01 Aralık 2011, Perşembe 12:02:45

BİR PİLOTUN TARİHİ

Türkiye'nin en yaşlı pilotlarından E. Hv. Plt. Bşçvş. Latif Özler Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öcal,Turan Atasever, Cemil Çınar ve Yaşar Güzelyazıcı tarafından ziyaret edildi.
  • Mekanin cennet olsun..
  • DÜN SENİ KAYBETTİK RAHAT UYU MEKANIN CENNET OLSUN
  • TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR VE İNSAN HAKLARI DERNEĞİNİ KUTLUYORUM. HAVA KUVVETLERİNİN YAPTIGI VEFASIZLIK. ONLAR HAVACILIGIN BÜYÜK ATALARI.ÖLENLERİ RAHMET,YAŞAYANLARA DA HATIRLI ÖMÜRLER DİLİYORUM.ELLERİNDEN ÖPÜYORUM. EM.HV.ASB.
  • yaşayan bir emekli pilot büyüğümüz'de İzmir-Bornova'da yaşamaktadır...1940 lıyılların pilotlarından Sayın Ahmet Kırlay Narlıdere SGK Huzurevinde yaşamını devam ettirmektedir...sayın büyüklerimize sağlık ve mutluluk diliyor,ellerinden öpüyorum...
  • Sayın Latif Hocam,sizinle 1979 yılında kısa bir süre Cumaovası Hv.Meydanında birlikte çalışma ve sizi tanıma mutluluğunu yaşadım.Aynı yıllarda aynı birlikte tanıma fırsatı bulduğum Öğret Pilot Astsubaylar Veli hocamı,Zeki Akyurt hocamı,Faik Demirhan hocamı ve Nejat ŞEN hocamı saygıyla anıyor,ebediyete intikal etmiş olanlara Tanrıdan rahmet hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömür diliyor ellerinizden öpüyorum.
  • yaşınıza ve tecrübelerinize yetiştirdiğiniz nice öğrenciler adına teşşekkürler ediyorum ellerinizden öpüyorum
  • Sayın Latif ÖZLER Hava Kuvvetlerinde yetişen yaklaşık 600 Plt.Astsubay'dan değerli bir isim.Yıllarca öğretmen pilot olarak görev almış gerçek şövalyelerden .Bu efsanevi pilotlarımızdan İzmir ,İstanbul ,Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan yaklaşık 15 kişi var.Hv.Kuv.100.yıl etkinlikleri kapsamında kendileri Ankara da misafir edildi ancak bir çoğu sağlık nedenleri ile katılamadı.Değerli bir meslektaşım ile beraber bu isimleri kayıt altına alıyoruz ve geçmişi günümüze taşıyarak unutulmalarına göz yummayacağız.Kendilerine sonsuz saygı ve selamlarımızı iletip sağlıklı günler diliyorum.
  • bende bu değerli insanı kutluyorum cmaovası meydan komt .1979 yılında t34 uçaklarıyla uçuş tecrubem de bu değerli hocaların hocası insanlar ile tanıştım hepsinin ellerinden öperim hakkın rahmetine kavuşanlara allah rahmet eylesin .
  • ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM başlıklı arkadaş ne yazdığının farkında degılsın ne alakası askerlik şubesiyle bu konunun...........
  • evet eskiden astsubaylar pilotluk yapıyordu bu olayda şurdan gelıyor helıkopter pılotları ve normal casa pılotları astsubaydan olusuyordu cunku astsubayın yetıstırılme amacı orduya teknık personel olarak goev yapmasıydı casa ve helıkopter pılotluguda teknık olarak goruluyordu sadece jet pılotlugu subaylardan olusuyordu...bu olay 1970 lı yıllarda degıstırıldı ve butun astsubaylarda subay sutbesıne yukseltılıp yuzbası rutbesı emeklılıgı geldıgınde emeklı edılmıstır...bılgınıze arz olunur..ama sımdı bakıyoruz egıtım suresı cok ama kalıtesı az cunku eskıden egıtım kalıtesı yuksek suresı azdı ...bu sadece pılotluk ıcın degıl dıger okullar ıcınde gecerlı unıversıte elektronık muhendıslık bıtırmıs bır ınsan lehim yapamıyor buyrun işte egıtım bu...
Türkiye'nin yaşayan en yaşlı pilotlarından emekli Başçavuş Latif Özler, Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öcal, Turan Atasever, Cemil Çınar ve Yaşar Güzelyazıcı tarafından ziyaret edildi.

Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında yaşlı ve emekli pilotları ziyaret etme yaklaşımına yanıt bulamayan Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği, kendi planını kendisi uygulamaya koyarak emekli pilot ve Başçavuş Latif Özler'i ziyaret etti.

