27 Nisan 2012, Cuma 08:44:48

AVRUPA BİRLİĞİ VİZEYİ KALDIRACAK MI?

ABHaber'e göre, AB Konseyi'nin toplantısında Türkiye ile Geri Kabul Anlaşması (GKA) maddesinin ele alındığı sırada Avrupa Komisyonu, Türkiye konusunu tartışmaya açacak.
  • avrupa kaldırmaz ama biz onlara kaldıracaz gerekeni :p
  • arkadaslar turkiyenin avrupa birligi ile ilgili uyaktan yakindan bir politikasi yok.bu sadece turk halkina hayal satma politikasi.hukumet zaten alinmayacagimizi bildikleri icin bunu da soyleyemez halka.neden oy kaybedilsin ki.
  • niye alindin,tam profile uydun herhalde,okudugunu anla once,kimse yurtdisinda yasayan insanlara hakaret etmiyor,siz din tuccarlarinin ne mal oldugunu anlatiyor,sana herhalde oralarda cop toplatmislar,cuuuuz
  • Adalet baslikli yorumcu,yurt disinda ysayan Turklere ettigin hakaretleri aynen sana iade ediyorum.Sen orada kicinin ustune oturup herseyden sikayet ederken onlar memleketlerine lobi olusturuyor,doviz getiriyor,bilgi teknoloji transferi yapiyor.Yobazligin ve cekememezligin alemi yok.Git sen de oralarda cop topla da vize almak zorunda kalma o zaman
  • Vize konusunda her zaman Avrupa ülkeleri suçlanıyor. Neden TC yöneticileri yerilmiyor. Ülkemizi dışarıda temsil edecek, haklarını arıyacak, haksızlıkları önleyecek olan, TC HÜKÜMETİ dir. Onların diplomatik pasaportları var her yere girer çıkarlar. Avrupa,nın en güçlü ülkelerinden olmak dünyada G 20 ülkeleri arasında olmak bir işe yaramıyor. Nerdeyse Avrupa'da tek Türkiye'ye vize uygulanıyor. Kolayına da kaldırmazlar vizeyi. Dişe diş uygulaması nerrede?
  • seyahat başlıklı yazıya büyük ölçüde katılıyorum sonuçta ben gezi amaçlı yurt dışına çıkacak olsam muhtemelen vize istemeyen ülkeleri tercih ederim.Dünya nın yarısına vize yok neredeyse(Ab harici balkanlar,Rusya,bazı ortadoğu ülkeleri(İran-Suriye-Lübnan-Ürdün),Orta Asya ülkeleri(Kazakistan-Kırgızistan),Uzakdoğu(Japonya-Kore),Latin Amerika)) buralara gitmeyi tercih ederim.
  • bademlere zaten vize yok arkadaslar,vize normal vatandas icin.onlar dini bahane gostererek oralara kactilar,begenmedikleri gavurlarin artiklariyla yasadilar,vatandasliklarina gectiler,simdide kotuledikleri turkiyrnin balli makamlarinda kendileri,yedi sulaleleri balli kadro ve maaslarla keyif catiyor.adalet anlayislari bu.
  • Eger vize kalkarsa ulkeye giriste problem yasarsiniz. NedeN? Cunku Milyonlarca insan Iphone ve Ipad almak icin yurtdisina kosacaktir :) Her geleni ara, kac Iphone getirmis ona bak derken ulkeye girmemiz imkansizlasir :))
  • ya bırakın bu palavraları artık bee..... türkiye nin aleyhine ne varsa hepsini bünyelerinde barındıran yunanistan,italyan,alman,isviçre,fransız vatandaşları bu ülkeye KİMLİKLERİ ile giriyorsa söyleyecek söz yok demektir.....
  • Sevgili okurlar iş amaçlı seyahatler dışındaki tüm turistik Avrupa gezileri 2 kez düşünülmeli.Avrupa'nın alternatifleri var tarih olarak alışveriş olarak iklim olarak var.İş dışı seyahatlerde Türkiye ye geri dönüşü olmayan ve yapılan alışveriş harici harcama yıllık 450 milyon euro.
ABHaber'e konuşan AB Konseyi'nden üst düzey bir bürokrat, Lüksemburg'daki toplantıda Türkiye konusunda bir uzlaşı sağlanmaya çalışılacağını belirtti.

Ancak bir uzlaşıya varılması durumda bu kamuoyuna açıklanmayacak ve Fransa'da 6 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu beklenecek.

Seçimlerden sonra Türkiye önerisini, AB Dönem Başkanı Danimarka ve Avrupa Komisyonu'ndan oluşacak bir heyet Ankara'ya giderek Türk yetkililere sunacak.

Türkiye AB'nin üzerinde genel uzlaşı sağladığı öneriye yeşik ışık yakarsa, 7 Haziran'da AB İçişleri ve Adalet Bakanları Konseyi toplantısında kabul edip Türkiye ile vize diyaloğunu başlatacak.

Bu aşamada Avrupa Komisyonu, Haziran öncesi Türkiye'nin GKA anlaşmasını parafe etmesini isteyecek.

