15 Mayıs 2016, Pazar 08:54:42

Bakü-İzmir için sefer talebi

İzmir Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Azerbaycan ile İzmir sektör toplantısı" ilgi gördü, Azerbaycan'lı turizm acente temsilcileri , 'Bakü- İzmir' arasında direk uçuşların konmasını istedi.
  • ADB ESB den kalabalık diyenler DHMİ nin aylık yayınladığı istatistik sayfasına bakarlarsa hem uçak hem de yolu sayısında ESB nin ADB ye açık ara fark attığını göreceklerdir.
  • Hem AZAL hem THY ESB-Bakü uçuyor. Yakında THY Atina başlıyor ve ardından diğer Avrupa başkentleri. Ukrayna Havayolları, Çek Havayolları ESB seferlerini başlatacaklarını açıkladılar. Anadolujet 12 uçağı daha tesciline geçirecek bir kaç ay içinde ve ilk defa 40 uçağın üstüne çıkacak. Pegasus SAW da kapasitenin dolması üstüne eylül ayında 2. base ini ESB olarak açacak. İzmir yakında 3. lüğü de Bursa ya da Antalya ya kaptıracak şehir olarak.
  • orgi-bakü daha karlı bence
  • izmire azal direk uçuyor zaten. O seferleri aktarmalarıyla destekleyip sürekli olmasını sağlamak bizim elimizde. geçenlerde dubaiye 150 liradan biletler vardı mesela.
  • Izmir - Los Angeles ucuslarinida bekliyoruz
  • Ey cahil düşün bi neden istanbul ve Antalyaya geliyorlar. İzmirde kaç Otel var kaç Plaj var tanrı aşkına. 5 yıldızlı otellerin 48%i Antalyada. Gerek lara konyaaltı vs. plajları gerek side patara Aspendos Olympos gibi yerleri olduğu için. Gazetelere bak ilanlarda 20 Otel varsa 15 i Antalyada 3ü Muğla 1 er tane izmir aydın var git araştır
  • İzmir'e direk uçuş zaten var

İzmir Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Azerbaycan ile İzmir sektör toplantısı" ilgi gördü, Azerbaycan'lı turizm acente temsilcileri , 'Bakü- İzmir' arasında direk uçuşların konmasını istedi.

Basmane Ramada Plaza Otel'de düzenlenen toplantıya İzmir Turizm İl Müdürü Abdulaziz Ediz, Müdür Yardımcısı Murat Karaçanta, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Azerbaycan Kültür ve Tanıtma Müdürü Zöhre Aliyeva, Türk ve Azerbaycan basın mensupları ile her iki ülkenin turizm acente temsilcileri katıldı.

Azerbaycan'ın turizm açısından İzmir için ciddi bir potansiyele sahip olduğunu, her iki ülkenin dil, din ve kültür açısından ortak yanları bulunduğuna değinen İl Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, “Charter uçuşları yerine direk uçuşlar konmalı. Tarifeli uçuşlar başlarsa Bakü'den daha çok turist gelir. Azerbeycan'lılar İstanbul ve Antalya'yı tercih ediyor. İzmir de neden bu pastadan pay almasın? Birlikte hareket ve işbirliği yaparsak, bu ülkeden gelecek turist sayısı artar" dedi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler ise “Bizim 82'inci ilimiz Bakü. Orada sanki kendi şehirimizdeymiş gibi hissediyoruz. 2016 yılında turizm açısından kötü günler geçirdik. Azerbaycan'lılar en çok Antalya ve İstanbul'u tercih ediyor İzmir'e direk uçuşlar olmadığından burayı fazla tercih etmiyorlar. Direk uçuşlar başlatılırsa, turizm pastasından biz de pay alabiliriz. Turizm ve Ulaştırma Bakanlığı bu konuda harekete geçmeli" dedi.

