07 Ocak 2010, Perşembe 11:41:53

BEST AIR SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Türkiye’nin kadın patronlu tek havayolu şirketi olan Best Air, şirketin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle sessizliğe büründü. Yöneticilerin ağzını bıçak açmıyor. Şirkete verilen müsaadenin de sonuna yaklaşılıyor.
  • batarsa neyi alıcaksın diyosun !!! bu ülkede hukuk var kulağını gözünü kapatarak kölelik yaptığın efendilerine söylersin ..... bak nasılda alıcaz söke söke herkese göstere göstere !!!
  • Bahtışen Türkiyede yatırım yaparak ülkesinin kalkınmasına yardımcı olmaya çalıştı ve parasını kaybetti, uçucu personel, teknisyenler, ofis görevlileri aylarca ücret almadan çalıştı kaybetti, şirkete hizmet veren birçok kuruluş aylarca para alamadığı için kaybetti, ama biri varki o hep kazandı, şimdi çalışanlar birbirleri ile dalaşırken o bundan sonra hangi sahnede oynayacağı oyunun planlarını yapıyor. Kimsenin ahı yerde kalmaz.....
  • Sessizlik devam ediyor gibi. Neler oluyor haberi olan var mi? Bu arada gecen haftaki Fikir Firtinasi programini seyreden oldumu, orada neler konusuldu Best Air icin, ben kacirmisim! Huzunlu son konusunda neler dediler bakalim merak ediyorum.
  • Senin kelime yapını cümle yapını tanıdım.Sen benim kim olduğumu yanlış tahmin etmişsin. Çalışırken çırpınsaydın ya....Paralı alırken pekde mutlu idin.Yanına yaklaşamıyorduk.Paranı almak için uğraşıyorsan yardımcı ol...internet sahifelerinden atıp tutma.Senin kariyerin bu yazılarından belli oluyor.Sen iş kurmak çalıştırmak bilirmisin arkadaş...Bir handa çay ocağını çalıştırda görelim.... KONUŞURKEN YAZARKEN EDEPLİ OLALIM. Havacılık sektöründe en yüksek maaşlar verilirken aldığını harcarken demiyorsun başka arkadaşlar az
  • "Yeter" rumuzlu arkadaş ne kadar heyecanlı ve ne kadar da kinli ? Sanırım kendisi Bestair'den atılmış birisi, aksi takdirde bu kadar heyecanlı ve taraflı olmasını anlayamazdım. Umarım Bestair kurtulur da ben de senin yüzünü o zaman görürüm. Ama önce buluşmak için tabii ki telefonunu ve ismini verecek yüreğin varsa...
  • Haberci arkadaş sanırım seni tanıdım: Batarsa neyimi Alacaz sizler dolandırıcılığı düşünmedikçe biz buluruz alacak bi şeyler sen rahat ol düşünme çalışan ne alacak diye yeterki SHGM hakkımızı korumaya alsın.Batmazsa sen sanıyormusun şirket satılacak veya sizler para bulup devam edeceksiniz. kim gelir hangi pilot gelir sizlerle çalışır.gelen belli zaten yalakalar ve koltuk meraklılarından başka birde işi bitmiş emekliliği gelmiş sonlarında bi yerde bi yere gelememiş yemiş içmiş kariyer sıfır gelecek bunlar size haberci arkadaş.Daha yazayımmı haberci arkadaş. Bu Şirket hakkında o kadar çok şey öğrendimki herşey pislikle dolu. Airporthaberede lütfen tekrarlıyorum güncel kalsın ana sayfada bu haber insanlar arşivden aramasın. Best of the Rest
  • Haberci adı altında yazan arkadaşa : Amerikaya değil bi ekmeğini almaya bile hakları yok ne ekremin ne bahtişanın Yaptıkları herşey çalışanlarının parası,Çalışanları bayramı parasız yılbaşını parasız evde hüzün içiinde geçiriyorsa onlarda bunun beterini yaşamaları lazımken eğlenmeye değil gülmeye bile hakları yok.çalışanları nasıl parasız icra borç batağına batırdılar sen arkadaşım da amerikada yaşıyor diyorsun.Geri gelse ne değişecek sonra amerikadan .Oraya buraya harcadığı her kuruş çalışanının parasıdır.Evet Yalakalrıda vardı var halen daha koltuk merakları yüzünden çalışanları hep aldattılar az kaldı düzelecez uçun para alacaz kurtarmalıyız sanki biz kuduk bizim paramız bu yalakalar bu camiadan bştmedikçe çok daha ezilir garibanlar
  • Satamıyor ve parada bulamıyorsunuz kandıracak kimse yok kendi kendinizi kandırıyorsunuz kime oluyor çalışanlara.Bu zamana kadar da çalışanların sayesinde ayakta kaldın beklediler sabırla ama onların parasıyla yaşadın.Çalışanlarda artık verdi gerçi mahkemeye dilerim SHGM de el koyar artık iflasını açıklatır ve md satışa çıkar teminat mektubu bozdurulur yoksa bunlar yakında Teminat mektubunu nasıl alırız md yi nasıl bi yere kaçırırız hesabındalar.Çalışanlarının Parasıyla Kaldın bu kadar Ayakta sanmea kendi parandı okadar dayanma gücü bulduysan çalışanlarının sayesinde sabırla efendice beklediler.Airport haber ede sesleniyorum Best in haberini hemen kaldırmayn ana sayfada güncel kalsınki Millet takibini etsin iki günde nasıl oluyorsa kayboluy
  • ya arkadaslar hep emekci kardesler yazmis, bir de bunlarin tas gibi acenteleri vardi... :-) Neden onlardan hic ses seda cikmaz anlamadim... Hani hep yaninda arkasindaydiniz bu sirketin... Ne oldu muuhhhhaaaaa Hemi Dus acenteleri kime diyooommm aloooooo
  • Bu kadar borcu olan batmis bir sirketi kim alir sasarim! Eski bir ucaklari var bir tek o da borclari icin yakinda satilir. Bu kadar kotu yonetilmis, calisanlarina maaslarini odemeyen ve cok ah almis bir sirketin son gunleri bunlar. Sirket icindekiler satis olsun diye alan kazandirir falan diye de yazmasin hic. Bahtisen hanimin basi dertte, daha nelerine haciz gelecek onlari dusunsun bakalim, uykulari kacsin. Allahin sopasi yok, yenen haklar, alinan AH lar bir bir cikacak.

