31 Ağustos 2014, Pazar 10:32:43

ARTIK TÜM UÇUŞLARDA UYGULANACAK!

Uçakla seyahat, kabindeki eğlence sistemleri ve zengin ikram menüleri nedeniyle çok keyifli geçiyor. Ancak havalimanlarında uçağa bininceye kadar geçen sürede gerçekleştirilen yoğun güvenlik kontrolleri, yolcuları çileden çıkarıyor. Her defasında, “İnşallah bu uygulama kaldırılır.” temennisinde bulunduğumuz denetimlere de genelde yenileri ekleniyor.
  • ABD VE İNGİLTERE UÇUŞLARI İÇİN BAŞLATILMIŞ BU YENI UYGULAMA. YAKINDA İSRAIL İÇİN DE BAŞLAR. NİYE BU ÜLKELER ? Çünkü dünyanın huzurunu bozan ülkeler bunlar da ondan. ABD,İNGİLTERE ve İSRAİL. yaptıklarının karşılığı olarak ödleri patlıyor , intikam alınacak duygusuyla gözlerine uyku girmiyor. Dünyanın en pislik üç ülkesi.
  • Polisimiz kibar- ne mutlu aleviyiz ne mutlu rum ortoksuyuz ne mutlu ermeniyiz ne mutlu museviyiz" ve ne mutlu türküm tek ulkemiz ve tek bayragimiz var polisimiz miletimiz topragimiz ve insalah bir gun avrupa birligine özgur olmak icin gireriz!!
  • El kaide sağolsun. Sevgili din kardeşlerimiz herşeyin başlama sebebi !
  • Ben hic esas durus goren yolcu gormedim polis karsinda vede sirenle kimseyi yolcu eden bur polis laik ve avrupa devletinde umarim yasicagiz "alevi "rum "ermeni " musevi"hep birlikte tek bayrak altinda ulkemi seviyirum polisimizide!
  • Sen galiba fazla uluslararası uçmuyorsun. Bizim hem pasaport polisimiz, hem de özel güvenlikçilerimiz yurtdışındaki muadillerine göre melek. A.B.D, Kanada veya İngiltere'ye bir git gel anlarsın aradaki farkı....
  • En rahatsiz edici guvenlik uygulamalarindan biri Ataturk havalimanindadir, cikarken en son ohh kurtuluyorum dersin, yani insanlar canindan bezdirilir, gelen yolcular ise ilk once polisin onunden saygi durusuna alinir, daha sonra polis sirenleriyle sehre ugurlanir, bu uygulamayi baska hicbir ulkede bulamassiniz

Sıkı güvenlik kontrollerinin biraz hafifletilmesini beklediğimiz şu günlerde yolcuların keyfini kaçıracak yeni bir talep daha gündeme geldi. ABD Ulaşım Güvenlik İdaresi (TSA) ve Avrupa Komisyonu tarafından gönderilen yazıyla, havalimanlarında ABD ve İngiltere uçuşları için başlatılan, ‘elektronik eşya kontrolüyle’ ilgili uygulamanın yaygınlaştırılması istendi.

Uygulamayaygınlaştırılacak mı?

El Kaide’nin, ‘havalimanları ve uçaklara yönelik yeni bir eylem hazırlığı planladığı’ istihbaratını alan ABD, ülkesine gerçekleştirilen uçuşlarda yeni güvenlik tedbirleri uygulanmasını istemişti. Bu yüzden havalimanlarında geçen ay başlatılan uygulamayla, uçakta kabine alınacak cep telefonu ve bilgisayar gibi elektronik aletlerin şarjlarının dolu ve çalıştırılabiliyor olması şartı arandı. Çalıştırılamayan veya şarjı bitmiş elektronik eşyalar kabin içine alınmadı. TSA ve Avrupa Komisyonu tarafından, 14 Ağustos’ta ülke sivil havacılık otoritesi ve sektör temsilcilerine gönderilen son yazıda ise denetimlerin artırılarak tüm uçuşlarda yaygınlaştırılması istendi.

