25 Haziran 2013, Salı 14:13:31

BER HAVALİMANI TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Almanya genelinde büyük tartışmalara sebep veren BER Havalimanı'nın açılış tarihinin ertelenmesinden sonra tartışmalar devam ediyor...
  • 1945 yılından sonra,böylesine önemli ve akçalı bir işte Almanların ilk defa çuvalladığını görüyorum!Bunda DDR vatandaşı frau Merkel'in dahli varmı acaba?

Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Mehdorn, BER'in küçük bir kısmındaki prova uçuşlar için halkın değil, yönetimin karar vereceğini söyledi.

Mehdorn, yılsonuna kadar havalimanının kuzey bölümünde uçuşa geçilmesi için incelemelerde bulunulduğunu kaydetti. Bu zamana kadar Brandenburgluların ve Berlinlilerin hayır demesini dinlemeyen BER Başkanı, "Bu yönetimin kararı olacak, siyasi bir karar değil" ifadelerini kullandı.

İki küçük havayolu şirketi günlük 6 veya 8 uçağın bin 500 yolcuyu taşıyacağından bahseden Hartmut Mehdorn, "Böylece, bagaj taşımanın, güvenlik kontrolünün ve itfaiyenin nasıl işlediğini görmüş oluruz" diye konuştu.

Bu zamana kadar dördüncü kez ertelenen BER Havalimanı'nın açılış tarihi ülke genelinde skandala neden olmuştu. Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit'ın havalimanı denetleme kurulu başkanlığından istifa ederek yerini Brandenburg Eyalet Başbakanı Matthias Platzeck'e bırakmıştı.

En erken 2014 tarihinde açılması beklenen yeni havalimanının bu zamana kadarki masrafları 4,3 milyar Euro'yu buldu.

BER HAVALİMANI TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yorumlar

LTBQ ~ 11 yıl önce
1945 yılından sonra,böylesine önemli ve akçalı bir işte Almanların ilk defa çuvalladığını görüyorum!Bunda DDR vatandaşı frau Merkel'in dahli varmı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000