18 Nisan 2012, Çarşamba 08:30:06

BİR EFSANENİN SON SEFERİ...

Amerikan uzay mekiği Discovery, 30 yıllık hizmetinin ardından müzede sergilenmek üzere son yolculuğuna çıktı.
  • Sabah yedide benim evin ustunden guzel bir gecis yapti. Tum Brevard bolgesini icine alicak sekilde bir gecit resmi oldu. Inanilmaz bir goruntu emin olun. Iki sefer daha olacak ondan sonra tamamen bitiyor. hepsi muzeye kaldirilacak. Bundan sonra onumuzdeki 5-6 yil Rus roketleriyle Amerikalilar tasinacak. Global dunya dedikleri bu olsa gerek. Koskoca superguc Amerika bile maliyetler ve ozellestirmelerden payina duseni aliyor ve eski dusmani yeni uzay ortagi Rusyayi kargo tasiyicisi ilan etmek durumunda kaliyor. Korhan Oyman
  • EE BİZ 2023 DE ARABA YAPACAZ VE ZÜPPEL GÜÇ OLDUK... EHEHELE. DÜNYA LİDERİZ BİZ...
  • Küçük bir çocukken adını televizyonda duymuştum. Çok karizma gelmişti bana. Uzay Mekiği Discovery...Yıllarca uzaya gidişini ve dönüşünü takip ettik. On yıl önce staj yaptığım yerde simülasyonunu kullandım ve uzaya son seferinde Nasa'nın uyguladığı Face in Space uygulamasına her ne kadar saçma gelse de katıldım. Serifika aldım. En azından son uçuşun bir parçası olmak olmak istedim. Uzay araştırmaları için çok önemli ve jilet olamayacak kadar kımetli bir parçasıdır.
  • THK Bağışlayın astronot yetiştirecekya heheheh işe yarar yerde paratik ve görsel eğt. verir
  • jilet yapin jilet.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) en eski ve en çok sefer yapan uzay mekiği Discovery, yeni yaşamına başlamak üzere modifiye edilmiş bir jumbo jete yüklenerek Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden Washington'a hareket etti. 
 
Discovery'nin uzay merkezinden ayrılışını yaklaşık 2 bin eski mekik çalışanı, üst düzey yetkili, turist ve gazeteci izledi. 
 
Uçak ve mekik güney yönüne doğru havalandıktan sonra son bir kez Cape Canaveral sahili üzerinde uçtu. Discovery, Washington'a getirilmesinin ardından sergilenmek üzere Smithsonian Enstitüsü'nün Virginia'daki Uluslararası Dulles Havaalanındaki dev hangarına nakledilecek. 
 
Uzay mekiklerinin filo lideri ve müzeye giden ilk mekik olan Discovery, 39 sefer yapmıştı.
 
NASA 30 yıllık uzay programına geçen yaz son vermişti. 
BİR EFSANENİN SON SEFERİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sabah yedide benim evin ustunden guzel bir gecis yapti. Tum Brevard bolgesini icine alicak sekilde bir gecit resmi oldu. Inanilmaz bir goruntu emin olun. Iki sefer daha olacak ondan sonra tamamen bitiyor. hepsi muzeye kaldirilacak. Bundan sonra onumuzdeki 5-6 yil Rus roketleriyle Amerikalilar tasinacak. Global dunya dedikleri bu olsa gerek. Koskoca superguc Amerika bile maliyetler ve ozellestirmelerden payina duseni aliyor ve eski dusmani yeni uzay ortagi Rusyayi kargo tasiyicisi ilan etmek durumunda kaliyor. Korhan Oyman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
EE BİZ 2023 DE ARABA YAPACAZ VE ZÜPPEL GÜÇ OLDUK... EHEHELE. DÜNYA LİDERİZ BİZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Küçük bir çocukken adını televizyonda duymuştum. Çok karizma gelmişti bana. Uzay Mekiği Discovery...Yıllarca uzaya gidişini ve dönüşünü takip ettik. On yıl önce staj yaptığım yerde simülasyonunu kullandım ve uzaya son seferinde Nasa'nın uyguladığı Face in Space uygulamasına her ne kadar saçma gelse de katıldım. Serifika aldım. En azından son uçuşun bir parçası olmak olmak istedim. Uzay araştırmaları için çok önemli ve jilet olamayacak kadar kımetli bir parçasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THK Bağışlayın astronot yetiştirecekya heheheh işe yarar yerde paratik ve görsel eğt. verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
jilet yapin jilet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000