16 Haziran 2016, Perşembe 17:24:59

Ayjet uçağı gövde üzerine indi; uçakta hasar büyük

Çorlu Havalimanı'ndan uçuş eğitimleri veren Ayjet Uçuş Okulu'na ait çift pervaneli uçağı gözde üzerine iniş yaptı.
  • Davutta aynı olay yaşandı 7 aydır uçak yok en azından ayjet profesyonel bir okul uçakları var davutta insanlar alım kaçırıyor bunada şükür desinler başka uçağa geçsinler
  • Ahh su cilgin turkler , 4 k ucusum var toplam 3800 u boeing737 de. Kompleks diyebilirsiniz , yeteneksiz bir millet degiliz .Ama bazi konularda eksigiz .bazi konularda bizden daha iyi olan milletler var .kimler onlar ?? Almanlar , amerikalilar , japonlar . Hangi konularda daha iyiler ?? Surec modelleme , iyilestirme ve ozellikle standartlasma konusunda . Bizde nasil ? Biz amerikalilardan daha iyiyiz , biz almanlardan daha iyiyiz .Hayir olamayiz , neden , kitap yok . Olsa da her birimiz kitabi yazandan daha zekiyiz .Her birimiz salak amerikalinin unutacagi checklist maddesini unutmayacak kadar daha astronotuz ; o yuzden checklist yapmayalim !! Ama yapmak zorundayiz bir gun do item i eksik yaparsak , o checklist hatayi engeller .o yuzden bu checklistleri yapan (amerikalisi) icat etmis koymus .havacilikta her an her sey olabilir ama bile bile olmasi sivil havaciligin gelismemesi yuzunden . Turkiyede egitim veren ucus hocalarinin kokoni belli zihniyeti belli , dayak yiyerek ucmayi ogrenmisler , malasef dovmeden ogretebilecek olanlarin sayisi az.Zamana ihtiyacimiz var .pilotlar olarak toplumun aynasiyiz hic bir farkimiz yoktur .Allah tum pilotlari kazadan kirimdan korusun insallah
  • Öncelikle çok geçmiş olsun, acaba bu olanlar S.O 'nun çok kul hakkı yemesinden dolayı mı kaynaklanıyor
  • Nazim haca ile bir kere 2 saat ucusum oldu,Hocam süper checklist yok kural yok o ne derse kural o ne isterse güvenli. Yok böyle bir dünya CRM sifir... Ayjet bence iyi bir ucus okulu ama fabrika gibi calisiyorlar..
  • Kötü niyetlilikle ilgisi yok. Ayjetin içine giren herkes okulda çifte standart uygulandığını az çok fark eder. Öğrencisine göre kasap olup şevk kıran hocalar başka öğrenciye kuzu oluverirler. Çoğu hoca öğretmek için çabalarken bir kaçı şevk kırmak için çabalıyor. Herkese eşit davranılmıyor. Bazı öğrenciler ittirile ittirile yalnız uçurulurken bazılarına fırsat verilmeden 7. Uçuşta güle güle deniliyor. Planlamayla aranı iyi mi tuttun senden iyisi yok her gün uçuş yazılır. Kendini zorla edremite yollatıp uçuşlarını hızlıca bitirirsin. Kötünün iyisine sonuna kadar katılıyorum. Bunlar boş laf değil ayjette bulunulup acı bir şekilde tecrübe edilmiş şeyler. Keşke her şey dışarıdan göründüğü gibi güzel olsaydı. Ayjetin hakkını yiyemem. Bana çok güzel bir eğitim veriyor fakat noksan ve haksızlık hat safhada.
