12 Aralık 2010, Pazar 08:47:10

ATC'LERİN GREVİ İSTANBUL'DAKİ OTELLERİ VURDU!

İspanya`da 3 Aralık`ta özelleştirmeyi protesto için yapılan havaalanlarındaki grev sadece İspanyolları değil İstanbul`u da etkiledi. Grev yüzünden İstanbul otellerinde 25 bin geceleme iptal edildi.
  • biz çalışırız sıkıntı yok. herşey çok süper.

İspanya`daki havaalanı grevi İstanbul`u da etkiledi. 3 Aralık`ta ülkedeki havalimanı trafik kontrol görevlilerinin iş bırakma eylemi yüzünden İstanbul otelleri iptaller yaşadı. Bu grevden 250 bin yolcu etkilenirken, İstanbul otelleri de 25 bin geceleme kaybına uğradı. Bu kayıptan da yaklaşık 2 milyon Euro düzeyinde zarar oluştu. İstanbul otellerini çatısı altında toplayan Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği(TUROB) Başkanı Timur Bayındır, İspanya`dan gelen iptal haberleri yüzünden yılın son aylarında otelcilik sektöründe morallerin bozulduğunu söyledi. Bayındır `4 günlük tatil vardı. Yola çıkacakları gün uçuşlar iptal oldu. Grevin tam depar günü meydana gelmesi çok olumsuz oldu` dedi.

BİNLERCE YOLCU MAHSUR KALDI

Havaalanı trafik kontrolörleri hükümetin özelleştirme planını protesto için 3 Aralık`ta iş bırakma eyleminde bulunmuşlardı. 4 milyondan fazla İspanyol`un bilet rezervasyonu yaptırdığı ulusal tatil öncesinde başlayan grev yüzünden Madrid dahil İspanyol havalimanlarının çoğu hava trafiğine kapandı ve binlerce yolcu mahsur kalmıştı. Yılın son ayında ise otellerdeki dolulukların biraz zayıf olduğuna dikkat çeken Bayındır, yıl genelinde ise ortalama dolulukların yüzde 65-70 düzeyinde gerçekleştiğini kaydetti. Bayındır, bu oranın oldukça iyi olduğunu dile getirdi. Bayındır, yılbaşında komşu ülkelerden, Rusya`dan, Avrupa ülkelerinden gelişler beklediklerini söyledi.

Türk turisti etkiledi

İspanya`ya paket turların en uygun fiyatlı olduğu döneme denk gelen bu grev, Türkiye`den bu ülkeye turistik amaçlı gidişleri de olumsuz etkiledi. (Star)

ATC'LERİN GREVİ İSTANBUL'DAKİ OTELLERİ VURDU!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
biz çalışırız sıkıntı yok. herşey çok süper.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000