07 Temmuz 2013, Pazar 10:46:25

B777'NİN İLK ÖLÜMLÜ KAZASI OLDU!

San Francisco şehrinde gerçekleşen uçak kazası 1993'ten bu yana üretilen Boeing 777 serisinin ölümle sonuçlanan ilk kazası olarak havacılık tarihine geçti.
  • Karganin üstüne kuş,airbus un üstüne teyyare tanımam.
  • Kazayı yabncı kaptanlarmı yapmış??
  • kıllar toplanmış yine gezi vandalizmi yazmış komik şey:) vandalizmin anlamını bile bilmeyenler yazmaya çalışıyor
  • Uçak gezi vandalizmi sırasında çapulcuların hışmına uğramış gibi... Çapulcular THY'ye ait B-777 görselerdi ne hale getirirlerdi sorusunun cevabı resimde.
  • Airbus, Boeing CRJ ve başka bir marka. Uçakları yapan aynı beyinlerdir. Sadece aralarında şekil ve öngörü farkı vardır. Tüm uçak üreticilerine aynı elektronik ve motor fabrikaları mal satarlar ve aşağı yukarı hepsi aynılardır. Her yeni üretilen uçak veya taşıt herzaman yeni bir şeyi barındırarak satış yapmak ister. Siz ihtiyaçınıza uygun araçı ve uçağı alır, pazarda veya karayolunda kullanırsınız. Kazalara karışan her araçda herzaman sürücü hatası vardır. Bazılarında yüzde 100, bazılarında milyonda bir. Milyon da bir nedir diye sorarsanız kargosunda patlayan bomba ile düşen bir uçakta çok az olsada hukuksal olarak pilotun sorumluluğu vardır. Kaza kırım istatiklerine bakarsanız. B777 uçağı A330 ve A340 lardan daha iyidir. A380 şu ana kadar kazası yoktur, ancak olmayacağını kimse garanti etmez. Nedeni onuda kul uçurur ve bu uçaktada bir sürü uçuz atlatılan beklenmedik arıza ve çatlaklar oluşmuştur.Bakın hala B787 uçağı A380 gibi rüştünü ispatlamaya çalışıyor. AIRBUS da BOEING de aynıdır.
  • CPT AIRBUS--- kaptan olmussun ama bosa olmussun bu alinti wikipedia dan anlayan anlar....As of February 2012, the Airbus A330 had been involved in 13 major aviation occurrences,[135] including six confirmed hull-loss accidents[136] and two hijackings, for a total of 339 fatalities.[137]
  • Kader. Şu güzelim uçak en gelişmiş ülkelerden birinde şu kazayı yapar mi deselerdi ihtimal verilmezdi. Allah uçaklarımızı kazalardan esirgesin. Kul yapısı neticede. Uzmanlar araştırıp sebebini ortaya koyacaktır.
  • Airbus/mini ground speed/auto thrust-Boeing/Auto throttle/anam babam usulu sistemler vb., vb.,.. anlayan anlar. Yolcu olsaniz hangisini tercih ederdiniz?
  • Bir 777 hastası olarak bu haberleri gördükçe bunalıyorum. Gerçekten üzüldüm. Kazadaki herkese geçmiş olsun.
  • Thy nın basına gelmış olsaydı; avrupa basını nasıl yanlı haber yaparlardı . Karalama kampanyası başlatırdı.allah türk ucaklarını kazalardan belalardan korusun.diğer şirketler umrumda değil.....

Dünyanın en büyük çift motorlu uçağı Boeing 777, 20 yıllık tarihinde iki kez ciddi kazaya karıştı. İlk olarak 2008 yılında British Airways'e ait bir Boeing 777 uçağı Londra Heathrow Uluslararası Havalimanı'nda yine iniş sırasında düşmüştü. Motordaki güç azalması sebebiyle pilotun gövde üzerine indirdiği uçaktaki 152 yolcudan 18'i yaralanmış, herhangi bir can kaybı ise yaşanmamıştı. Bu, o dönemde Boeing 777 uçağının karıştığı ilk ciddi kaza olarak kayıtlara geçmişti.

San Francisco Uluslararası Havalimanı'nda gerçekleşen uçak kazası ise ikinci ciddi ve ilk ölümcül Boeing 777 kazası olarak havacılık tarihine geçti. Bu kaza sonucu resmi rakamlara göre 2 kişi öldü; yüzden fazla kişi ise yaralandı.

İlk uçuşunu 1994 yılında yapan Boeing 777'ler tanıtımı 1995 yılında yapıldı. Uçuş güvenliği ile bilinen bu uçaklar üç sınıfta 283 ila 368, tek sınıfta ise 451 koltuk kapasitesine sahip.