Büyük umutlarla kurulan Best Havayolları kepenk kapatma noktasına geldi. Operasyonel anlamda temiz bir sicile sahip olan Best Havayolları, Amerika’da iş kadını olan Bahtışen Tunca tarafından 2005 yılının Aralık ayında kuruldu. Kuruluşun ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvurularak uçuş işletme ruhsatı alabilmek için girişimler başlatıldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yaptığı incelemelerin ardından 2006 yılının Mayıs ayında uçuş işletme ruhsatı alan Best Havayolları uçuşlara başlamak için hazırlıklarını tamamladı.

Atatürk Havalimanı apronunda koç kurban edilerek şov yapan şirketin diğer şirketlerden farkı ise kabin memurlarına Blue-Jean giydirecek olması idi.

İyi niyetlerle başlanan bu oluşum, ilk çatlağını taciz olayları ile verdi. Eski Genel Müdür Sadettin Gezmek’in kadınları taciz ettiği haberleri şirketin sahibi Bahtışen Tunca tarafından basına açıklandı. Best Havayolları’nın ilk lekesi de bu oldu.

Sadettin Gezmek’in şirketten uzaklaştırılmasından sonra FLY Havayolları’nın genel müdürlüğünü yapan Teoman Tosun şirketin başına getirildi. Teoman Tosun’la yeni bir soluk gelmesi beklenen şirkette işler yolunda gitmedi. İlk yıl Almanya’nın Duesseldorf bölgesinde tur operatörlüğü yapan Miray ila anlaşıldı. Almanya’ya yapılan seferler de Miray’ın iflası ile başarısız oldu.

