13 Eylül 2010, Pazartesi 14:16:48

AMBULANS UÇAK SKANDALI!

Sağlık Bakanlığı’na ambulans uçak hizmeti veren Barış Havacılık’ın işletme ruhsatı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce iptal edildi. Ambulans uçaklar havalanamadı, hastalara olumsuz cevap verildi. O hastalar arasında EnerjiSA şirketinin üst düzey yöneticisinin annesi de vardı.
  • alın birde benden sizlere son dakka barıs havacılık gene yaptı yapacagını yangın helikopterlerine yakıt bile alamamakta ruhsatının iptali sonucu PETROL OFİSİ jet a.1 yakıtını vermiyor eee dogal tabii havacılık ruhsatı olmayan jet a 1 alamaz. ama nasıl oluyorda ruhsatsız o kadar helikopter ucuyor anlayabilmiş degilim yoksa bizim sivil havacılıgıda özelleştirmelimi petrol ofisi bile ruhsatsız oldugunu anlamış yazıkki bizim sivil havacılık UYUYOR sanırım.ormanlar ruhsatsız firmalarla uçuyorlardı şimdide yakıtsız ucacaklar NASIL OLACAKSA (uyumayan)
  • benim de anlayamadıgım konu şu ki barış havacılıgın madem ruhsatı yok madem boş nasıl oluyorda sivil havacılk orman yangını söndürme helikopterlerinin uçuslarına müsade ediyor bir kaza olsa kim hesap verecek zaten hakınnıda bir sürü dava olan sayın ARIDURU hakkında bir dava daha açılacak madem ruhsat olmadan uçuş yapılamıyor kimsenin anlamadıgı gibi bende anlamıyorum bu iş lerin altında bir şeylermi yatıyor lütfen benide aydınlatın. bizim sivilhavacılıgımız UYUYORLARMI yoksa altında bit yenigimi var (meraklı havacı)
  • saglik bk'da barisin ne oldugunu cok dogru tespit edip, orman bk'daki ortaklarin da ne oldugu, ruhsatli ruhsatsiz na-profesyonel, jaa uygunsuz helikopterlerle ruslar uzerinden nasil ucurulduguna dair de guzel isaret etmissiniz, tebrikler. saglik bk ucaklarini da ucuranin(!) portekizliler oldugunu gorunce zaten daha diyecek bisey yok...
  • SHGM'yeyorum sormadan yapılan ihalelerde bu tür sonuçlarla karşılaşmak doğal. SHGM'yi cesaretinden ve tutarlılığından dolayı tebrik ediyorum. Barış için ise söylenecek çok şey yok nasıl bir şirket olduğu çoğu sektör emektarınca gayet iyi biliniyor.
  • Barış Havacılık diye bir şirket yok ki, içi boş ve bu güne kadar nasıl idare ettiği bilinmeyen ilaçlama ticaret şirketi. Ruhsatını aylık 3000 euro ya kiraya verip, hiç birşey yapmadan aylık alacağını saınıyordu, sağlık bakanlığının uçakları öyle yada böyle uçurulacak. (şu an uçmayan yada uçurulamayan) Peki, işletme ruhsatı olmadan ( uzatılmadan yada iptal olmuşken) orman bakanlığına hizmet veren yangın helikopterleri nasıl uçuruluyor? süreç içinde kaza olması halinde, kim sorumlu olacak? SHGM mi? yoksa ortaklarmı?

Sağlık Bakanlığı’nın, 29 Eylül 2009 tarihinde açtığı bir adet turboprop ve bir adet turbojet ambulans uçak ihalesini, Barış Havacılık ve Portekizli ortağı Heliportugal kazanmıştı.

1800 günlük ambulans uçak ihalesini 19 milyon 728 bin TL’lik teklifle kazanan Barış Havacılık ve Portekizli ortağı işletme süresinin henüz bir yıllık bölümü tamamlanmadan ruhsat şoku yaşadı.

Adana’da faaliyet gösteren Barış Havacılık’ın işletme ruhsatı (AOC) bazı nedenlerle uzatılmadı ve 13 Eylül (bugün) itibariyle de tamamen iptal edildi.