  • Kontrol hocası Nazım imiş diyorsunuz da peki o uçuşta kendisi varken olaylar bu hale nasıl oluyorda gelebiliyor? Situational Awareness yada durum farkındalığı....?? Checklistler hala yapılmıyormu? Kaç saati var kendisinin 20000?
  • İndirmeyi mi unutmuşlar!!!! Yok artık check list de mi yapmıyorlar !!!! bu okul bir de havayolu pilotu yetiştiriyor :')
  • Ogrendigimiz kadariyla bu bir kontrol ucusu ve ogrenci THY nin , ogretmen ise sivil havaciligin kontrol pilotu. Dolayisiyla olayda Ayjet in ucak sahibi olmanin disinda herhangi bir sorumlulugu gorunmuyor.
  • Demek ki neymiş insan olunmaliymis...insanın hata unutkan yapacağını unutmamakmis...öyle astronot triplerine girilmemeliymis... Öncelikle çok geçmiş olsun,rabbim saklamış... Bir yorum okudum ve çok doğru ayjetin neredeyse bütün hocaları özellikle de bir kaçı öğretmenlikten ziyade psikolojik kasaplık yapmakta ,öğrenciye verim değil gerileme yaşatmaktadır.pektabii bu durum bayan öğrenciler yahut mesleki baglantilari mevcut öğrenciler için geçerli değildir.insanlar cinsiyetine mesleki bağlantılarına referanslarina gore ya asker edilir ya padişah bu kurumda...bunu kimse yalanlayamaz,yalanlayanda kendini kandırır.... Bundan ziyade bu raddeye gelmiş çift motorla kontrol gören bir öğrenci bu eksiği yapmamali mi evet ...peki ama ayjet amca sorarlar adama madem bu kadar ehemmiyetlisin hatta bu yüzden bir çok arkası olmayan genci curutuyorsun da bu aşamadaki öğrencin nasıl böyle bir hata yapar??? Yahut yapar da insanoğlu sen neden adamina gore can yakarsin? Ki sen bu kadar iyi ve ehemmiyetliysen yine senin uçağın pistten çıkmadı mı... Çok iyi uçuş eğitimi veren70 euroluk ayjet anlatsana insanlar bilsinler ogrenci çokluğu yüzünden 15 günde bir saat öğrenci ucurabildigini? Yada istediğini edremit gönderip rahatça ucurup digerlerine hezarfende can cekistirdigini? Hatta şunu da anlat bence ppl eğitimi 45 saatken ve 14.30 dakikada soloya kalinmaliyken 30 saatte sırf bayan olduğu için yalniza bırakılmaları anlat? Yada yalnız uçuşta emniyetten korkup bayan öğrencinin yanına oturttugun hocaları ve kontrol uçuşlarında başka hocaların girmesi gerekirken kendi hocalarını soktuğunu anlat? Sghm incelese kaç yazar sghmnin gönderdiği Hoca ortada ....ki sghm havaciliktan bir haber prosedurlerden bir haber...inanmayan arar anlar...ki bu ayjet denen kurum sghm tarafından denetlenmesi bir halt olmaz öncekilerde olmadığı gibi çünkü hepsi ahbab bağlantılar bağlantılar....) it iti isirmaz... İnsanlari kandırmayın...yahut kandiracaksanizda evvela insan olun...
  • Yaktığın canlara say nazım..