Operasyonel giderleri ödeyemeyen Best Havayolları’nın kiralık uçaklarına el konuldu. Uçağı kiralayan firma tarafından el konulan iki adet Airbus321 tipi uçaktan sonra Best Havayolları’nın elinde sadece bir uçak kaldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü şirkette yaşanan bu olumsuzlukları dikkate alarak Best Havayolları’nın ruhsatını 3 ay süre ile askıya aldı. Uçuşları durdurulan Best Havayolları şirketi kurtarmak için finans ve ortak arayışına başladı. Yapılan onca görüşmelere rağmen ortak bulunamadı. Malezya’da İsviçre’ye kadar birçok işadamı ile görüşüldü. Ancak hiçbiri olumlu sonuçlanmadı.

Şirkete kaynak yaratmak için başvurulan kredi kapıları da şirketin yüzüne kapandı.

Şirket kaynaklarından alınan bilgilere göre Kadir Kara isimli bir işadamına Best Air satıldı. Hatta Best Havayolları genel kurul yaparak hisse devri gerçekleştirildi. Ancak kadir Kara’nın anlaşılan rakamı şirket kasasına koymamasından dolayı satış iptal edildi.

Öte yandan şirketin sahibi Bahtışen Tunca ile genel müdür Teoman Tosun’un da arasının açık olduğu ifade ediliyor.

Bahtışen Tunca’nın şirkete ortak bulabilmek için çaba sarf ettiği belirtilirken son 10 gündür Bahtışen Tunca başta olmak üzere şirketin ortaklarından Ekrem Çalkılıç ve genel müdür Teoman Tosun’a ulaşılamıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Best Air’e tanıdığı sürenin de sonuna yaklaşılıyor. Best Havayolları’na verilen sürenin dolmasına kadar şirkete yeni uçaklar getirilmezse uçuş ruhsatı iptal edilecek.

Best Air'in son günleri mi?

AirportHaber.com

BEST AIR SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Misafir ~ 14 yıl önce
batarsa neyi alıcaksın diyosun !!! bu ülkede hukuk var kulağını gözünü kapatarak kölelik yaptığın efendilerine söylersin ..... bak nasılda alıcaz söke söke herkese göstere göstere !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bahtışen Türkiyede yatırım yaparak ülkesinin kalkınmasına yardımcı olmaya çalıştı ve parasını kaybetti, uçucu personel, teknisyenler, ofis görevlileri aylarca ücret almadan çalıştı kaybetti, şirkete hizmet veren birçok kuruluş aylarca para alamadığı için kaybetti, ama biri varki o hep kazandı, şimdi çalışanlar birbirleri ile dalaşırken o bundan sonra hangi sahnede oynayacağı oyunun planlarını yapıyor. Kimsenin ahı yerde kalmaz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sessizlik devam ediyor gibi. Neler oluyor haberi olan var mi? Bu arada gecen haftaki Fikir Firtinasi programini seyreden oldumu, orada neler konusuldu Best Air icin, ben kacirmisim! Huzunlu son konusunda neler dediler bakalim merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Senin kelime yapını cümle yapını tanıdım.Sen benim kim olduğumu yanlış tahmin etmişsin. Çalışırken çırpınsaydın ya....Paralı alırken pekde mutlu idin.Yanına yaklaşamıyorduk.Paranı almak için uğraşıyorsan yardımcı ol...internet sahifelerinden atıp tutma.Senin kariyerin bu yazılarından belli oluyor.Sen iş kurmak çalıştırmak bilirmisin arkadaş...Bir handa çay ocağını çalıştırda görelim.... KONUŞURKEN YAZARKEN EDEPLİ OLALIM. Havacılık sektöründe en yüksek maaşlar verilirken aldığını harcarken demiyorsun başka arkadaşlar az

