17 Aralık 2010, Cuma 08:37:08

Bakan Yıldırım TBMM'de havacılık konuştu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2011 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Brezilya, Çin ve Rusya'dan sonra yolcu sayısını en fazla artıran 4. ülke olduğunu belirtti.
  • Uçak sayısındaki artış % 300. Ancak SHGM personeli sayısı hala aynı. Yüklenin bakalım bu gariban SHGM personeli ne kadar daha dayanacak SHGM personeli...
  • kiralık uçaklarla mı övünüyorsunuz yoksa arıza ve rötar şampiyonlugunuzla mı? olsun millet yer nasıl olsa :))
  • HAVACILIĞIN YÜZ AKI,BUGÜNLERİ HAYAL BİLE EDEMEYENLERİN GÖZLERİNİN KAMAŞTIĞI BÜYÜK BAKANIMIZ,HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER.HER ZAMAN SİZLERİ SAYGIYLA ANACAĞIZ.HİZMETLERİNİZİ UNUTMAYACAĞIZ.SAĞ OLUN,SAĞLIKLI OLUN.
  • Gazipaşa'ya neden izin vermediğini de anlatmış mı sayın bakan?

Bakan Yıldırım, dünya havacılık idarelerinin bile bu başarıyı tahmin edemediğini, Türkiye'nin, dünya otoritelerinin 2015 yılı tahminlerini 2005'de geçtiğini söyledi. Küresel krizin en şiddetli olduğu 2009'da dahil, dünyada havacılık sektörü küçülürken Türkiye'de büyümeye devam ettiğini belirten Yıldırım, 86 milyon kişinin, havayoluyla seyahat ettiğini, bu yıl 100 milyonu aştıklarını ifade ederek, 2002'ye göre dış hat yolcu sayısında 3, iç hat yolcu sayısında 5 kat artış sağladıklarını kaydetti.

Filodaki uçak sayısının 110'dan 360'a ulaştığını ifade eden Yıldırım, sektörün 2002'de 3,3 milyar lira olan cirosunun da 2009 sonu itibariyle 18 milyar liraya yükseldiğini vurguladı.

THY'nin saygın, etkili, küresel bir oyuncu haline geldiğini, Avrupa 9'unculuğundan, 4'üncülüğe yükseldiğini anlatan Yıldırım, doğrudan uçuş noktasının da 60'dan 130'a çıktığını belirtti.

Havaalanlarına 4,5 milyar lira yatırım yaptıklarını, havaalanlarını tekrar kiraya vererek Hazine'ye 14,5 milyar lira katkı sağladıklarını söyleyen Yıldırım, 46 havaalanının tamamına uçak indiğini, 7 havayolu şirketinin 7 merkezden tüm havaalanlarına sefer yaptığını belirtti.

Cumhuriyetin 100. yılına kadar 60 milyon kapasiteli 1, 30 milyon kapasiteli 2, 15 milyon kapasiteli 3 havaalanı yapmayı planladıklarını ifade eden Yıldırım, yerli uçak yapımı çalışmalarını sürdürdüklerini, Türkiye'yi havacılık üssü yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

Yıldırım, yüzdelerden ziyade vatandaşın yüzündeki mutluluk ifadesini, memnuniyetini daha fazla önemsediklerini anlattı.

Bakan Yıldırım TBMM'de havacılık konuştu

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak sayısındaki artış % 300. Ancak SHGM personeli sayısı hala aynı. Yüklenin bakalım bu gariban SHGM personeli ne kadar daha dayanacak SHGM personeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kiralık uçaklarla mı övünüyorsunuz yoksa arıza ve rötar şampiyonlugunuzla mı? olsun millet yer nasıl olsa :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HAVACILIĞIN YÜZ AKI,BUGÜNLERİ HAYAL BİLE EDEMEYENLERİN GÖZLERİNİN KAMAŞTIĞI BÜYÜK BAKANIMIZ,HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER.HER ZAMAN SİZLERİ SAYGIYLA ANACAĞIZ.HİZMETLERİNİZİ UNUTMAYACAĞIZ.SAĞ OLUN,SAĞLIKLI OLUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gazipaşa'ya neden izin vermediğini de anlatmış mı sayın bakan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000