Çorlu Havalimanı'ndan kontrol uçuşu gerçekleştiren Ayjet Uçuş Okulu'na ait çift pervaneli bir uçak gövde üzerine iniş yaptı.

AirportHaber'in ediniği bilgilere; uçakta bulunan öğretmen pilot ve öğrenci pilot olaydan yara almadan kurtduldu.

Ayjet'in TC-AJE kuyruk tescili çift motorlu Diamond DA-42 Twin Star uçağının yaşadığı kırımın iniş takımlarından kaynaklandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre niş takımlarının açmayı unutulduğu için uçak gövde üzerine iniş yaptı. Pervaneleri de hasar alan uçağın kuyruk kısmının da kırıldığı gelen bilgiler arasında. 

Çorlu Havalimanı pisti hava trafiğine bir süreliğine kapatıldı.

©AirportHaber





Ayjet uçağı gövde üzerine indi; uçakta hasar büyük

Yorumlar Tüm Yorumlar (167)

Geçmiş olsun ~ 3 ay önce
Davutta aynı olay yaşandı 7 aydır uçak yok en azından ayjet profesyonel bir okul uçakları var davutta insanlar alım kaçırıyor bunada şükür desinler başka uçağa geçsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 8 yıl önce
Ahh su cilgin turkler , 4 k ucusum var toplam 3800 u boeing737 de. Kompleks diyebilirsiniz , yeteneksiz bir millet degiliz .Ama bazi konularda eksigiz .bazi konularda bizden daha iyi olan milletler var .kimler onlar ?? Almanlar , amerikalilar , japonlar . Hangi konularda daha iyiler ?? Surec modelleme , iyilestirme ve ozellikle standartlasma konusunda . Bizde nasil ? Biz amerikalilardan daha iyiyiz , biz almanlardan daha iyiyiz .Hayir olamayiz , neden , kitap yok . Olsa da her birimiz kitabi yazandan daha zekiyiz .Her birimiz salak amerikalinin unutacagi checklist maddesini unutmayacak kadar daha astronotuz ; o yuzden checklist yapmayalim !! Ama yapmak zorundayiz bir gun do item i eksik yaparsak , o checklist hatayi engeller .o yuzden bu checklistleri yapan (amerikalisi) icat etmis koymus .havacilikta her an her sey olabilir ama bile bile olmasi sivil havaciligin gelismemesi yuzunden . Turkiyede egitim veren ucus hocalarinin kokoni belli zihniyeti belli , dayak yiyerek ucmayi ogrenmisler , malasef dovmeden ogretebilecek olanlarin sayisi az.Zamana ihtiyacimiz var .pilotlar olarak toplumun aynasiyiz hic bir farkimiz yoktur .Allah tum pilotlari kazadan kirimdan korusun insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E.A. ~ 8 yıl önce
Öncelikle çok geçmiş olsun, acaba bu olanlar S.O 'nun çok kul hakkı yemesinden dolayı mı kaynaklanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) Allah bilir ~ 8 yıl önce
Zalim olan mi?
Kaptan ~ 8 yıl önce
Nazim haca ile bir kere 2 saat ucusum oldu,Hocam süper checklist yok kural yok o ne derse kural o ne isterse güvenli. Yok böyle bir dünya CRM sifir... Ayjet bence iyi bir ucus okulu ama fabrika gibi calisiyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havatar ~ 8 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. Kapasitesinin çok çok üzerinde öğrenci var. Ortaklar çok para kazansın diye uçuş beklemekten imanımız gevriyor. Sağlıklı eğitim olmuyor. Uçağa tam adapte olmuşken uzun süre uzak kalınıp bekleniyor. Tabi edremite gönderilen şanslı güruhlardan değilseniz.
.... ~ 8 yıl önce
Burundan kıl aldırmaz hesabı... Egolar bir egolar... Vicdan muhakemesi olacak birde kişide..
Havatar ~ 8 yıl önce
Kötü niyetlilikle ilgisi yok. Ayjetin içine giren herkes okulda çifte standart uygulandığını az çok fark eder. Öğrencisine göre kasap olup şevk kıran hocalar başka öğrenciye kuzu oluverirler. Çoğu hoca öğretmek için çabalarken bir kaçı şevk kırmak için çabalıyor. Herkese eşit davranılmıyor. Bazı öğrenciler ittirile ittirile yalnız uçurulurken bazılarına fırsat verilmeden 7. Uçuşta güle güle deniliyor. Planlamayla aranı iyi mi tuttun senden iyisi yok her gün uçuş yazılır. Kendini zorla edremite yollatıp uçuşlarını hızlıca bitirirsin. Kötünün iyisine sonuna kadar katılıyorum. Bunlar boş laf değil ayjette bulunulup acı bir şekilde tecrübe edilmiş şeyler. Keşke her şey dışarıdan göründüğü gibi güzel olsaydı. Ayjetin hakkını yiyemem. Bana çok güzel bir eğitim veriyor fakat noksan ve haksızlık hat safhada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planlama ~ 8 yıl önce
Dostum planlama bağımsız karar vermiyor,istediğin kadar aran iyi olsun her şeyin yolu yordamı düzeni var.Kendi kafalarına göre uçuş yazmıyorlar.İnsanları karalamadan önce dön kendine bir bak...
Kontrol hocası ~ 8 yıl önce
Kontrol hocası Nazım imiş diyorsunuz da peki o uçuşta kendisi varken olaylar bu hale nasıl oluyorda gelebiliyor? Situational Awareness yada durum farkındalığı....?? Checklistler hala yapılmıyormu? Kaç saati var kendisinin 20000?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Landing Gear ~ 8 yıl önce
İndirmeyi mi unutmuşlar!!!! Yok artık check list de mi yapmıyorlar !!!! bu okul bir de havayolu pilotu yetiştiriyor :')

