26 Mart 2013, Salı 08:05:04

ANADOLU KARTALI'NA İSRAİL DE KATILACAK

Mayıs 2010’da İsrail’in Mavi Marmara feribotuna saldırması sonrası Anadolu Kartalı’na katılması planlanan İsrail’i reddeten TSK, İsrail’in özür dilemesinin ardından bu ülkeyle askeri ilişkileri yeniden dizayn edecek...
  • adam senin ulkene kendi ulkesini korumak icin baska ulkeden fuze savar sistemi istetiyor, koyduruyor, parasinida sen oduyorsun. utanmiyorsun sonrada poz veriyorsun belediye baskanina afis astiriyorsun, suriye ordusu turkiyeyemi saldiracak, fuzemi atacak. askerimi kaldiririm ben isterse saldirsin gorur sonra. bunun yarinida var.tamamen goz boyama hersey. dusman yaratiyorlar hergun sozde dusman. ozur diledi dostmu oldunuz simdi? hep dosttunuz zaten.
  • İsrailin Obama baskısı ile özür dilemesi 3 yıl, bunların her şeyi unutup başa dönmesi 3 saniye. Ne de hazırlarmış arkadaş. Ne oldu? Milleti gaza getirip kırdır, sonra abinin baskısı ile üç beş kuruş tutuştur yakınlarının eline, böbürlene böbürlene dolaş ortalarda. Yandaş basında da bir bombardıman bir bombardıman maşallah. Tam doğu kültürü. Kan parası alınca bitti herşey. Kaç kuruşluk kanları varsa? Ölene de soruyorlar mı? Ya baba şevkatinden ve sevgisinden yoksun büyümek zorunda bırakılan çocuklara? Herşey bu kadar basit mi? Bir de bu bizim bildiğimiz İsrail vereceği iddia edilen tazminatın kaç katını sizden çıkartır hiç aklınıza geliyormu? Adamlar mesajı verdilermi? Verdiler. Artık kimsenin maçası yermi böyle bir girişime yeltenmek ona bakmak lazım. Kazanan her halükarda İsrail. O da biliyor ki Obamanın ricası olmasa kimse özür diletemezdi. Sen kendi kendine sevin şimdi.
  • Cok lazimdi

Özür dilenmesinin ardından Türkiye-İsrail askeri ilişkilerinin seyri konusunda bilgi veren askeri kaynaklar, “Uzun bir süreç. Öncelikle büyükelçinin görevlendirilmesi gerekiyor. Ardından ise Dışişleri Bakanlığı’yla koordineli olarak, askeri ilişkiler tekrar canlandırılabilir. Anadolu Kartalı Tatbikatı’na tekrar davet edilebilirler. Ancak bu zaman alacak bir süreç” değerlendirmesini yaptı.

Kısmi onay verilmişti

Geçtiğimiz aylarda Türkiye, Mavi Marmara saldırısı sonrasında İsrail’in NATO faaliyetlerine katılımıyla ilgili uyguladığı vetoyu kaldırmıştı. Türkiye bu konuda İsrail’e kısmi onay vermişti. (Gazetevatan)

ANADOLU KARTALI'NA İSRAİL DE KATILACAK

Yorumlar

e ~ 11 yıl önce
adam senin ulkene kendi ulkesini korumak icin baska ulkeden fuze savar sistemi istetiyor, koyduruyor, parasinida sen oduyorsun. utanmiyorsun sonrada poz veriyorsun belediye baskanina afis astiriyorsun, suriye ordusu turkiyeyemi saldiracak, fuzemi atacak. askerimi kaldiririm ben isterse saldirsin gorur sonra. bunun yarinida var.tamamen goz boyama hersey. dusman yaratiyorlar hergun sozde dusman. ozur diledi dostmu oldunuz simdi? hep dosttunuz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özür ~ 11 yıl önce
İsrailin Obama baskısı ile özür dilemesi 3 yıl, bunların her şeyi unutup başa dönmesi 3 saniye. Ne de hazırlarmış arkadaş. Ne oldu? Milleti gaza getirip kırdır, sonra abinin baskısı ile üç beş kuruş tutuştur yakınlarının eline, böbürlene böbürlene dolaş ortalarda. Yandaş basında da bir bombardıman bir bombardıman maşallah. Tam doğu kültürü. Kan parası alınca bitti herşey. Kaç kuruşluk kanları varsa? Ölene de soruyorlar mı? Ya baba şevkatinden ve sevgisinden yoksun büyümek zorunda bırakılan çocuklara? Herşey bu kadar basit mi? Bir de bu bizim bildiğimiz İsrail vereceği iddia edilen tazminatın kaç katını sizden çıkartır hiç aklınıza geliyormu? Adamlar mesajı verdilermi? Verdiler. Artık kimsenin maçası yermi böyle bir girişime yeltenmek ona bakmak lazım. Kazanan her halükarda İsrail. O da biliyor ki Obamanın ricası olmasa kimse özür diletemezdi. Sen kendi kendine sevin şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin ~ 11 yıl önce
Cok lazimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000