08 Ekim 2011, Cumartesi 08:27:51

BAŞÖRTÜSÜYLE UÇAĞA ALINMAYINCA...

Amerika'nın Californiya eyaletinde başörtüsü nedeniyle uçaktan indirilen Amerikalı müslüman kadın, havayolu şirketi aleyhine dava açtı.
  • Uçuşlara kıyafet kuralı geldi de haberimiz mi yok?
  • Sacma sapan bir yasak, Amerikalilarin ne kadar paranoyaklastigini gosteriyor. Ozgurlukler ulkesi ruyasinin yalan oldugunu da. Wall Street protestocularin ozgurluklerinin nasil kisitlandigini butun dunya gordu, isinize gelirse beyler. Dunya degisiyor, Amerika da buna ayak uyduracak, siz de.
  • Müslümanlıktan rahatsız olan zat'ı muhterem, laik insan olmaz devlet laik olur, önce laikliğin ne demek olduğunu öğren, Atatürk'e atıfta bulunarak sallamayın! Eğer Nutuk'u okursan Büyük Önder Atatürk'ün Cuma hutbeleri verdiğini de öğrenirsin.
  • ne kuralı uçağa binmek içinde mi kıyafet kuralları getiriyorsun denyo!!!
  • Kurallara uyacaksın kardeşim. O zaman binme uçağa yaya git... Hayatınız kural tanımamak zaten.
  • türbanı da müslümanlık yaptınız ya.. helal olsun...
  • bu dünyada herkesin yaşamaya hakkı var.bu dünya sadece ateistlerin değildir!
  • " LAİKLİK ADAM OLMAK DEMEKTİR " bunu yazan vatandaşa; Senin dedelerin laik değildi mesala. Sen ne oluyorsun bu durumda? Hem ayıp değil mi, adam dedelerine hakaret eder mi? Senin gibiler zaten insnanıda maymundan geldiğini idda eder.
  • Kısa bir sorum olacak... Amerikanın hangi eyaletinin, bölgesinin, mahallesinin kuralına göre... Mesela ben amerikaya gitsem, harlemde otursam, tesadüfe bak ki sende harleme gelsem benimle birlikte adam kesecek, hırsızlık yapacakmısın.... Ne kadar boş insanlarsınız yaa... Bana de ki ömrüm boyunca trafikte hız sınırını aşmadım, kırmızıda hiç geçmedim. Bende aaa haklıymışsın diyeyim... Laf dedi bal kabaaaaa....
  • bunun havacılıkla ilgili ne alakası vardır airporthaber ailesi milleti biribine düşüyorüyorsun olay yapıyorsun milettin siyasi düşüncesinden sanane milleti kavga ettirmeye zorluyorsun ne hakla ???? bunuda diğerleri gibi yayınlayın
Amerika'da sadece başörtüsü taktığı için uçaktan indirilen Amerikalı genç kız havayolu şirketi aleyhine 'ayrımcılık davası' açtı.

Uçakla Californiya eyaletinden San Jose eyaletine yolculuk yapmak isteyen üç çocuk annesi İrom Abbasi, geçtiğimiz Mart ayında uçak ekibinin, "başörtüsünden rahatsız olup "kendisinden şüphelenmesi" nedeniyle uçaktan indirilmişti.

ABD vatandaşı olan, San Jose State Üniversitesi'nde psikoloji yüksek lisans öğrencisi Abbasi, Southwest Havayolları aleyhine San Diego Federal Mahkemesi'nde dava açtı.

Avukatı James McElroy, düzenlediği basın toplantısında "sarışın, mavi gözlü bir kadın olsaydı uçakta kalırdı, şüpheler dini yüzündendi" dedi.

Abbasi'nin yaşadıklarıyla "dehşete düştüğünü, utandığını ve aşağılandığını" söyleyen avukatı, tazminat davası açtıklarını açıkladı.

Abbasi üzerinin aranmasına ve temiz çıkmasına rağmen, "mürettebatın rahatsız olduğu" gerekçesiyle pilot tarafından uçağa alınmamış, bu nedenle akademik çalışmasını tamamlamak için gereken kritik bir araştırmaya katılamamıştı.

Dallas merkezli Southwest Havayolu'nun sözcüsü Chris Mainz ise, şirketin Abbasi'den özür dilediğini söyledi ve ayrımcılık suçlamalarını reddetti.
(Dünyabülteni)
BAŞÖRTÜSÜYLE UÇAĞA ALINMAYINCA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Uçuşlara kıyafet kuralı geldi de haberimiz mi yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sacma sapan bir yasak, Amerikalilarin ne kadar paranoyaklastigini gosteriyor. Ozgurlukler ulkesi ruyasinin yalan oldugunu da. Wall Street protestocularin ozgurluklerinin nasil kisitlandigini butun dunya gordu, isinize gelirse beyler. Dunya degisiyor, Amerika da buna ayak uyduracak, siz de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Müslümanlıktan rahatsız olan zat'ı muhterem, laik insan olmaz devlet laik olur, önce laikliğin ne demek olduğunu öğren, Atatürk'e atıfta bulunarak sallamayın! Eğer Nutuk'u okursan Büyük Önder Atatürk'ün Cuma hutbeleri verdiğini de öğrenirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne kuralı uçağa binmek içinde mi kıyafet kuralları getiriyorsun denyo!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kurallara uyacaksın kardeşim. O zaman binme uçağa yaya git... Hayatınız kural tanımamak zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
türbanı da müslümanlık yaptınız ya.. helal olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu dünyada herkesin yaşamaya hakkı var.bu dünya sadece ateistlerin değildir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
" LAİKLİK ADAM OLMAK DEMEKTİR " bunu yazan vatandaşa; Senin dedelerin laik değildi mesala. Sen ne oluyorsun bu durumda? Hem ayıp değil mi, adam dedelerine hakaret eder mi? Senin gibiler zaten insnanıda maymundan geldiğini idda eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kısa bir sorum olacak... Amerikanın hangi eyaletinin, bölgesinin, mahallesinin kuralına göre... Mesela ben amerikaya gitsem, harlemde otursam, tesadüfe bak ki sende harleme gelsem benimle birlikte adam kesecek, hırsızlık yapacakmısın.... Ne kadar boş insanlarsınız yaa... Bana de ki ömrüm boyunca trafikte hız sınırını aşmadım, kırmızıda hiç geçmedim. Bende aaa haklıymışsın diyeyim... Laf dedi bal kabaaaaa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bunun havacılıkla ilgili ne alakası vardır airporthaber ailesi milleti biribine düşüyorüyorsun olay yapıyorsun milettin siyasi düşüncesinden sanane milleti kavga ettirmeye zorluyorsun ne hakla ???? bunuda diğerleri gibi yayınlayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000