Havalimanlarında temmuzun ilk haftasında başlatılan uygulamayla, ABD ve İngiltere’ye uçan yolcuların elektronik eşyaları ayrı bir denetimden geçiriliyor. Yolcuların en az yüzde 15’inde gerçekleştirilen kontrollerde, cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi her türlü elektronik eşya, ‘muhafazasından ve bağlantı kablolarından ayrılarak’ x-ray’den geçiriliyor ve çalışır durumda olup olmadığı kontrol ediliyor. Denetimleri yeterli bulmayan ABD ve Avrupa Komisyonu ise kontrollerin tüm uçuşlarda ve her yolcu için yapılmasını istiyor. Ancak sektör temsilcileri, uygulamanın yaygınlaştırılmasının sorunları da beraberinde getireceğini düşünüyor.

Denetimler en az iki saat sürecek

ABD ve Avrupa Komisyonu’nun, uygulamanın genişletilmesiyle ilgili ‘ivedilikle görüş istediği’ havacılık kuruluşları ise duruma oldukça tepkili. Havayolu şirketleri, uzun süreli denetimler nedeniyle uçuşlarda aksama yaşanacağı ve özellikle bağlantılı uçuşlarda büyük kaos meydana geleceği uyarısında bulunuyor. Havalimanlarındaki güvenlik birimleri ise her yolcuda cep telefonu ve laptop gibi elektronik eşya bulunduğunu hatırlatarak, planlanan yeni uygulamanın güvenlik denetimlerini her uçak için en az iki saat daha uzatacağını ifade ediyor. Sıkı güvenlik tedbirlerinin yolcu ve görevlileri karşı karşıya getirdiğine dikkat çeken yetkililer ise artan denetimlerin seyahatleri çileye dönüştürdüğünü ve yolculara uçuş öncesi kâbus yaşattığını dile getiriyor.

(Mustafa Gün / Zaman)

ARTIK TÜM UÇUŞLARDA UYGULANACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
ABD VE İNGİLTERE UÇUŞLARI İÇİN BAŞLATILMIŞ BU YENI UYGULAMA. YAKINDA İSRAIL İÇİN DE BAŞLAR. NİYE BU ÜLKELER ? Çünkü dünyanın huzurunu bozan ülkeler bunlar da ondan. ABD,İNGİLTERE ve İSRAİL. yaptıklarının karşılığı olarak ödleri patlıyor , intikam alınacak duygusuyla gözlerine uyku girmiyor. Dünyanın en pislik üç ülkesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Polisimiz kibar- ne mutlu aleviyiz ne mutlu rum ortoksuyuz ne mutlu ermeniyiz ne mutlu museviyiz" ve ne mutlu türküm tek ulkemiz ve tek bayragimiz var polisimiz miletimiz topragimiz ve insalah bir gun avrupa birligine özgur olmak icin gireriz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
El kaide sağolsun. Sevgili din kardeşlerimiz herşeyin başlama sebebi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben hic esas durus goren yolcu gormedim polis karsinda vede sirenle kimseyi yolcu eden bur polis laik ve avrupa devletinde umarim yasicagiz "alevi "rum "ermeni " musevi"hep birlikte tek bayrak altinda ulkemi seviyirum polisimizide!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL'ye cevap ~ 10 yıl önce
Sen galiba fazla uluslararası uçmuyorsun. Bizim hem pasaport polisimiz, hem de özel güvenlikçilerimiz yurtdışındaki muadillerine göre melek. A.B.D, Kanada veya İngiltere'ye bir git gel anlarsın aradaki farkı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitmez ~ 10 yıl önce
Hep civciv işi gibi bunlar. Çıktığı kabuğu beğenmeyenler. O çok demokratik ülkelerde kolluk kuvvetlerinin ne rezaletlerine denk geldik biz.
AHL ~ 10 yıl önce
En rahatsiz edici guvenlik uygulamalarindan biri Ataturk havalimanindadir, cikarken en son ohh kurtuluyorum dersin, yani insanlar canindan bezdirilir, gelen yolcular ise ilk once polisin onunden saygi durusuna alinir, daha sonra polis sirenleriyle sehre ugurlanir, bu uygulamayi baska hicbir ulkede bulamassiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin misin ~ 10 yıl önce
uzuuuuun yıllardır bahsettiğin yerde çalışıyorum, uçuyorum, gidiyor geliyorum ama neden bahsettiğini hiç görmediğim için anlamadım. hani kendince devlet protokolü geçişlerine laf sokuyorsan o ayrı bir konu dolayısıyla başka kapıya.
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
var bide şili santiago'daki havalimanında

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000