05 Temmuz 2016, Salı 20:19:13

Başbakan'dan düşen helikopterle açıklama

Giresun’da şehit ailesini ziyarete giden komutanların içinde bulunduğu askeri helikopter düştü. İki albay ve iki albay eşinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin Başbakan Yıldırım'dan açıklama geldi.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti. İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası'na düştüğü ihbarı geldi.

Pilot Yarbay Hilmi Özer ve Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir yönetimindeki helikopterin düşüş nedeni henüz bilinmezken, içindeki askerlerin durumuyla ilgili de açıklama yapılmadı.

Başbakan Binali yıldırım da İzmir'de gazetecilere yaptığı açıklamada "Yaralılar var, vefat olduğu yönünde bilgiler var. Sayıların teyide ihtiyacı var" dedi.

Yıldırım, "Şehitlerimiz var" derken helikopterin düşme nedeninin ilk bilgilere göre görüş mesafesiyle ilgili olabileceğini söyledi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Sikorsky S- 70 tipi helikopterin düşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "İlk bilgilere göre iki albay ve eşleri şehit oldu" dedi.

Başbakan'dan düşen helikopterle açıklama

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000