08 Eylül 2008, Pazartesi 08:15:56

ATAK projesi son sürat...

Türk savunma sanayinin son yıllardaki en büyük ortak üretim projeleri arasında yer alan Atak savaş helikopterlerinin füze sistemleri üretimini üstlenen Roketsan’da ilk etap çalışmaları tamamlandı.

29 Eylül 2005 tarihinde imzalanan Umtas Projesi Dönem-1 (Tasarım Dönemi) Sözleşmesi kapsamında sistemin ürün geliştirme safhasını oluşturan ikinci etap çalışmaların Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Roketsan arasında 31 Temmuz’da imzalanan ayrı bir sözleşme kapsamında yürütüldüğü öğrenildi.

Proje ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uzun vadeli ihtiyacı için üretimi planlanan T129 taktik-taarruz helikopterlerinin uzun menzilli güdümlü tanksavar füzesi ihtiyacı Roketsan tesislerinde tamamen yerli imkanlarla üretilmiş olacak. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından 2005 yılında başlatılan ve Roketsan’ın ana yüklenici olarak görev aldığı bu proje ile Türkiye, ilk yerli tasarım tanksavar füze üretimini de böylece gerçekleştirmiş olacak.

Programa göre, uzun menzilli tanksavar füzelerinin Roketsan tesislerinde, T129 taarruz helikopterleri ile eş zamanlı olarak hizmete girmesi hedefleniyor.

 

ATAK projesi son sürat...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000