Azerbaycan Kültür ve Tanıtma Müdürü Zöhre Aliyeva da, “İzmir'de çok büyük ilgi gördük. Bu topraklara geldiğimizde sanki kendimizi kendi ülkemizde gibi hissettik. Azerbaycan'la Türkiye çok iyi anlaşan bir ülke. İzmir'i tanıtmak için buradayız. Birlikte el ele verirsek ülkemizden çok turist buraya gelir. Ama bunun önünü ancak direk uçak seferleri açar. Ülkeme gittiğimde İzmir'in tüm güzelliklerini anlatacağım" dedi.

Azerbaycan'da turizm acentesi bulunan Murat Keremol da “Türkiye bizim için kardeş ülke. İstanbul ve Antalya'yı yeterince tanıdık. Artık İzmir'i tanımak istiyoruz. Agora'yı ilk kez gördüm. Buna benzer çok güzel yerler var. Bunları vatandaşlarımıza göstermek lazım. Bizim vatandaşlarımız Türkiye'ye spa, termal, sağlık turizmi için geliyor. İzmir bizim için çok önemli bir turizm potansiyeline sahip şehir. Tek engel direk uçuşların olmaması. Charter uçuşlar çok pahalı. Direk uçuşlar olduğu taktirde vatandaşımızı İzmir'e yönlendireceğiz" dedi. (Hürriyet)

Bakü-İzmir için sefer talebi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

ESB ~ 8 yıl önce
ADB ESB den kalabalık diyenler DHMİ nin aylık yayınladığı istatistik sayfasına bakarlarsa hem uçak hem de yolu sayısında ESB nin ADB ye açık ara fark attığını göreceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 8 yıl önce
Hem AZAL hem THY ESB-Bakü uçuyor. Yakında THY Atina başlıyor ve ardından diğer Avrupa başkentleri. Ukrayna Havayolları, Çek Havayolları ESB seferlerini başlatacaklarını açıkladılar. Anadolujet 12 uçağı daha tesciline geçirecek bir kaç ay içinde ve ilk defa 40 uçağın üstüne çıkacak. Pegasus SAW da kapasitenin dolması üstüne eylül ayında 2. base ini ESB olarak açacak. İzmir yakında 3. lüğü de Bursa ya da Antalya ya kaptıracak şehir olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Real ESB ~ 8 yıl önce
Öncelikle TK VE AZ ın GYD uçması 'GYD - ADB seferi olamaz' anlamına gelmez. Ayrıntılı yazmayacağım bir çok örneği bulunmakta. Diğer yazdıklarınız da ESB yı bağlayan şeylerdir. ESB güçlenir ise ADB zayıflamaz. ADB havalimanının parkur ve yolcu potansiyeli farklıdır.
İzmirli ~ 8 yıl önce
Anadolujetin yolcusunun yüzde 60 ı aktarma zaten... Saatleri uygun olmasa kimse ucmaz pegasustan bile cok daha ucuza ucuyor olmasina ragmen bos gidiyor Adb Esenbogadan daha kalabalik..
orgy ~ 8 yıl önce
orgi-bakü daha karlı bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 8 yıl önce
kimi taşıyacan OGU-BAK arasında? Trabzonda 2 ayrı zamanda sefer denendi yemedi OGU de niye tutsun ki? Bakude yaşayan en az 500 bin Ordulu varsa tutar, ya da Orduda yaşayan 500 bin Azeri !
karşıyakalı ~ 8 yıl önce
izmire azal direk uçuyor zaten. O seferleri aktarmalarıyla destekleyip sürekli olmasını sağlamak bizim elimizde. geçenlerde dubaiye 150 liradan biletler vardı mesela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LAX ~ 8 yıl önce
Izmir - Los Angeles ucuslarinida bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CORAL ~ 8 yıl önce
Ey cahil düşün bi neden istanbul ve Antalyaya geliyorlar. İzmirde kaç Otel var kaç Plaj var tanrı aşkına. 5 yıldızlı otellerin 48%i Antalyada. Gerek lara konyaaltı vs. plajları gerek side patara Aspendos Olympos gibi yerleri olduğu için. Gazetelere bak ilanlarda 20 Otel varsa 15 i Antalyada 3ü Muğla 1 er tane izmir aydın var git araştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten var ~ 8 yıl önce
İzmir'e direk uçuş zaten var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000