05 Haziran 2010, Cumartesi 09:15:38

Bakan Yıldırım'dan Zafer Havaalanı açıklaması

Bakan Binaili Yıldırım, çeşitli açılış ve toplantılara katılmak üzere geldiği Kütahya'da ilk olarak Vali Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti. Bakan Yıldırım, Zafer Bölgesel Havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulundu...
  • Ya Zafere yazik edecekler yada Zaferin etrafindaki daha onceki yorumlarda adlari gecen alanlara yazik edecekler.
  • ESKISEHIR PISTI BITMEK UZERE COK MODERN VE ULUSLARARASI OLUYOR.POTANSIYELIDE YUKSEK SUREKLI OLARAK BELCIKAYA BURDA UCTUK ZAFER I KIM KULLANACAK MERAK EDIYORUM.BU KADAR ZENGIN ULKE DEGILIZ KUTAHYANIN NUFUSU KAC KI ESKISEHIR OGRENCI KENTIYKEN UCAGA YENI YENI ALISIYOR. GUNAHHHHH.
  • BİR GİRESUNLU OLARAK BİZDE MEYDANIMIZI İSTİYORUZ. BUNLARA İHTİYACIMIZ VAR. GELECEK HAVAALANLARINDA KARAYOLLARINDA VE DEMİRYOLLARINDA DEĞİL..
  • Uşak'ta,Afyon'da,Eskisehir'de alan var gereksiz masraf edip,birilerine peşkeş çekip,bu illerdeki 3 alani atıl duruma getirecek bu projeyi hala yapmaya calisiyorlar.Vicdanlari kalmamis.
  • Ordulu olarak her iki ilin de acil ihtiyacı olan OR-Gi Havaalanı'nın da en yakın zamanda yapılıp işletmeye açılmasını istiyorum.

Valilikte gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak olan Zafer Havaalanı için yaklaşık 3 milyon metre karelik arazinin kamulaştırıldığını söyledi.

Havaalanı için ihale dosyası alan 9 şirketten hiçbirinin teklif vermediğini belirten Yıldırım, 28 Haziran 2010 tarihindeki ihalede tekliflerin gelmesini beklediklerini kaydetti. Yıldırım şöyle konuştu: "Bu sefer teklif geleceğinden eminiz. Çünkü birçok düzeltme yapıldı. Bu Türkiye'de bir ilk denemedir. Yap-işlet-devret modeliyle pisti, taksi yolu, park alanları, terminali ve diğer tesisleriyle sıfırdan anahtar teslimi bir projedir. O yüzden de her ilk projenin bilinmezleri olduğu gibi burada da ilk deneme başarısızlıkla sonuçlandı. Ancak o bize çok şey öğretti. Yatırım bedelini kademeli hale getirdik. İlk etapta ihtiyacımız olan yatırımları yapacağız, kapasitenin ihtiyaç duyduğu alandaki yatırımları daha sonra yapacağız. Dolayısıyla ihale bedelini daha düşürdük ve cazip hale geldi. Biraz da şartları iyileştirdik, diğer bazı ilave işlerden yüklenicileri kurtardık. Pist uzunluğu gibi teknik konularda bir tasarrufumuz olmadı. İki, iki buçuk yıl içerisinde bölgesel havaalanına kavuşmayı planlıyoruz."
 

Bakan Yıldırım'dan Zafer Havaalanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ya Zafere yazik edecekler yada Zaferin etrafindaki daha onceki yorumlarda adlari gecen alanlara yazik edecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ESKISEHIR PISTI BITMEK UZERE COK MODERN VE ULUSLARARASI OLUYOR.POTANSIYELIDE YUKSEK SUREKLI OLARAK BELCIKAYA BURDA UCTUK ZAFER I KIM KULLANACAK MERAK EDIYORUM.BU KADAR ZENGIN ULKE DEGILIZ KUTAHYANIN NUFUSU KAC KI ESKISEHIR OGRENCI KENTIYKEN UCAGA YENI YENI ALISIYOR. GUNAHHHHH.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BİR GİRESUNLU OLARAK BİZDE MEYDANIMIZI İSTİYORUZ. BUNLARA İHTİYACIMIZ VAR. GELECEK HAVAALANLARINDA KARAYOLLARINDA VE DEMİRYOLLARINDA DEĞİL..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uşak'ta,Afyon'da,Eskisehir'de alan var gereksiz masraf edip,birilerine peşkeş çekip,bu illerdeki 3 alani atıl duruma getirecek bu projeyi hala yapmaya calisiyorlar.Vicdanlari kalmamis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ordulu olarak her iki ilin de acil ihtiyacı olan OR-Gi Havaalanı'nın da en yakın zamanda yapılıp işletmeye açılmasını istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000