12 Eylül 2009, Cumartesi 15:54:14

Başbakan yeni uçağıyla gidecek

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, 21 Eylül'de çıkacağı ABD ziyaretine, yeni alınan ve transatlantik uçuş yapabilen DAP uçağı ile gidecek...
  • Varsıl ülkenin başbakanının uçakcığı acaba neye patladı yoksullara, evsiszlere, işsizlere?
  • Çok komik yorumlar var. Yolunuz açık olsun sayın başbakanımız.Türkiye sizinle beraber. 8 yılını dolduracak devlete bir saniyede nasıl başbakanımızın türkiye aşığı olduğunu soran şahsa(Beye -bayana) Kanuninin zamananında uçak olsa kanuninin en kralına bineceğini düşünemeyenlere. Ülkeyi temsil eden kişiye saçma beddualarda bulunup millet- türklük kavramının arkasına saklananlara. Utanmasalar istanbuldaki sele başbakan sebep oldu diyecek olan düşünceleri kınıyorum. Biraz daha objektif düşünüp duygularımızı bir kenara bırakırsak gelecekte; şayet biz göremesekte çocuklarımızı çok güzel bir türkiye bırakacağımızdan kuşkunuz olmasın.
  • başbakanın devlet millet parasını çarçur etmesini hesabını nasıl vereceğini merak ediyorum.''Kanuni Sultan Süleyman, sarayın bahçesindeki armut ağaçlarını kurutan karıncaların öldürülmesi için Şeyhül İslam Ebussuud Efendi'den şu beyitle fetva istemiş: Dırahta ger ziyân etse karınca Zararı var mıdır ânı kırınca (Ürünlere zarar veren karıncaların öldürülmesinde dinen bir zarar var mıdır?) Ebussuud Efendi bir beyitle cevap vermiş: Yarın Hakkın divanına varınca Süleyman'dan hakkın alır karınca''. .. bu da anlayana....
  • gitsin gitsin verdiğimiz vergilerle kendisi ve saz takımı sefa sürmeye devam etsin..biraz insaf lütfen rumuzlu arkadaşa da sormak istiyorum New Jersey de ki selde onbinlerce kişi ne zaman ölmüş acaba???sallarken biraz usturuplu sallasa iyi olur..bir de ülkemizi ve başbakanını abd ve başkanıyla kıyaslamak da ne kadar doğru acaba?? adam dünyanın jandarması..tayyip neyin nesi kimin fesi??? burası fakir memleket özel uçaklar alacaklarına tarifeli seferlere binmeleri gerekirken görgüsüzce,şatafat ve hanedan peşinde koşanlar bunların hesabını yarın öldüklerinde nasıl verecekler acaba??ülke prestiji öyle yatla,katla,jetle,kılık kıyafetle olmuyor..bilime,ilime,sanata,spora herşeyden önemlisi insana verilen değer ve saygıyla ölçülüyor..bizde nerdee?
  • Benzini Atlantikde bitsede Bukadar Turk Milletinin Cekti Acilari Okyanusun Soguk Sularinda Hissetse....
  • Başbakan'ı sevip sevmemek ayrı konu ama yorum yaparken lütfen mantıklı olalım. ABD'de birkaç yıl önce kasırga sonucu (New Jersey'de) oluşan selde onbinlerce kişi öldü. Bir ABD vatandaşı çıkıpta " selde insanlarımız öldü, Sn. President artık Air Force One'na binmesin!" dedi mi? Ülkemizin başbakanı DC ya da RC tipi bir uçakla yurtdışı gezisine çıksa başınız göğe mi erecek?
  • Bir insanın Türkiye aşığı olduğunu nasıl anlıyorsunuz one minute içinde...
  • Türkiye aşığı Sayın başbakanımıza kazasız belasız yolculuklar dilerim.
  • Çok yakışır...hem de ne kadar çok anlatılmaz. Miilet şehrin ortasında sele kapılır gider, başbakanı 65 milyon$ lık uçağına kurulur ABD ye gider. Ayranımız yok içmeye!
  • küçük yetmiyorsa büyüğünü alalım.a-380 mesela hepsi binerler kimsenin hatırı kalmaz

Okyanus ötesi ilk uçuşunu yapacak DAP uçağı, 16 koltuklu olduğu için kabinde yer problemi yaşanıyor. Başbakan Erdoğan'ın kalabalık danışman ekibinden hangilerinin uçağa bineceği henüz netleşmedi.
 