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Yeter" rumuzlu arkadaş ne kadar heyecanlı ve ne kadar da kinli ? Sanırım kendisi Bestair'den atılmış birisi, aksi takdirde bu kadar heyecanlı ve taraflı olmasını anlayamazdım. Umarım Bestair kurtulur da ben de senin yüzünü o zaman görürüm. Ama önce buluşmak için tabii ki telefonunu ve ismini verecek yüreğin varsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberci arkadaş sanırım seni tanıdım: Batarsa neyimi Alacaz sizler dolandırıcılığı düşünmedikçe biz buluruz alacak bi şeyler sen rahat ol düşünme çalışan ne alacak diye yeterki SHGM hakkımızı korumaya alsın.Batmazsa sen sanıyormusun şirket satılacak veya sizler para bulup devam edeceksiniz. kim gelir hangi pilot gelir sizlerle çalışır.gelen belli zaten yalakalar ve koltuk meraklılarından başka birde işi bitmiş emekliliği gelmiş sonlarında bi yerde bi yere gelememiş yemiş içmiş kariyer sıfır gelecek bunlar size haberci arkadaş.Daha yazayımmı haberci arkadaş. Bu Şirket hakkında o kadar çok şey öğrendimki herşey pislikle dolu. Airporthaberede lütfen tekrarlıyorum güncel kalsın ana sayfada bu haber insanlar arşivden aramasın. Best of the Rest

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberci adı altında yazan arkadaşa : Amerikaya değil bi ekmeğini almaya bile hakları yok ne ekremin ne bahtişanın Yaptıkları herşey çalışanlarının parası,Çalışanları bayramı parasız yılbaşını parasız evde hüzün içiinde geçiriyorsa onlarda bunun beterini yaşamaları lazımken eğlenmeye değil gülmeye bile hakları yok.çalışanları nasıl parasız icra borç batağına batırdılar sen arkadaşım da amerikada yaşıyor diyorsun.Geri gelse ne değişecek sonra amerikadan .Oraya buraya harcadığı her kuruş çalışanının parasıdır.Evet Yalakalrıda vardı var halen daha koltuk merakları yüzünden çalışanları hep aldattılar az kaldı düzelecez uçun para alacaz kurtarmalıyız sanki biz kuduk bizim paramız bu yalakalar bu camiadan bştmedikçe çok daha ezilir garibanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Satamıyor ve parada bulamıyorsunuz kandıracak kimse yok kendi kendinizi kandırıyorsunuz kime oluyor çalışanlara.Bu zamana kadar da çalışanların sayesinde ayakta kaldın beklediler sabırla ama onların parasıyla yaşadın.Çalışanlarda artık verdi gerçi mahkemeye dilerim SHGM de el koyar artık iflasını açıklatır ve md satışa çıkar teminat mektubu bozdurulur yoksa bunlar yakında Teminat mektubunu nasıl alırız md yi nasıl bi yere kaçırırız hesabındalar.Çalışanlarının Parasıyla Kaldın bu kadar Ayakta sanmea kendi parandı okadar dayanma gücü bulduysan çalışanlarının sayesinde sabırla efendice beklediler.Airport haber ede sesleniyorum Best in haberini hemen kaldırmayn ana sayfada güncel kalsınki Millet takibini etsin iki günde nasıl oluyorsa kayboluy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya arkadaslar hep emekci kardesler yazmis, bir de bunlarin tas gibi acenteleri vardi... :-) Neden onlardan hic ses seda cikmaz anlamadim... Hani hep yaninda arkasindaydiniz bu sirketin... Ne oldu muuhhhhaaaaa Hemi Dus acenteleri kime diyooommm aloooooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kadar borcu olan batmis bir sirketi kim alir sasarim! Eski bir ucaklari var bir tek o da borclari icin yakinda satilir. Bu kadar kotu yonetilmis, calisanlarina maaslarini odemeyen ve cok ah almis bir sirketin son gunleri bunlar. Sirket icindekiler satis olsun diye alan kazandirir falan diye de yazmasin hic. Bahtisen hanimin basi dertte, daha nelerine haciz gelecek onlari dusunsun bakalim, uykulari kacsin. Allahin sopasi yok, yenen haklar, alinan AH lar bir bir cikacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000