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Ogrendigimiz kadariyla bu bir kontrol ucusu ve ogrenci THY nin , ogretmen ise sivil havaciligin kontrol pilotu. Dolayisiyla olayda Ayjet in ucak sahibi olmanin disinda herhangi bir sorumlulugu gorunmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantık ~ 8 yıl önce
Tamam katılıyorumda öğrenci thy nin ne demek yaa =))) sorumlulugu atmaya çalışıyorsunda biraz mantıkla yap... Bu cocuk nerde eğitimini alıyor? Thy akademiden gelip ayjetin ucagıylamı kontrole giriyor? Sukurler olsun hiçbir can kaybı olmadan atlatılmış büyük dersler olan kaza kırım thk dada olmuştu ve bu tür kazaları yapanlar hep deneyimli pilotlar nedeni ise HAVACILIKTA ASIRI OZGUVEN ÖLDÜRÜR....!
yanlıs tespit ~ 8 yıl önce
Egıtımı bızzat hezarfende verıyorlar...Artık bu arkadastan zıyade nasıl baglantılar donuyorsa gecen senede thy ogrencılerınden 3unu eledıler ama thy bastırınca gerı aldılar ve 2sı devam edıyor hatta sanırım bıtırdıler..Tufah vallahı sapka cıkartılır bu okula
Yavur pilot ~ 8 yıl önce
Ayjet.in ogrencisi ile tin ton amca ucuyor. Ayjetci check list yapmayi bilmiyor, öbürü nefes aldigina sukrediyor. Sonuç Turk havaciligi...
Hakkı ~ 8 yıl önce
Hakkıyla iş yapsalar basta ucus okulları olmak üzere kimlerin ruhsatlari gider de. Hep idare hep idare. Durustlukte 102. ülkeyiz.
Yavur pilot a ~ 8 yıl önce
Burada iftira üzerine iftira atan havacılıktan da eğitimden de İnsanlıktan nasibini almamış tüm şahıslara temsilen : acaba o nefes aldığına şükrediyor dediğin kişi kadar katkın olmuş mudur Türk havacılığına? Acaba tırnağı kadar olabilir misin o tin ton amca diye aşağılamaya çabalayarak kendi seviyeni gösterdiğin? Aman küçük kara cahil dünyanızda kalın da yaymayın çamurlarınızı daha fazla! Not: sakın ciddiye alındığınızı da düşünme gafletine kapılmayın :)
Kötünün iyisi ~ 8 yıl önce
Demek ki neymiş insan olunmaliymis...insanın hata unutkan yapacağını unutmamakmis...öyle astronot triplerine girilmemeliymis... Öncelikle çok geçmiş olsun,rabbim saklamış... Bir yorum okudum ve çok doğru ayjetin neredeyse bütün hocaları özellikle de bir kaçı öğretmenlikten ziyade psikolojik kasaplık yapmakta ,öğrenciye verim değil gerileme yaşatmaktadır.pektabii bu durum bayan öğrenciler yahut mesleki baglantilari mevcut öğrenciler için geçerli değildir.insanlar cinsiyetine mesleki bağlantılarına referanslarina gore ya asker edilir ya padişah bu kurumda...bunu kimse yalanlayamaz,yalanlayanda kendini kandırır.... Bundan ziyade bu raddeye gelmiş çift motorla kontrol gören bir öğrenci bu eksiği yapmamali mi evet ...peki ama ayjet amca sorarlar adama madem bu kadar ehemmiyetlisin hatta bu yüzden bir çok arkası olmayan genci curutuyorsun da bu aşamadaki öğrencin nasıl böyle bir hata yapar??? Yahut yapar da insanoğlu sen neden adamina gore can yakarsin? Ki sen bu kadar iyi ve ehemmiyetliysen yine senin uçağın pistten çıkmadı mı... Çok iyi uçuş eğitimi veren70 euroluk ayjet anlatsana insanlar bilsinler ogrenci çokluğu yüzünden 15 günde bir saat öğrenci ucurabildigini? Yada istediğini edremit gönderip rahatça ucurup digerlerine hezarfende can cekistirdigini? Hatta şunu da anlat bence ppl eğitimi 45 saatken ve 14.30 dakikada soloya kalinmaliyken 30 saatte sırf bayan olduğu için yalniza bırakılmaları anlat? Yada yalnız uçuşta emniyetten korkup bayan öğrencinin yanına oturttugun hocaları ve kontrol uçuşlarında başka hocaların girmesi gerekirken kendi hocalarını soktuğunu anlat? Sghm incelese kaç yazar sghmnin gönderdiği Hoca ortada ....ki sghm havaciliktan bir haber prosedurlerden bir haber...inanmayan arar anlar...ki bu ayjet denen kurum sghm tarafından denetlenmesi bir halt olmaz öncekilerde olmadığı gibi çünkü hepsi ahbab bağlantılar bağlantılar....) it iti isirmaz... İnsanlari kandırmayın...yahut kandiracaksanizda evvela insan olun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmza ~ 8 yıl önce
