08 Ekim 2015, Perşembe 08:11:45

Aydın'da 'Çıldır' heyecanı

Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uzmanlarının kente gelerek inceleme yaptığı bildirildi.
  • izmir havalimanı yanı başımızda güneyde bodrum ve dalaman varken sadece istanbula gitmek için havalimanı kurulması hayali çok güzel.
  • ......
  • Her ile sonra her ilçeye bir havaalanı yapın gitsin nasıl sa bu milletin sokağa atacak çok parası var.
  • PAPI nin şirazesi kaymış...
  • hayal kurmak güzeldir.
  • 2002 yılında ilk uçuş başladığında İST varken SAW'a ne gerek var,iş yapmaz diyenleri hatırladım şimdi. Zihniyet aynen devam ediyormuş demek.
  • Ben cidden ulaştırma Bakanlığını ve havayollarını hiç anlamış değilim . Ya bi kent artık haykiriyor bizde hava ulaşımından yararlanmak istiyoruz diye turizmi canlandırmak için yerelde hersey yapılıyor ama bi şu havayolu ile iç hatlar açılamadı gitti şu zonguldak ta. Deniz kenarında bir il ama deniz ulaşımı yok , demir yolu 3 senedir bakımda , havaalanı var ama iç hat yok sadece sezonluk dış hat uçuşları var , karayolu zaten anlatmiyayim 30 senedir Zonguldak -krdnz eregli arasındaki yol bitmedi bitmezde yeter artık biri Zongulda
  • ozaman her yere açalım havaalanı antalya da side ye , kemer e alanyaya falan hepsine 1 er tane açalım
  • 100 km. de 1 havalimanı olacaksa Aydını Pass geçemezsiniz.Aydın,Nazilli,Ödemiş,Tire yolcusu kalmasın.Söke,Kuşadası,Selçuk da Efes'i bekliyor 2023 de.
  • Bir yanlis var yeni bir aydin havaalani yapilmicak mevcut pist ve terminal buyutulecek ucuslara acilacak. Yani diger yeni insa edilen havaalanlarindan farkli.bir konu daha var adnan menderes 500bin aydinliya hizmet verebilir ama bi 500 bin daha var

Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uzmanlarının kente gelerek inceleme yaptığı bildirildi.

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'i bir süre önce ziyaret ettiklerini hatırlatarak, Bakan Bilgin'in Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması sürecinde gerekli incelemelerin yapılması talimatını verdiğini ifade etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uzmanlarının kente gelerek inceleme yaptığı, uzmanlar tarafından faal bir havalanında olması gereken temel unsurlar ile Çıldır'daki mevcut eksiklikler karşılaştırılarak maliyet hesabı yapıldığını aktaran Öz, "Yapılan ilk değerlendirmenin ardından hazırlanan rapor sonucunda, ilk etapta 2 bin 500 metrelik bir pistin yapımı gündeme alınmış, bununla birlikte ihtiyaç halinde pistin 3 bin metreye çıkarılabileceği planlanmıştır. Diğer taraftan ana terminal binası, teknik bina, itfaiye binası, güvenlik kulübeleri ve aydınlatma gibi kısımların da kaba maliyetleri hesaplanmıştır" diye konuştu.