KONFERANS VERECEK
Başbakan Erdoğan, New York'taki Birleşmiş Milletler Zirvesi'nde Genel Kurul'a hitaben bir konuşma yapacak. Erdoğan, ayrıca ABD'nin ünlü Princeton ve New York üniversitelerinde konferans verecek, öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularını yanıtlayacak.
 
4'LÜ ZİRVE İHTİMALİ
Türkiye'nin Ermenistan açılımı ile ilgili çalışmalar son aşamaya gelirken Başbakan Erdoğan'ın New York'ta Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan'nın da katılacağı 4'lü bir zirve yapması planlanıyor. Zirvede, Türkiye-Ermenistan ilişkilerindeki yeni yol haritasının ayrıntılarının görüşülmesi bekleniyor.
 
ERDOĞAN UÇAKTAN MEMNUN
Başbakanlık yetkilileri, Başbakan Erdoğan'ın ABD'ye giderken kullanacağı yeni uçağı G550 tipi DAP uçağından oldukça memnun olduğunu ifade ediyor. VIP bölümü hariç 16 koltuk yerleştirilen uçağa, Başbakan Erdoğan için dinlenme odası ve duş gibi ayrıntılar eklendi. Uçaktaki koltuk sayısı sıkıntısı nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın danışman ekibinden bazı isimlerin ABD seyahatine giderken bu uçağa binmesi zor gibi görünüyor. Başbakan Erdoğan, bu nedenle seyahate giderken yanına gazeteci de almayacak.  Erdoğan'ın daha önce uzun uçuşlarda kullandığı ANA uçağı 28 yolcu kapasiteliydi ve bakanlar, danışmanlar, korumaların bu uçağa binmesinde  sıkıntı yaşanmıyordu.
 
HAVADA EN UZUN KALAN UÇAKLARDAN BERİ
G550 tipi DAP uçağı, küçük gövdeli olmasına rağmen havada çok uzun süre kalabildiği için tercih edildi. Uçak, Ankara'dan havalandıktan sonra Los Angeles'a kadar yakın ikmali yapmadan uçabiliyor.

Menzili: 12 bin 501 km
Azami seyir hızı: 1056 km/s
Motor: İki adet Rolls-Royce BR710
İniş Mesafesi: 844 m
Kalkış Mesafesi: 1801 m
Seyir Yüksekliği: 15 bin 545 metre
Maksimum Kalkış Ağırlığı: 41 bin 277 kg
Mürettebat: 2 kişi
Yolcu Kapasitesi: Kabin içi düzenlemeye göre 14 ile 19 arasında değişiyor.
Gövde Uzunluğu: 29.4 metre
Yükseklik: 7.9 metre
Kanat Açıklığı: 28.5 metre
Kabin Uzunluğu: 15.3 metre
Kabin Yüksekliği: 1.88 metre
Kabin Eni: 2.24 metre
 
TEKNOLOJİ HARİKASI
G550, ultra-uzun menziline ek olarak çok sayıda teknolojik yenilik barındırıyor. Kokpitinde; "PlaneView" denilen , 4 adet Honeywell DU-1310 EFIS ekrandan oluşan bir gösterge takımı bulunuyor. "Geliştirilmiş Görüntüleme Sistemi" (Enhanced Vision System - EVS) ile kızılötesi kameralardan aldığı görüntüleri baş üstü gösterge paneline aktararak görüş mesafesini azaltan kötü hava koşullarında bile pilota rahat ve güvenli iniş imkanı sağlıyor. Son teknoloji ürünü avionic ve güvenlik sistemleri bulunuyor.

