19 Ocak 2019, Cumartesi 17:30:33

"Ankara'dan ABD ve Uzak Doğu seferleri için çalışıyoruz"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşlar için sürekli çalıştıklarını belirtti.
  • Güzel kafa. Paris uçağı bile %30 doluluk ile uçarken Amerika,Uzakdoğu,Çin'den Ankaparka tursit akacak sanırım. Ankara Orlando olacak.
  • arkadaslar bu tozutmus ya en cok turkun yasadigi yer almanya ve lufthansa gibi yillardir ankaraya ucan sirket doluluk yok diye hattini kapatiyo bu abd cin den bahs ediyo anadolu jet ve charter seferleri olmasin esenbogayi kapat gitsin bu hayelleriyin olmasi icin ankaraya 30 yil lazim
  • Şirket Afrika mı anadolujet mi diyor , siz Ankaradan orası burası. ankaradan ancak iç hat uçulur
  • Tiflis tutmaz dedik dinletemedik. Neymiş tur şirketleri el atarsa olur, neymiş kumar turizmiymis. Kıbrıs hep dolu gidiyormuş Tiflis'te gidermiş. Ne is bilmez adamlara kaldı bu hat açma işi... Bir de Roma fiyatları var tabi. Gelir yönetimindeki acemi uzman arkadaşlar, bi zahmet hattın fiyatı yüksek tutmaktan vazgeçin. Pazarlama ve reklamin ilk adımı tutundurmadir. Bunu da biz ogreteceksek ne işiniz var orada...
  • Batı’ya giderken İstanbul, Doğu’ya giderken Doha üzerinden dünyadaki çoğu yere gidebilirsiniz zaten. Ankaradan olan direkt seferlerin doluluk oranları da ortada zaten. Hayır Ankara dediğimiz yer bir ticaret, sanayi veya turizm merkezi olsa yine anlarım da sadece başkent diye bu direkt uçuş ısrarını anlamıyorum. Antalya’dan veya İzmir’den ne gibi bir ayrıcalığınız var ki acaba? Beyefendiler aktarma yapmasın diye %20 dolulukla sefer düzenlensin tabi.
  • hayal kurmak da bir yere kadar...
  • Ahahahahah new york günlük 5 sefer falan olsun ama yetmez yoksa . Başkanım biraz da şu açılan hatlara bir bakın yahu. Atinaya sefer başlatacak kadar bilet satılmadı ankarada ne new yorku?
  • Sn.başkanım keşke istediğiniz gibi olsa fakat açılan roma ve tiflis uçakları 20 30 yolcu ile gidiyor ve yaza kalmaz kapanır gibi.Bu hatların tutması için tur firmalarına iş düşüyor. İç anadoludan elbet Abd uzakdoğuya yolcu çıkar fakat kayserili konyalı niğdeli uçakla direk istanbula gitmek varken Ankaraya arabayla gelmez
  • Direk bangkonk seferleri bekliyoruz
  • Lütfen uzakdoğuyla muzakdoğuyla ilgileneceğinize kendi ülkemizde az para alan havacılığın gerçek emekçileri ile ilgilenin

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşlar için sürekli çalıştıklarını belirterek, "ABD, Çin ve bir başka Uzak Doğu ülkesine Ankara'dan direkt uçuş olması için bütün gayretimizle çalışacağız." dedi.

Baran, Türk Hava Yolları'nın (THY) Ankara'dan Roma'ya direkt uçuşlara başlaması dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ankaralılar için yurt dışına çıkmanın aktarmalı uçuşlar nedeniyle eziyet haline geldiğini dile getiren Baran, "Ankaralı tüccarın, bürokratın, öğrencinin vakti kıymetli. 2-3 saatte ulaşabileceğimiz dünya kadar ülke varken, yurt dışına İstanbul aktarmalı gidiyoruz. Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşların olması için sürekli çalıştık. Bundan sonra da ABD, Çin ve bir başka Uzak Doğu ülkesine Ankara'dan direkt uçuş olması için bütün gayretimizle çalışacağız." diye konuştu.

Başkentten yurt dışına direkt uçuş için ATO ve THY ekiplerinin ortak çalışma yürüttüğünü anlatan Baran, ilk açılan hatların Frankfurt, Berlin, Viyana ve Paris olduğunu, bunlara Roma, Bakü ve Londra'nın eklendiğini ve Bakü seferinin Tiflis'e alındığını belirtti.

Baran, direkt uçuş noktaları belirlenirken Ankara'dan yolcuların aktarmalı uçuşlarla hangi destinasyonlara, ne sıklıkla gittiğine ve ne kadarlık kayıp olduğuna uzun dönemli bakıldığını dile getirdi.