Aydın'da 'Çıldır' heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

efekentli ~ 9 yıl önce
izmir havalimanı yanı başımızda güneyde bodrum ve dalaman varken sadece istanbula gitmek için havalimanı kurulması hayali çok güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
negatifler ~ 9 yıl önce
......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 9 yıl önce
Her ile sonra her ilçeye bir havaalanı yapın gitsin nasıl sa bu milletin sokağa atacak çok parası var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
09 papi ~ 9 yıl önce
PAPI nin şirazesi kaymış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efekentli ~ 9 yıl önce
hayal kurmak güzeldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tc ~ 9 yıl önce
Neden hayal olsun
Vatandaş ~ 9 yıl önce
2002 yılında ilk uçuş başladığında İST varken SAW'a ne gerek var,iş yapmaz diyenleri hatırladım şimdi. Zihniyet aynen devam ediyormuş demek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaşa... ~ 9 yıl önce
Bi google arastirmasi yapip nufus ve sanayi ticaret gibi onemli seyleri arastirmani ve istanbuldaki havalimaniyla aydindaki havalimaninin potansiyel yolcu sayilarini bi dusun ;) aydinda ne kadar yolcu potansiyeli var? İzmir yada denizli ne kadar uzak? Neyse anladin sen....
vatandaşa'ya ~ 9 yıl önce
ne kadar uzak acaba? en büyük cahillik her şeyi bildiğini sanıp hiçbir şey bilmeyen insandır.
Zonguldak ~ 9 yıl önce
Ben cidden ulaştırma Bakanlığını ve havayollarını hiç anlamış değilim . Ya bi kent artık haykiriyor bizde hava ulaşımından yararlanmak istiyoruz diye turizmi canlandırmak için yerelde hersey yapılıyor ama bi şu havayolu ile iç hatlar açılamadı gitti şu zonguldak ta. Deniz kenarında bir il ama deniz ulaşımı yok , demir yolu 3 senedir bakımda , havaalanı var ama iç hat yok sadece sezonluk dış hat uçuşları var , karayolu zaten anlatmiyayim 30 senedir Zonguldak -krdnz eregli arasındaki yol bitmedi bitmezde yeter artık biri Zongulda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeriniz uygun değil ~ 9 yıl önce
Zonguldakın yeri uygun değil . Büyğk uçaklar için kapasite yetersiz. Küçük uçaklarda geldi. Siz binmediniz. Olsa 737 iMire her gün uçak dolar mı? Yada antalyaya. Birbirmizi kandırmayalım. Zonguldakta iç hat olmuyor. Olabilecek bir tek trabzon hattı var. Onu da dolduranadığınız için iptal oldu. Zonguldakın bir art alanı da yok. Olmaz yani orada..
Zonguldak ~ 9 yıl önce
Yeriniz uygun değil diyen arkadaşa 1) kış sezonunda uçuş açıp yaz sezonuna girmeden kapatirsaniz 2) hiç reklam yapmazsaniz 3) Sabiha Gökçen e öğrenci bileti 175 tl derseniz 4) zaman ayarlaması yapmazsaniz ve STK lardan gelen istekleri dikkate almazsaniz tabi yolcu yok dersiniz ama isterseniz ben size yolcunun var olduğunu Bi sayısal olarak anlatayım önce trabzon açısından bakalım yaz sezonunda 4 firma günde iki sefer düzenliyor bu araçlar 50 kişilik 4×2=8×50=400 yolcu ; izmire günde 6 firma nerdeyse 3 sefer düzenliyor yaz sezonunda 18×50=900 yolcu ;antalya içinde 3 firma gidiyor bunlarda 150 -200 arası yolcu taşıyorlar birde bu işin gurbetçi tarafı var bu verdiğim sayılar sadece zonguldak için geçerli bu havaalanını bartin Karabük te kullanıyor dolayısıyla yolcu potansiyeli çok fazla ama nedense havayolları ucmuyor , zaten shgm bu hatlara uçan firmalara teşvik veriyor e daha ne ... geçiniz efendim yolcu yok cumlelerini önce yapılan anketleri inceleyin lütfen ....
batuhan ~ 9 yıl önce
ozaman her yere açalım havaalanı antalya da side ye , kemer e alanyaya falan hepsine 1 er tane açalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş konuşmalar ~ 9 yıl önce
Aydın'a gitmek için önce İzmir Havalimanına inip, oradan kent otobüsleriyle İzmir otogarına 40 dk yolculukla ters yönde mesafe katederek gidip, oradan da şanslıysan ilk otobüsle 1 saat yolculuk daha yapılması gerektiğini biliyorlar tabiki. Aydın'da hava limanı olursa toplamda 6 saati bulan bu yolculuk, Max. 2 saate inecek. Oturup negatif yorum yapmak güzel haklısın...
Efelerin Efesi ~ 9 yıl önce
100 km. de 1 havalimanı olacaksa Aydını Pass geçemezsiniz.Aydın,Nazilli,Ödemiş,Tire yolcusu kalmasın.Söke,Kuşadası,Selçuk da Efes'i bekliyor 2023 de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Bir yanlis var yeni bir aydin havaalani yapilmicak mevcut pist ve terminal buyutulecek ucuslara acilacak. Yani diger yeni insa edilen havaalanlarindan farkli.bir konu daha var adnan menderes 500bin aydinliya hizmet verebilir ama bi 500 bin daha var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000