01 Temmuz 2008, Salı 13:02:00

ATAK SORUSUNA JET YANIT!

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Taarruz-Taktik/Keşif Helikopteri ATAK projesiyle ilgili iddialar konusunda gereğinin yapılacağını söyledi.
  • Atak projesi yerli üretim ve yazılım için çok büyük bir avantajdır diğer helikopterler daha iyi olabilir ama yazılımı, mühimmatı ve donmanımı tamamen yerli firmalardan tedarik edilecek yerli bir helikoptere sahip olacağız ve bu helikopteri geliştirme avantajı da var türkiyenin. Unutmayın bizim F-16 lar Amerikan uçaklarını dost uçak olarak görüyor, acaba ABD nin uçakları da bizimkileri dost uçak olarak mı görüyor. Uyanın.
  • ali arkadaşın söylediği ülkelere bakılırsa gerçekten kötü bir seçim.malezya ve ürdün .biz ne malezyayız ne de ürdün bizim ülkemizin doğusunda bir savaş yaşanıyor, komşularımızdan biri amerikan işgalinde diğeri de işgale karşı tedbir almakla meşgul.yani aldığımız helikopterleri kullanacağız malezya gibi bilmem kim gibi hikayeden almıyoruz.
  • seçilen helikopter olarak belki en kötü helikopter ancak bize kazandırdığı teknoloji ve paradan haberiniz varmı daha helikopter üretime geçmmeden malezya ve ürdün bu helikopterlerden alacağını bildirdi Bilmeden konusuyorsunuz
  • haha bekleyelim tatmin edici yanıt neymiş, hadi mhp li milletvekilleri oldu veya olmadı, biz vatandaşlar tatmin olacak mıyız:) havacılığa meraklı küçük çocuklara bile sorsanız, ihaleye katılan helikopterlerin özelliklerini yanyana koyup karşılaştırdığında seçilenin en kötü helikopter olduğunu bilir...

Bakan Gönül TBMM'de gazetecilerin ihale ile ilgili sorularını yanıtladı. Vecdi Gönül, "Bugün yazılı bir açıklama yapıyoruz. Ayrıca MHP’ye kendi imzamla bir
yazı göndererek, yapıldığı iddia edilen yolsuzluk, usulsüzlüklerle ilgili onlardan bilgi istiyoruz. Gereğini yapacağız" dedi.

Bir gazetecinin MHP’nin konuyla ilgili soru önergelerine yanıt verilmediği yolundaki iddiaları hatırlatması üzerine Gönül: “Dikkat etmemişsiniz, yanıt verilmedi denilmiyor, tatminkâr yanıt verilmediği söyleniyor. Ben bugün bir açıklama yapacağım ama tatmin olurlar mı olmazlar mı bilmem” karşılığını verdi.

Gazetecinin, "vereceğiniz cevap tatminkâr olacak mı?" sorusu üzerine Gönül, " Tatminkâr olmaya çalışacağız. Karşı taraf tatmin olmayabilir, ama biz tatmin etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
 

ATAK SORUSUNA JET YANIT!

Yorumlar

KYZER ~ 16 yıl önce
Atak projesi yerli üretim ve yazılım için çok büyük bir avantajdır diğer helikopterler daha iyi olabilir ama yazılımı, mühimmatı ve donmanımı tamamen yerli firmalardan tedarik edilecek yerli bir helikoptere sahip olacağız ve bu helikopteri geliştirme avantajı da var türkiyenin. Unutmayın bizim F-16 lar Amerikan uçaklarını dost uçak olarak görüyor, acaba ABD nin uçakları da bizimkileri dost uçak olarak mı görüyor. Uyanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
variety ~ 16 yıl önce
ali arkadaşın söylediği ülkelere bakılırsa gerçekten kötü bir seçim.malezya ve ürdün .biz ne malezyayız ne de ürdün bizim ülkemizin doğusunda bir savaş yaşanıyor, komşularımızdan biri amerikan işgalinde diğeri de işgale karşı tedbir almakla meşgul.yani aldığımız helikopterleri kullanacağız malezya gibi bilmem kim gibi hikayeden almıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 16 yıl önce
seçilen helikopter olarak belki en kötü helikopter ancak bize kazandırdığı teknoloji ve paradan haberiniz varmı daha helikopter üretime geçmmeden malezya ve ürdün bu helikopterlerden alacağını bildirdi Bilmeden konusuyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
haha bekleyelim tatmin edici yanıt neymiş, hadi mhp li milletvekilleri oldu veya olmadı, biz vatandaşlar tatmin olacak mıyız:) havacılığa meraklı küçük çocuklara bile sorsanız, ihaleye katılan helikopterlerin özelliklerini yanyana koyup karşılaştırdığında seçilenin en kötü helikopter olduğunu bilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000