"Sağlık turizmi çok önemli"

Ankara'dan yurt dışına direkt uçuş olanağı sağlanmadığı sürece sacayağının birisinin açıkta kaldığına işaret eden Baran, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sağlık turizmi Ankara için önemli. Sağlık turizmi için aktarmalı yolcu getirmeniz mümkün değil. En önemli olmazsa olmazlardan birisi, Ankara için çok geç kalınmış bir olay. Uluslararası fuar alanının inşaatı yıl sonunda bitecek. Ankara'da bugüne kadar fuar alanı yoktu. Fuar işi çok önemli. İki yıl çaldığımız her kapıda 'fuar alanı' dedik. Fuar için önceden planlama yapmak ve mücadele etmek gerekiyor. Fuar işi bir şehir için vazgeçilmez. Türkiye'nin merkezi Ankara diyoruz. IDEF ve savunma sanayi alanındaki diğer fuarları Ankara'da yapıyorduk, İstanbul'a kaptırdık. Yeniden başkente almaya çalışacağız, alacağız."

Baran, yaptıkları hesaplara göre İç Anadolu Bölgesi yolcu sayısının, ABD için günde bir uçak doldurduğuna işaret ederek, her gün olmasa bile haftada bir veya iki uçak seferinin Ankara'ya verilebileceğini söyledi. Ankara'nın da İç Anadolu Bölgesi'nin de buna çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Baran, "ATO olarak elimizden gelen ne varsa bu seferlerin tanıtım için çalışalım, ne kadar tur operatörü varsa onları davet edip, tanıtım yapalım." dedi.

Gürsel Baran, ATO'nun geçen yıl açılan 4 sefer için 1 milyon lira civarında harcama yaptığını ve bu seferlerin tanıtımı için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

"Ankara'dan ABD ve Uzak Doğu seferleri için çalışıyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

MCO ~ 5 yıl önce
Güzel kafa. Paris uçağı bile %30 doluluk ile uçarken Amerika,Uzakdoğu,Çin'den Ankaparka tursit akacak sanırım. Ankara Orlando olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
celebi ground ~ 5 yıl önce
arkadaslar bu tozutmus ya en cok turkun yasadigi yer almanya ve lufthansa gibi yillardir ankaraya ucan sirket doluluk yok diye hattini kapatiyo bu abd cin den bahs ediyo anadolu jet ve charter seferleri olmasin esenbogayi kapat gitsin bu hayelleriyin olmasi icin ankaraya 30 yil lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afrika / Anadolmuşçuluk ~ 5 yıl önce
Şirket Afrika mı anadolujet mi diyor , siz Ankaradan orası burası. ankaradan ancak iç hat uçulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST TK ~ 5 yıl önce
Tiflis tutmaz dedik dinletemedik. Neymiş tur şirketleri el atarsa olur, neymiş kumar turizmiymis. Kıbrıs hep dolu gidiyormuş Tiflis'te gidermiş. Ne is bilmez adamlara kaldı bu hat açma işi... Bir de Roma fiyatları var tabi. Gelir yönetimindeki acemi uzman arkadaşlar, bi zahmet hattın fiyatı yüksek tutmaktan vazgeçin. Pazarlama ve reklamin ilk adımı tutundurmadir. Bunu da biz ogreteceksek ne işiniz var orada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 5 yıl önce
Batı’ya giderken İstanbul, Doğu’ya giderken Doha üzerinden dünyadaki çoğu yere gidebilirsiniz zaten. Ankaradan olan direkt seferlerin doluluk oranları da ortada zaten. Hayır Ankara dediğimiz yer bir ticaret, sanayi veya turizm merkezi olsa yine anlarım da sadece başkent diye bu direkt uçuş ısrarını anlamıyorum. Antalya’dan veya İzmir’den ne gibi bir ayrıcalığınız var ki acaba? Beyefendiler aktarma yapmasın diye %20 dolulukla sefer düzenlensin tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi yaa ~ 5 yıl önce
Tahran veya Dubai 'ye gitmek icin Doha aktarmasi, Atina 'ya veya Amsterdam 'a gitmek icin Istanbul aktarmasi yapmak adil mi ? Aktarma demek, bosa giden minimum 3 saat demek. Rotar falan olmazsa o da. Birakin su egoistligi artik.
.. ~ 5 yıl önce
hayal kurmak da bir yere kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karşıyakalı ~ 5 yıl önce
Ahahahahah new york günlük 5 sefer falan olsun ama yetmez yoksa . Başkanım biraz da şu açılan hatlara bir bakın yahu. Atinaya sefer başlatacak kadar bilet satılmadı ankarada ne new yorku?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara ~ 5 yıl önce
Sn.başkanım keşke istediğiniz gibi olsa fakat açılan roma ve tiflis uçakları 20 30 yolcu ile gidiyor ve yaza kalmaz kapanır gibi.Bu hatların tutması için tur firmalarına iş düşüyor. İç anadoludan elbet Abd uzakdoğuya yolcu çıkar fakat kayserili konyalı niğdeli uçakla direk istanbula gitmek varken Ankaraya arabayla gelmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuk tuk ~ 5 yıl önce
Direk bangkonk seferleri bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A-R-F-F ~ 5 yıl önce
Lütfen uzakdoğuyla muzakdoğuyla ilgileneceğinize kendi ülkemizde az para alan havacılığın gerçek emekçileri ile ilgilenin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A-R-F-F ~ 5 yıl önce
Kardeşim bu yorumu neden eksiliyorsunuz ben burda emek diyorum yerli ve milli insanımızın emeğini savunuyorum siz basıyorsunuz eksiyi ne haysiyetsiz insanlarsınız

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000