Kardeşim hissiyatımı ortaya koymuşsun bende eski bir ayjetliyim ve söylediklerinin altına imza atarım yazık yazık aradan 5 yıl geçmiş ve hiç bir şey değişmemiş herşey bıraktığımız gibi seninde belirtiğin gibi kendini dev aynasında gören adamına göre muamele çeken bir kaç hoca var ama geneleme yapmayalım çok kıymetli ve elleri öpülesi hocalarda var herkes kimi kastediğimi zaten biliyor yeter yeter artık fazla ah almayın kimseyle uğraşmayın işinizi yapın ve adam kayırmayın herkes aynı parayı veriyor adaletli olun Ayjeti böyle talihsiz haberlerle değil başarı hikayeleri ile görmek isteriz
Kötünün iyisi ~ 8 yıl önce
Gördüğüm kadarıyla gerçeklerin sadece bir kısmını yazmam bazılarının canını sıkmış kuyruk acısı,objektıflık elestırılerı vb... bır ton safsata.. Allah askına bırakın kralcı olmayı gercekcı olun...bak adam dıyor 5 sene evvelde boyleydı ne yazık degısmemıs bırseyler...ve esasen sitemi boylesıne el ustu durumda lanse edılen bır kurumun buna denk eylemlerden noksan olusu...Benımde kımseyı karalarama veyahut aklama çabam yok aksa ak, karaysa karar,siz...hanı karaya ak dıyenler..sızler sorgulayın kendınızı ;nıtekım bızler gercekten uzak degılız ...
Esas sorumlu.. ~ 8 yıl önce
Yaktığın canlara say nazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havatar ~ 8 yıl önce
Yorumunuz gerçekten objektif mi, sırf egosu yüzünden insanları haketmediği şekilde değerlendiren bir pilot mu yoksa bir kuyruk acısı mı var? Yanlış anlamayınız lütfen. Dürüst bir cevap bekliyorum
Kötünün iyisi ~ 8 yıl önce
Ne egosu olacak arkadaş:) ateş olmayan yerden duman çıkmaz...kimse sana yogurdum eksı demez...Truva atı misal dıstan cafcaf ıcerısını b... goturuyor , kalıte egoyla,kayırmayla ,kasaplıkla degıl yerınde yaklasım ve egıtım ile verilir.
Kötünün iyisi ~ 8 yıl önce
Ne egosu arkadas Allah askına?:) Ates olmayan yerde duman olmaz.......Truva atı mısal dıstan cafcaflı pazarlama ıcerısını .... goturuyor. Turkıyede havacılık sghm gıbı sozde bır kontrol kurumunda oldukca ve bu kurumdakıler atolarla ahbap oldukca ılaveten ıyı bır eto da olmayınca boylelerı meydanda kotunun ıyısı..ancak kalıte adam kayırmayla,uzaydan ınme egoıstlıklerle ,kasapvari yaklasımlarla degıl ;ınsanca yaklasım ve esıtlıkcı egıtımle saglanır...
Kötünün iyisi ~ 8 yıl önce
fto lar
Havatar'a ~ 8 yıl önce
İster etme bulma de, istersen karma de ister objektif-subjektif de... nedersen de! Biliriz biz herkezi, zamanında yaptığı ettiğini.. Senin kuyruk acın olmuş gibi. Zikrettiğine göre. Nede olsa kişi kendinden bilir işi.
Havatardan "havatara" diyen arkadaşa ~ 8 yıl önce
Beni yanlış anladınız. Söylediğiniz lafı açmanız detay vermeniz için böyle bir yorumda bulundum size laf atmak için değil. Bir kuyruk acım yok çok şükür
Havatar'a ~ 8 yıl önce
Kusura bakma o hale yanlış anlama olmuş. Allah tekrarını yaşatmasın. Cana gelmesin.. Herkese büyük geçmiş olsun diyelim. Herkesten büyük Allah var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000