26 Aralık 2008, Cuma 08:44:09

Ambulans helikopter hayat kurtarmaya devam ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından bir süre önce hizmete konulan ambulans helikopter, zorlu doğa şartları karşısında hayat kurtarmaya devam ediyor.
  • Almanya'da DRF bir Vakif var.Bunu kuran Aile bir Trafik kazasinda ogullarini hastahaneye kavusturmakta gec kalindigi icin hayatini kaybetmis.Bundan dolayi bu vakfi kurdular.Bende bu vakfa üyeyim.Heryil belli bir aidat ödemekteyim.Böyle bir vakifda bizim neden olmasin.Türkiye'mizin belli yerlerinde bu hizmeti versin.Yilda 50 YTL bir aidat da üyeler verirse 500.000 üye varsayalim.Ayrica özel programlar ile yardimda toplanabilir.

Edinilen bilgiye göre Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Yuvaklı Köyü Yemişli Mezrasında yaşayan ve birkaç gün önce doğum yaptığı öğrenilen Güller Karagül (21) aniden rahatsızlandı. 112 acil yardımı arayan yakınları yardım çağrısında bulundular. Yoğun kar yağışı ve tipinin yanı sıra bir de mezra yoluna çığ düşmesi sonucu kara yolu ve kar üstü araçla gitme şansı kalmayan yetkililer, Erzurum 112 hava ambulansı görevlileriyle temasa geçtiler.

Yaklaşık 20 dakika gibi kısa süren bir yolculukla mezraya ulaşan ambulans helikopter ve beraberindeki sağlık ekibi kanamalı hasta ve bebeği alarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine hareket etti. Güller Karagül ve bebeği daha sonra ambulansla Erzurum Nenehatun Kadın ve Doğum Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Uygulamaya konulduğu andan itibaren yararlı bir hizmet olarak vatandaşların takdirini kazanan ambulans helikopter sisteminden duydukları memnuniyeti dile getiren Karagül’ün yakınları “Kar yağışı nedeniyle yolumuz kapanmıştı. Buna bir de köy yoluna düşen çığ eklenince acil hastamızı hastaneye taşımakta sorun çekeceğimizi düşündük. Ambulans helikopter köyümüze iniş yaptığında bu korkumuz sona erdi. Bu hizmeti getirenlerden Allah razı olsun” dediler.

Ambulans helikopter hayat kurtarmaya devam ediyor

Yorumlar

Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Almanya'da DRF bir Vakif var.Bunu kuran Aile bir Trafik kazasinda ogullarini hastahaneye kavusturmakta gec kalindigi icin hayatini kaybetmis.Bundan dolayi bu vakfi kurdular.Bende bu vakfa üyeyim.Heryil belli bir aidat ödemekteyim.Böyle bir vakifda bizim neden olmasin.Türkiye'mizin belli yerlerinde bu hizmeti versin.Yilda 50 YTL bir aidat da üyeler verirse 500.000 üye varsayalim.Ayrica özel programlar ile yardimda toplanabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000