21 Nisan 2009, Salı 20:50:04

"Barış Kartalı" basına tanıtıldı

4 adet uçaktan oluşan ve Türkiye'nin Savunma Sanayinin en önemli atılımlarından biri olarak kabul edilen "Barış Kartalı" projesinin basın brifingi Ankara'da gerçekleştirdi. Türk Hava Kuvvetleri'ne büyük katkı sağlaması beklenen uçakların ne zaman teslim edileceği ise henüz netlik kazanmadı.
  • Uçak Boeing üzerine tescilli daha Türk Hava Kuvvetlerine teslimi yapılmamış.Tüm işlemleri ve deneme uçuşları tamamlanınca bize teslim edilecek.(2010 yılında) Sonrada teker, teker diğer 3 kardeşi
  • bu uçaklar THY aracılığıyla alınmış modifikasyonuda TAİ de yapılmaktadır. Kendisi radar uçağıdır.
  • Tescil Amerika boya Türk Hava Kuvetleri gene bi çuval operasyonu mu?
  • Uc tanesi Turk Hava Kuvvetlerinde aktif gozukuyor.
  • Çok güzel görünüyor... Ancak bunu imal eden kim? Kuyruk N356BJ olduğuna göre amerikalılar değil mi? Biz sadece modifiye mi ediyoruz şimdi? Biraz daha detaylı açıklamalar olsa okuması daha keyifli olur.. En önemli konuyu sonda 3 cümle olarak söylemişsiniz...

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın en büyük projelerinden biri olan havadan erken ihbar ve kontrol uçağı "Barış Kartalı" düzenlenen basın toplantısıyla gazetecilere tanıtıldı.

Aslında 2 yıl önce teslim edilmesi planlanan ve bu yüzden ilgili firma ile Savunma Sanayi Müsteşarlığını karşı karşıya getiren 4 adet uçak için proje sözleşmesi 4 Haziran 2002 tarihinde imzalandı.

Ancak Türk Uçak Sanayii ve ilgili firmanın ortaklaşa düzenlediği uçaklara ismini veren "Barış Kartalı" brifinginde de teslimat tarihi ile ilgili net bir bilgi alınamadı.

Yetkililer, uçakların 3 tanesinin modifikasyonun Ankara Uzay Sanayi tesislerinde, 1 tanesinin de ABD'nin Seattle kentinde gerçekleştirildiğini açıkladılar.

Türk Hava Kuvvetleri'ne büyük katkı sağlayacak olan "Barış Kartallarını" farklı kılan özelliklere gelince;

Bu uçaklarla Türk Silahlı Kuvvetleri artık havada ve denizde de hedef izi sürebilecek. Havada yakıt ikmali yapabilen uçaklar,  41 bin fit yüksekliğe ve 3 bin 500 mil menzile sahip olmalarının yanı sıra yaklaşık 350 kilometrelik alanı tarayabilme özeliğine sahip.

"Barış Kartalı" basına tanıtıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Uçak Boeing üzerine tescilli daha Türk Hava Kuvvetlerine teslimi yapılmamış.Tüm işlemleri ve deneme uçuşları tamamlanınca bize teslim edilecek.(2010 yılında) Sonrada teker, teker diğer 3 kardeşi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu uçaklar THY aracılığıyla alınmış modifikasyonuda TAİ de yapılmaktadır. Kendisi radar uçağıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tescil Amerika boya Türk Hava Kuvetleri gene bi çuval operasyonu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uc tanesi Turk Hava Kuvvetlerinde aktif gozukuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok güzel görünüyor... Ancak bunu imal eden kim? Kuyruk N356BJ olduğuna göre amerikalılar değil mi? Biz sadece modifiye mi ediyoruz şimdi? Biraz daha detaylı açıklamalar olsa okuması daha keyifli olur.. En önemli konuyu sonda 3 cümle olarak söylemişsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000