Enson Haber

Başbakan yeni uçağıyla gidecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
Varsıl ülkenin başbakanının uçakcığı acaba neye patladı yoksullara, evsiszlere, işsizlere?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok komik yorumlar var. Yolunuz açık olsun sayın başbakanımız.Türkiye sizinle beraber. 8 yılını dolduracak devlete bir saniyede nasıl başbakanımızın türkiye aşığı olduğunu soran şahsa(Beye -bayana) Kanuninin zamananında uçak olsa kanuninin en kralına bineceğini düşünemeyenlere. Ülkeyi temsil eden kişiye saçma beddualarda bulunup millet- türklük kavramının arkasına saklananlara. Utanmasalar istanbuldaki sele başbakan sebep oldu diyecek olan düşünceleri kınıyorum. Biraz daha objektif düşünüp duygularımızı bir kenara bırakırsak gelecekte; şayet biz göremesekte çocuklarımızı çok güzel bir türkiye bırakacağımızdan kuşkunuz olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
başbakanın devlet millet parasını çarçur etmesini hesabını nasıl vereceğini merak ediyorum.''Kanuni Sultan Süleyman, sarayın bahçesindeki armut ağaçlarını kurutan karıncaların öldürülmesi için Şeyhül İslam Ebussuud Efendi'den şu beyitle fetva istemiş: Dırahta ger ziyân etse karınca Zararı var mıdır ânı kırınca (Ürünlere zarar veren karıncaların öldürülmesinde dinen bir zarar var mıdır?) Ebussuud Efendi bir beyitle cevap vermiş: Yarın Hakkın divanına varınca Süleyman'dan hakkın alır karınca''. .. bu da anlayana....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gitsin gitsin verdiğimiz vergilerle kendisi ve saz takımı sefa sürmeye devam etsin..biraz insaf lütfen rumuzlu arkadaşa da sormak istiyorum New Jersey de ki selde onbinlerce kişi ne zaman ölmüş acaba???sallarken biraz usturuplu sallasa iyi olur..bir de ülkemizi ve başbakanını abd ve başkanıyla kıyaslamak da ne kadar doğru acaba?? adam dünyanın jandarması..tayyip neyin nesi kimin fesi??? burası fakir memleket özel uçaklar alacaklarına tarifeli seferlere binmeleri gerekirken görgüsüzce,şatafat ve hanedan peşinde koşanlar bunların hesabını yarın öldüklerinde nasıl verecekler acaba??ülke prestiji öyle yatla,katla,jetle,kılık kıyafetle olmuyor..bilime,ilime,sanata,spora herşeyden önemlisi insana verilen değer ve saygıyla ölçülüyor..bizde nerdee?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Benzini Atlantikde bitsede Bukadar Turk Milletinin Cekti Acilari Okyanusun Soguk Sularinda Hissetse....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başbakan'ı sevip sevmemek ayrı konu ama yorum yaparken lütfen mantıklı olalım. ABD'de birkaç yıl önce kasırga sonucu (New Jersey'de) oluşan selde onbinlerce kişi öldü. Bir ABD vatandaşı çıkıpta " selde insanlarımız öldü, Sn. President artık Air Force One'na binmesin!" dedi mi? Ülkemizin başbakanı DC ya da RC tipi bir uçakla yurtdışı gezisine çıksa başınız göğe mi erecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir insanın Türkiye aşığı olduğunu nasıl anlıyorsunuz one minute içinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye aşığı Sayın başbakanımıza kazasız belasız yolculuklar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok yakışır...hem de ne kadar çok anlatılmaz. Miilet şehrin ortasında sele kapılır gider, başbakanı 65 milyon$ lık uçağına kurulur ABD ye gider. Ayranımız yok içmeye!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
küçük yetmiyorsa büyüğünü alalım.a-380 mesela hepsi binerler kimsenin hatırı kalmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000