Bir hizmet plaketi ve çiçekle ziyaretine gidilen Latif Özler, Sabiha Gökçen ile birlikte uçuş yapma deneyimine de sahip. 1924 yılında doğan Özler, 1943 yılında girdiği Türk Hava Kuvvetleri'nde 10 bin saatin üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

Kendisi gibi pilot olan oğlu Hava Pilot Teğmen Turhan Özler'e 1971 yılında brövesini takan Latif Özler, 1979'da emekli oldu.







BİR PİLOTUN TARİHİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Mekanin cennet olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
DÜN SENİ KAYBETTİK RAHAT UYU MEKANIN CENNET OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR VE İNSAN HAKLARI DERNEĞİNİ KUTLUYORUM. HAVA KUVVETLERİNİN YAPTIGI VEFASIZLIK. ONLAR HAVACILIGIN BÜYÜK ATALARI.ÖLENLERİ RAHMET,YAŞAYANLARA DA HATIRLI ÖMÜRLER DİLİYORUM.ELLERİNDEN ÖPÜYORUM. EM.HV.ASB.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yaşayan bir emekli pilot büyüğümüz'de İzmir-Bornova'da yaşamaktadır...1940 lıyılların pilotlarından Sayın Ahmet Kırlay Narlıdere SGK Huzurevinde yaşamını devam ettirmektedir...sayın büyüklerimize sağlık ve mutluluk diliyor,ellerinden öpüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Latif Hocam,sizinle 1979 yılında kısa bir süre Cumaovası Hv.Meydanında birlikte çalışma ve sizi tanıma mutluluğunu yaşadım.Aynı yıllarda aynı birlikte tanıma fırsatı bulduğum Öğret Pilot Astsubaylar Veli hocamı,Zeki Akyurt hocamı,Faik Demirhan hocamı ve Nejat ŞEN hocamı saygıyla anıyor,ebediyete intikal etmiş olanlara Tanrıdan rahmet hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömür diliyor ellerinizden öpüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yaşınıza ve tecrübelerinize yetiştirdiğiniz nice öğrenciler adına teşşekkürler ediyorum ellerinizden öpüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Latif ÖZLER Hava Kuvvetlerinde yetişen yaklaşık 600 Plt.Astsubay'dan değerli bir isim.Yıllarca öğretmen pilot olarak görev almış gerçek şövalyelerden .Bu efsanevi pilotlarımızdan İzmir ,İstanbul ,Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan yaklaşık 15 kişi var.Hv.Kuv.100.yıl etkinlikleri kapsamında kendileri Ankara da misafir edildi ancak bir çoğu sağlık nedenleri ile katılamadı.Değerli bir meslektaşım ile beraber bu isimleri kayıt altına alıyoruz ve geçmişi günümüze taşıyarak unutulmalarına göz yummayacağız.Kendilerine sonsuz saygı ve selamlarımızı iletip sağlıklı günler diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bende bu değerli insanı kutluyorum cmaovası meydan komt .1979 yılında t34 uçaklarıyla uçuş tecrubem de bu değerli hocaların hocası insanlar ile tanıştım hepsinin ellerinden öperim hakkın rahmetine kavuşanlara allah rahmet eylesin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM başlıklı arkadaş ne yazdığının farkında degılsın ne alakası askerlik şubesiyle bu konunun...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet eskiden astsubaylar pilotluk yapıyordu bu olayda şurdan gelıyor helıkopter pılotları ve normal casa pılotları astsubaydan olusuyordu cunku astsubayın yetıstırılme amacı orduya teknık personel olarak goev yapmasıydı casa ve helıkopter pılotluguda teknık olarak goruluyordu sadece jet pılotlugu subaylardan olusuyordu...bu olay 1970 lı yıllarda degıstırıldı ve butun astsubaylarda subay sutbesıne yukseltılıp yuzbası rutbesı emeklılıgı geldıgınde emeklı edılmıstır...bılgınıze arz olunur..ama sımdı bakıyoruz egıtım suresı cok ama kalıtesı az cunku eskıden egıtım kalıtesı yuksek suresı azdı ...bu sadece pılotluk ıcın degıl dıger okullar ıcınde gecerlı unıversıte elektronık muhendıslık bıtırmıs bır ınsan lehim yapamıyor buyrun işte egıtım bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
m.özler ~ 7 yıl önce
latif özlerin eşi olarak size katılıyorum. savaş uçakları kullandıgını söylerdi.çünki sayısı çok az pilotlardı onlar..el bebek gül bebek bakılırlarmış .özel egitimliler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000