Türkiye'nin uzlaşıyı kabul etmesi sonrası AB 7 Haziran'da Türkiye kararını çıkartacak. AB, Türkiye ile vize diyaloğunu başlattıktan sonra Türkiye GKA anlaşmasını imzalaması gerekecek.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNE KONULACAK YOL HARİTASI:

ABHaber'e göre, AB Konseyi, Türkiye ile vize diyaloğunu başlatılması için Avrupa Komisyonu'na yetki verdikten sonra. Türkiye'nin önüne bir yol haritası konulacak. Bu yol haritası şöyle:

* "Biometrik pasaporta geçmesi,

* AB Sınır Koruma Ajansı Frontex ile işbirliğini daha geliştirmesi,

* GKA ile ilgilili AB üyesi ülkelerle ikili anlaşmaların imzalaması .Örneğin Yunanistan ile GKA imzalanması

* Europol ile işbirliğinin geliştirilmesi

* AB'nin göç politikasına uyum sağlanması

* Türkiye'nin vize politikasını AB'nin vize politikasıyla uyumlaştırması."

Türkiye tüm bu şartları yerine getirdikten sonra Avrupa Komisyonu vizenin serbestleştirilmesini gündemine alacak.

Yani, Türkler'e vizenin kaldırılması, Ankara'nın önüne konulacak bir dizi şartları yerine getirdikten sonra gündeme gelecek.

Öte yandan Almanya ve Fransa'nın, Türkler'e vizelerin kaldırılmasına kesinlikle karşı olduğu da vurgulanıyor.
AVRUPA BİRLİĞİ VİZEYİ KALDIRACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

asasas ~ 12 yıl önce
avrupa kaldırmaz ama biz onlara kaldıracaz gerekeni :p

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaslar turkiyenin avrupa birligi ile ilgili uyaktan yakindan bir politikasi yok.bu sadece turk halkina hayal satma politikasi.hukumet zaten alinmayacagimizi bildikleri icin bunu da soyleyemez halka.neden oy kaybedilsin ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
niye alindin,tam profile uydun herhalde,okudugunu anla once,kimse yurtdisinda yasayan insanlara hakaret etmiyor,siz din tuccarlarinin ne mal oldugunu anlatiyor,sana herhalde oralarda cop toplatmislar,cuuuuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adalet baslikli yorumcu,yurt disinda ysayan Turklere ettigin hakaretleri aynen sana iade ediyorum.Sen orada kicinin ustune oturup herseyden sikayet ederken onlar memleketlerine lobi olusturuyor,doviz getiriyor,bilgi teknoloji transferi yapiyor.Yobazligin ve cekememezligin alemi yok.Git sen de oralarda cop topla da vize almak zorunda kalma o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Vize konusunda her zaman Avrupa ülkeleri suçlanıyor. Neden TC yöneticileri yerilmiyor. Ülkemizi dışarıda temsil edecek, haklarını arıyacak, haksızlıkları önleyecek olan, TC HÜKÜMETİ dir. Onların diplomatik pasaportları var her yere girer çıkarlar. Avrupa,nın en güçlü ülkelerinden olmak dünyada G 20 ülkeleri arasında olmak bir işe yaramıyor. Nerdeyse Avrupa'da tek Türkiye'ye vize uygulanıyor. Kolayına da kaldırmazlar vizeyi. Dişe diş uygulaması nerrede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
seyahat başlıklı yazıya büyük ölçüde katılıyorum sonuçta ben gezi amaçlı yurt dışına çıkacak olsam muhtemelen vize istemeyen ülkeleri tercih ederim.Dünya nın yarısına vize yok neredeyse(Ab harici balkanlar,Rusya,bazı ortadoğu ülkeleri(İran-Suriye-Lübnan-Ürdün),Orta Asya ülkeleri(Kazakistan-Kırgızistan),Uzakdoğu(Japonya-Kore),Latin Amerika)) buralara gitmeyi tercih ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bademlere zaten vize yok arkadaslar,vize normal vatandas icin.onlar dini bahane gostererek oralara kactilar,begenmedikleri gavurlarin artiklariyla yasadilar,vatandasliklarina gectiler,simdide kotuledikleri turkiyrnin balli makamlarinda kendileri,yedi sulaleleri balli kadro ve maaslarla keyif catiyor.adalet anlayislari bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eger vize kalkarsa ulkeye giriste problem yasarsiniz. NedeN? Cunku Milyonlarca insan Iphone ve Ipad almak icin yurtdisina kosacaktir :) Her geleni ara, kac Iphone getirmis ona bak derken ulkeye girmemiz imkansizlasir :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya bırakın bu palavraları artık bee..... türkiye nin aleyhine ne varsa hepsini bünyelerinde barındıran yunanistan,italyan,alman,isviçre,fransız vatandaşları bu ülkeye KİMLİKLERİ ile giriyorsa söyleyecek söz yok demektir.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sevgili okurlar iş amaçlı seyahatler dışındaki tüm turistik Avrupa gezileri 2 kez düşünülmeli.Avrupa'nın alternatifleri var tarih olarak alışveriş olarak iklim olarak var.İş dışı seyahatlerde Türkiye ye geri dönüşü olmayan ve yapılan alışveriş harici harcama yıllık 450 milyon euro.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000