Ambulans uçaklarını Barış Havacılık AOC’si üzerinden uçuran Portekizli şirket, bu beklenmedik kararla büyük sıkıntıya düştü.

Yeni bir şirket üzerinden uçaklarını uçurabilmek için arayışlarını sürdüren Portekizli Heliportugal’ın Türkiye’deki temsilcisi Duygu Savunma Sanayi’nin, İzmir’de faaliyet gösteren Santay Havacılık’ı satın almak için görüştüğü, tarafların 595 bin TL’ye anlaştığı iddia edildi.

Barış Havacılık’ın yaşadığı ruhsat sorunu nedeniyle çözüm bulununcaya dek uçakların hizmet veremeyeceği bildirildi.

Bugün Sağlık Bakanlığı’nın 112 numaralı telefonlarına gelen ambulans uçak talepleri ruhsat sorunu yüzünden geri çevrildi. Hastalar arasında Edremit’te beyin kanaması geçiren EnerjiSA’nın üst düzey bir yöneticisinin annesi de vardı. Ancak yaşanan sorun nedeniyle o hastaya da olumsuz cevap verildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

AMBULANS UÇAK SKANDALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
alın birde benden sizlere son dakka barıs havacılık gene yaptı yapacagını yangın helikopterlerine yakıt bile alamamakta ruhsatının iptali sonucu PETROL OFİSİ jet a.1 yakıtını vermiyor eee dogal tabii havacılık ruhsatı olmayan jet a 1 alamaz. ama nasıl oluyorda ruhsatsız o kadar helikopter ucuyor anlayabilmiş degilim yoksa bizim sivil havacılıgıda özelleştirmelimi petrol ofisi bile ruhsatsız oldugunu anlamış yazıkki bizim sivil havacılık UYUYOR sanırım.ormanlar ruhsatsız firmalarla uçuyorlardı şimdide yakıtsız ucacaklar NASIL OLACAKSA (uyumayan)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
benim de anlayamadıgım konu şu ki barış havacılıgın madem ruhsatı yok madem boş nasıl oluyorda sivil havacılk orman yangını söndürme helikopterlerinin uçuslarına müsade ediyor bir kaza olsa kim hesap verecek zaten hakınnıda bir sürü dava olan sayın ARIDURU hakkında bir dava daha açılacak madem ruhsat olmadan uçuş yapılamıyor kimsenin anlamadıgı gibi bende anlamıyorum bu iş lerin altında bir şeylermi yatıyor lütfen benide aydınlatın. bizim sivilhavacılıgımız UYUYORLARMI yoksa altında bit yenigimi var (meraklı havacı)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
saglik bk'da barisin ne oldugunu cok dogru tespit edip, orman bk'daki ortaklarin da ne oldugu, ruhsatli ruhsatsiz na-profesyonel, jaa uygunsuz helikopterlerle ruslar uzerinden nasil ucurulduguna dair de guzel isaret etmissiniz, tebrikler. saglik bk ucaklarini da ucuranin(!) portekizliler oldugunu gorunce zaten daha diyecek bisey yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM'yeyorum sormadan yapılan ihalelerde bu tür sonuçlarla karşılaşmak doğal. SHGM'yi cesaretinden ve tutarlılığından dolayı tebrik ediyorum. Barış için ise söylenecek çok şey yok nasıl bir şirket olduğu çoğu sektör emektarınca gayet iyi biliniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Barış Havacılık diye bir şirket yok ki, içi boş ve bu güne kadar nasıl idare ettiği bilinmeyen ilaçlama ticaret şirketi. Ruhsatını aylık 3000 euro ya kiraya verip, hiç birşey yapmadan aylık alacağını saınıyordu, sağlık bakanlığının uçakları öyle yada böyle uçurulacak. (şu an uçmayan yada uçurulamayan) Peki, işletme ruhsatı olmadan ( uzatılmadan yada iptal olmuşken) orman bakanlığına hizmet veren yangın helikopterleri nasıl uçuruluyor? süreç içinde kaza olması halinde, kim sorumlu olacak? SHGM mi? yoksa ortaklarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000