09 Kasım 2010, Salı 08:41:44

BAKANA VIP ŞOKU

Abu Dabi Havaalanı’nın VIP Salonu Güvenlik Amiri Ahmed Musabih Abid El Merri, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun makam aracının hareketine onay verip, diğer heyet üyelerinin araçlarını “Kontrolden geçmedikleri” gerekçesiyle engelledi.
  • neyin göğsünü kabartıyor kardeşim sen bi bae den vize almaya çalış bak neler yaşıyosun.
  • buna benzer bır hareket amerıakda oldu orda basbakan sert cıkdı ve konusmaya katılmadı. eliştiri yaparken kucuk düşmekden kacın gercı senın gıbıler.... hak ettıgınız yer orası
  • peki amerikada aynı muameleye tabi olsanız ne sonuç çıkar.hiç.memurlar görevini yaptı denir geçiştirilir.gık diyemezsiniz.bide amerikalı amiri tersleyinde görelim:))
  • anca biz yaparız elalemin güvenlik amirini fırçalarız. Bırak kendi amiri fırçalasın, kovsun vs. Yok ama illa kavga edicez.
  • Baş taşı yapılan arabların bu yaptıkları yeni değilki. Hala Onlara birileri kıymet veriyor. Canım Türkiye'm..
  • milletimizin dirayet ve dik duruşunu gösteren bir hareket. bizi temsil eden bu insanlar göğsümüzü kabartıyor. bir zamanlar başbakanların yapamadığını artık bizim bakanlarımız kralları ayağına getirttirerek kendilerini gösteriyorlar. bir dönem osmanlıda ki fransız kralı ile osmanlı da ancak bir vezirin aynı mesabede olduğunu belirtmesi gibi. Teşekkürler.
Olayı duyan bakan yoldan geri döndü. Bir süre kendisine ulaşılayaman BAE Dışişleri Bakanı devreye girdi ve Davutoğlu’ndan defalarca özür diledi. Davutoğlu, olaya neden olan güvenlik amirini ayağına getirtip fırçaladı.

Irak’taki temaslarını tamamladıktan sonra dün sabaha karşı Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, başkent Abu Dabi’de beklemediği bir protokol skandalıyla karşılaştı. Skandal, Abu Dabi Havaalanı’nın VIP Salonu Güvenlik Amiri Ahmed Musabih Abid El Merri’nin, Davutoğlu’nun makam aracının hareketine onay verip, diğer heyet üyelerinin araçlarını “Kontrolden geçmedikleri” gerekçesiyle hareket ettirmemesinden kaynaklandı. Davutoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan GAP uçağı yerel saatle 05.10’da Abu Dabi’ye indi. Heyet, Royaljet VIP Salonu’na alındı. Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Vural Altay ve BAE Dışişleri Bakan Yardımcısı El Kaid tarafından karşılanan Davutoğlu, havaalanından ayrılmak için makam aracına yöneldi.

Heyete izin verilmedi
Havaalanı Güvenlik Amiri, önce anlaşılmayan bir nedenle kısa süre makam aracının önünde durduktan sonra hareketine izin verdi. Ancak heyete ayrılan diğer araçlara, koruma polislerinin silah ve telsiz cihazlarının bulunduğu bagaj ile heyettekilerin bavullarının X- Ray’den geçmediği için hareket izni verilmedi. Bakanın özel kalem müdürü Gürcan Balık, Davutoğlu’nu telefonla arayarak gelişmeden haberdar etti. Davutoğlu, makam aracıyla havaalanına geri döndü ve heyetin kontrolden geçirilmesi durumunda BAE’den ayrılacağını söyledi. Heyet üyeleri de bagajlarını araçlardan alıp VIP Salonu’na geri döndü. GAP uçağı da yakıt ikmali yapıp, bir sonraki durak Riyad’a hareket etmek üzere hazır hale getirildi.

Ülkeyi terk ederiz
BAE yetkilileri, saat sabaha karşı olduğu için Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah’a ulaşamadı. Hatanın, daha önce kendilerine silah ve diğer güvenlik teçhizatının listesi verilen BAE Dışişleri Bakanlığı’nın, bunu İçişleri Bakanlığı’na bağlı havaalanı güvenlik sorumlularına iletmemesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Davutoğlu, kendisinden ve heyetten en üst düzeyde özür dilenmediği takdirde ülkeyi terk edeceğini bildirdi. BAE yetkilileri, Dışişleri Bakanı’na ulaşılması için kendilerine süre tanınmasını rica ettiler. Yaklaşık iki saat sonra Şeyh Abdullah’a ulaşıldı. BAE’li bakan, iki kez Davutoğlu’nu telefonla arayıp özür diledi ve ülkeden ayrılmamasını istedi. Şeyh Abdullah, hemen helikopterle Abu Dabi’ye geldi. Şeyh Abdullah, Davutoğlu ve heyet üyelerine sarılarak özür diledi, bu uygulamayı yapanlara gereken cezanın verileceğini söyledi.