B777'NİN İLK ÖLÜMLÜ KAZASI OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

iPad ile gönderildi ~ 11 yıl önce
Karganin üstüne kuş,airbus un üstüne teyyare tanımam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
Kazayı yabncı kaptanlarmı yapmış??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
kıllar toplanmış yine gezi vandalizmi yazmış komik şey:) vandalizmin anlamını bile bilmeyenler yazmaya çalışıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt Almond Moustache ~ 11 yıl önce
Uçak gezi vandalizmi sırasında çapulcuların hışmına uğramış gibi... Çapulcular THY'ye ait B-777 görselerdi ne hale getirirlerdi sorusunun cevabı resimde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FARK SADECE JOYSTİK ~ 11 yıl önce
Airbus, Boeing CRJ ve başka bir marka. Uçakları yapan aynı beyinlerdir. Sadece aralarında şekil ve öngörü farkı vardır. Tüm uçak üreticilerine aynı elektronik ve motor fabrikaları mal satarlar ve aşağı yukarı hepsi aynılardır. Her yeni üretilen uçak veya taşıt herzaman yeni bir şeyi barındırarak satış yapmak ister. Siz ihtiyaçınıza uygun araçı ve uçağı alır, pazarda veya karayolunda kullanırsınız. Kazalara karışan her araçda herzaman sürücü hatası vardır. Bazılarında yüzde 100, bazılarında milyonda bir. Milyon da bir nedir diye sorarsanız kargosunda patlayan bomba ile düşen bir uçakta çok az olsada hukuksal olarak pilotun sorumluluğu vardır. Kaza kırım istatiklerine bakarsanız. B777 uçağı A330 ve A340 lardan daha iyidir. A380 şu ana kadar kazası yoktur, ancak olmayacağını kimse garanti etmez. Nedeni onuda kul uçurur ve bu uçaktada bir sürü uçuz atlatılan beklenmedik arıza ve çatlaklar oluşmuştur.Bakın hala B787 uçağı A380 gibi rüştünü ispatlamaya çalışıyor. AIRBUS da BOEING de aynıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mutluluk çubuğu ~ 11 yıl önce
onun adı joystik değil sidestick bilmiyosan yazma :)
CPT BOEING ~ 11 yıl önce
CPT AIRBUS--- kaptan olmussun ama bosa olmussun bu alinti wikipedia dan anlayan anlar....As of February 2012, the Airbus A330 had been involved in 13 major aviation occurrences,[135] including six confirmed hull-loss accidents[136] and two hijackings, for a total of 339 fatalities.[137]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FSX Player ~ 11 yıl önce
Çok şükür ki CPT Airbus'ın uçuş kariyeri ve lisansı bir wiki quote ile iptal edilemiyor. Yoksa pilotları hep dolmuşa taksiye gönderirdiniz.
FSX Player ~ 11 yıl önce
Kader. Şu güzelim uçak en gelişmiş ülkelerden birinde şu kazayı yapar mi deselerdi ihtimal verilmezdi. Allah uçaklarımızı kazalardan esirgesin. Kul yapısı neticede. Uzmanlar araştırıp sebebini ortaya koyacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT AIRBUS ~ 11 yıl önce
Airbus/mini ground speed/auto thrust-Boeing/Auto throttle/anam babam usulu sistemler vb., vb.,.. anlayan anlar. Yolcu olsaniz hangisini tercih ederdiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantik ~ 11 yıl önce
Anlayan anlar ve yolcu olsaniz hangisini tercih ederdiniz. Mantik pazarda da satilmiyor ki sonucta. Yolcu senin soylediginden bir sey anlamaz. Ne anlasin yolcu auto thrusttan, ground speedten.
FSX Player ~ 11 yıl önce
İyi de CPT Airbus meslektaşı pilot arkadaşlarına "yolcu olsanız hangisini tercih edersiniz demiş" Biz zaten anlamayız da doğru. Bilet fiyatı düşük olanı seçeriz tabi.
A-320 ~ 11 yıl önce
A-320'nin tanıtım uçuşunda gördük auto thrust'ı :))
aloo... ~ 11 yıl önce
sen mi yapıyon bu uçakları? "anam-babam usulü sistemler"miş... daha bisiklet yapamıyorken elin teknolojisiyle dalga geçmek de nereden çıktı. yapsana bakalım şöyle dedem-ninem usulü bir uçak, biz de görelim...
Ilk ölümlü kaza ~ 11 yıl önce
Bir 777 hastası olarak bu haberleri gördükçe bunalıyorum. Gerçekten üzüldüm. Kazadaki herkese geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 11 yıl önce
Thy nın basına gelmış olsaydı; avrupa basını nasıl yanlı haber yaparlardı . Karalama kampanyası başlatırdı.allah türk ucaklarını kazalardan belalardan korusun.diğer şirketler umrumda değil.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iinsaf ~ 11 yıl önce
Senin bu yaptığın ırkçılıktır. Thy nin imajını da bozuyorsun, çok yazık.
insanlik disi ~ 11 yıl önce
yapmis oldugunuz yorum insanlik disidir. Orada da havacilik sektorunde ki kabin memurlari kaptanlar yaralanmis, insanlar hastanelerde iki yolcu olmus dusunulen seye bak ya... neyin kafasi arkadasim bu?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000