04 Aralık 2009, Cuma 15:31:03

AZERBAYCAN VE TÜRKİYE HELİKOPTER YAPACAK

Azerbaycan, 2016 yılına kadar kendi helikopterini üretmek için atağa geçti.
  • BEN BU ÜLKEDE NURİ DEMİRAĞ\'IN KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİLECEĞİNE İNANIYORUM.BİRŞEYİ YAPMAK İÇİN ÖNCE İNANMAK LAZIM.UNUTMAYIN.
  • Guzel haber.. Neden olmasin? Turklerin, Azerilerin akilli insanlari ABD, Avrupa`da baskalari icin calisiyorlar.. Artik kendimiz icin calismanin zamani!!!
  • suan sag tarafta NURI DEMIRAG in resmini görüyorum. ve aklima su geliyor. türkiye ve azerbaycan birlikte helikopter yapsa bile, türk hükümeti buna yeterli destegi vermeyip helikopterlerini amerikadan ve avrupadan alacak. yani gerisini siz düsünün. zamaninda türkiyede avrupa standardlarinda ve hatta üstünde teyyare üretilirken, nasil devlet bu fabrikalari desteklemeyip de teyyaresini yurt disindan aldiysa, yine öýle birsey olur. yani acikcasi ben bu ise pek umutla bakmiorum. elbette ben de isterim bu isin gerceklesmesini ama dedigim gibi olacagindan korkuyorum.
  • insallah gerçekleşir.bir türk olarak gurur duyarım.saygılar.
  • vallahi şaka gibi...daha kendi otomobilimizi üretemezken helikopter mi yapacagız? uçar mı acaba?

AirportHaber’in Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı’ndan edindiği bilgiye göre, konu ile ilgili bakanlığın, maddi imkanları ve durumu değerlendirdiği öğrenildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Azerbaycan, milli helikopter üretimi ile ilgili olarak bir kaç ülke ile Türkiye ve Rusya’dan da bazı firmalarla görüşüyor.

Bakanlığın, ilk etapta Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin ve sivil havacılık firmalarının talepte bulunduğu sayıda helikopterin, dış firmalar ile birlikte, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de montajlanması ve daha sonraki yıllarda da yüzde yüz Azeri yapımı helikopterler üretileceğini de belirttiği gelen bilgiler arasında.

Azeri yetkililer Türkiye’den hangi firma ile çalışacaklarını açıklamazken, Türk firmanın hangi şirket olduğu ise merak konusu.

@AirportHaber.com

AZERBAYCAN VE TÜRKİYE HELİKOPTER YAPACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
BEN BU ÜLKEDE NURİ DEMİRAĞ\'IN KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİLECEĞİNE İNANIYORUM.BİRŞEYİ YAPMAK İÇİN ÖNCE İNANMAK LAZIM.UNUTMAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Guzel haber.. Neden olmasin? Turklerin, Azerilerin akilli insanlari ABD, Avrupa`da baskalari icin calisiyorlar.. Artik kendimiz icin calismanin zamani!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
suan sag tarafta NURI DEMIRAG in resmini görüyorum. ve aklima su geliyor. türkiye ve azerbaycan birlikte helikopter yapsa bile, türk hükümeti buna yeterli destegi vermeyip helikopterlerini amerikadan ve avrupadan alacak. yani gerisini siz düsünün. zamaninda türkiyede avrupa standardlarinda ve hatta üstünde teyyare üretilirken, nasil devlet bu fabrikalari desteklemeyip de teyyaresini yurt disindan aldiysa, yine öýle birsey olur. yani acikcasi ben bu ise pek umutla bakmiorum. elbette ben de isterim bu isin gerceklesmesini ama dedigim gibi olacagindan korkuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
insallah gerçekleşir.bir türk olarak gurur duyarım.saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vallahi şaka gibi...daha kendi otomobilimizi üretemezken helikopter mi yapacagız? uçar mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000