidip preflight da yapsın, töbe töbe
  • karayollarinda cektigimiz yetmiyormus gibi bir de havayollarinda alkollu arac kullanma olduguna inanamiyor insan.. bu resmen 300 kisiye birden cinayete tesebbustur..
  • bu olaylar türkiyede de sık meydan geliyor bundan 6 yıl kadar önce şimdi adını vermek doğru olmaz halen uaçan bilindik bir charter uçağında kaptan zil zurna sarhoş uçağa gelmişti tabi hemen uçuştan alındı yerine stand by pilot uçtu daha sonra şirketten de ihraç edildi. eskiden bu tip önlemler vardı. ama yakın zamanda yine aynı şirketin FO su bayaa içki kokar vaziyette geldi yine şirket yetgilileri durumu fark etmesine rağmen hiçbirşey yapmadı. bence pilotlar uçuş öncesi SHGM yetgilileri tarafından kontrole tabi tutulmalı.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Rusya’nın Paris Hilton’u olarak bilinen reality şov yıldızı Kseniya Sobçak, iş görüşmesi için menajeriyle birlikte New York’a gidiyordu. Boeing 767 tipi uçakta kendisiyle birlikte 300 yolcu bulunuyordu.

Kaptan pilot Aleksander Çeplevski’nin yolculara yaptığı İngilizce anonsta Kseniya pilotun alkollü olduğunu fark etti. Kseniya yolculara pilotun sarhoş olduğunu söyleyince uçakta panik çıktı. 27 yaşındaki Rus güzel önce yolcuları sakinleştirdi.

Ardından tüm yolcular adına pilot kabinine girip “Sarhoşsunuz ve bu uçağı uçuramazsınız” dedi. Havaalanı yetkilileri devreye girerek pilotu uçaktan indirdi. Uçak başka bir kaptan pilotla üç saat rötarla New York’a uçtu.

Vatan

Bir "sarhoş pilot" vakası daha!

Yorumlar

havaciva ~ 15 yıl önce
Yolcu sakinleştirme ve kaptanı uyarma işini "rus güzel" yaptığına göre anlaşılan o ki uçakta kabin memuru yokmuş. Bu durumda pilot ayık da olsa uçuş gerçekleşemeyecekti. Boşuna telaşlanmışlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 15 yıl önce
oldu shgm gidip preflight da yapsın, töbe töbe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isten atmak yetmez ~ 15 yıl önce
karayollarinda cektigimiz yetmiyormus gibi bir de havayollarinda alkollu arac kullanma olduguna inanamiyor insan.. bu resmen 300 kisiye birden cinayete tesebbustur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
operation ~ 15 yıl önce
bu olaylar türkiyede de sık meydan geliyor bundan 6 yıl kadar önce şimdi adını vermek doğru olmaz halen uaçan bilindik bir charter uçağında kaptan zil zurna sarhoş uçağa gelmişti tabi hemen uçuştan alındı yerine stand by pilot uçtu daha sonra şirketten de ihraç edildi. eskiden bu tip önlemler vardı. ama yakın zamanda yine aynı şirketin FO su bayaa içki kokar vaziyette geldi yine şirket yetgilileri durumu fark etmesine rağmen hiçbirşey yapmadı. bence pilotlar uçuş öncesi SHGM yetgilileri tarafından kontrole tabi tutulmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000