Beynini kullansaydın olmazdı
Davutoğlu, havaalanından ayrılırken güvenlik amirini de ayağına getirtti ve “Bu yaptığınız hiçbir kültüre sığmaz. Bizim kültürümüzde bunun yeri yoktur. Hiçbir bakana bunu yapamazsınız. Hele bir Türk bakana hiç yapamazsınız. Bunu asla unutmayacağım” diye tepki gösterdi. Güvenlik amiri, yanlış anlamadan kaynaklanan tutumu nedeniyle defalarca özür dilemesine rağmen Davutoğlu her defasında “Çok geç” dedi. Büyükelçi Altay da güvenlik amirine, “Beynini ve mantığını kullansaydın bunlar olmazdı” diye çıkıştı.

Sorumluları cezalandırılacak
İki saatlik krizin ardından otele gelen Davutoğlu, şunları söyledi: “BAE Bakanı beş kez Türkiye’ye geldi. En son Afganistan toplantısı için İstanbul’daydı. Yine davet etti. Irak ziyaretimi fırsat bilerek BAE’yi ziyaret programına aldık. Ancak bu olay başımıza geldi. Bende cep telefonu vardı. Aradım ama çalmasına rağmen açmadı. Meğerse sessize almış. Kendisine ulaştıktan sonra ‘Ben gidiyorum’ dedim. Defalarca özür dileyerek kalmamı istedi. Bu kadar özürden sonra gitseydik ilişkileri bir daha toparlamak da zaman alırdı. Ancak sorumluların cezalandırılmasını istedim. Büyükelçimize de bunun takip edilmesi talimatımı verdim.”

Defalarca özür diledi
Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah, protokoldeki rezalet yüzünden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan defalarca özür diledi. Şeyh Abdullah, dönüşte ise jest yaparak, Davutoğlu’na havaalanında Devlet Başkanlığı VIP Salonu’nu açtı. Şeyh Abdullah, Davutoğlu’nu kendi kullandığı makam aracıyla da havaalanına getirdi. Tüm bakanlar ve Şeyh ailesi de, yaşananlar için topluca özür diledi.

Davutoğlu: Zirve için Çırağan’ı Muttaki söyledi ‘Olur’ dedim
DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran’ın, “P5+1” ile (BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ve Almanya) nükleer müzakereleri İstanbul’da yapmak istediğini doğruladı. Davutoğlu, şunları söyledi: “Irak’ta hükümet kurulmasıyla ilgili geçen cumartesi günü 20’den fazla telefon görüşmesi yapmıştım. Görüştüğüm kişiler arasında İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki de vardı. Bana nükleer müzakereleri İstanbul’da yapmak istediklerini söyledi. Ben de ‘Bunu benim açıklamam doğru olmaz. Bunu kendiniz açıklayın. Biz seve seve ev sahipliği yapmaya hazırız. Bu mesajı defalarca verdik’ dedim. Yani benim önceden haberim vardı.”
BAKANA VIP ŞOKU

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
neyin göğsünü kabartıyor kardeşim sen bi bae den vize almaya çalış bak neler yaşıyosun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
buna benzer bır hareket amerıakda oldu orda basbakan sert cıkdı ve konusmaya katılmadı. eliştiri yaparken kucuk düşmekden kacın gercı senın gıbıler.... hak ettıgınız yer orası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
peki amerikada aynı muameleye tabi olsanız ne sonuç çıkar.hiç.memurlar görevini yaptı denir geçiştirilir.gık diyemezsiniz.bide amerikalı amiri tersleyinde görelim:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
anca biz yaparız elalemin güvenlik amirini fırçalarız. Bırak kendi amiri fırçalasın, kovsun vs. Yok ama illa kavga edicez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Baş taşı yapılan arabların bu yaptıkları yeni değilki. Hala Onlara birileri kıymet veriyor. Canım Türkiye'm..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
milletimizin dirayet ve dik duruşunu gösteren bir hareket. bizi temsil eden bu insanlar göğsümüzü kabartıyor. bir zamanlar başbakanların yapamadığını artık bizim bakanlarımız kralları ayağına getirttirerek kendilerini gösteriyorlar. bir dönem osmanlıda ki fransız kralı ile osmanlı da ancak bir vezirin aynı mesabede olduğunu belirtmesi gibi. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000