27 Ağustos 2015, Perşembe 14:28:09

Alpay Göğüş AirportHaber'e konuştu

CDT Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Alpay Göğüş, AirportHaber'in sorularını yanıtladı.

CDT Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Alpay Göğüş, AirportHaber'in sorularını yanıtladı. Göğüş, CDT'nin çok önemli müşterilerinin olduğunu ifade ederek, havacılık sektöründeki projelerinden bahsetti.”

- Öncelikle CDT Bilgi Teknolojileri’nin müşterilerine sunduğu imkânlar ve çözümlerden bahseder misiniz?

Elektronik Tasarım Otomasyonu konusunda kendi bölgesinin toplam çözüm sunabilen en tecrübeli ekibi olarak özellikle elektronik, telekomünikasyon, savunma, otomotiv, uzay/uçak ve üretim sektörlerine hizmet vermekteyiz. Bu konuda pazarda lider konumda bulunan şirketimizin hizmet verdiği sektörlerde Aselsan, TAI, FNSS, Arçelik, SDT, Vestel, Hexagon, Temsa gibi 60’ın üzerinde önemli müşterisi bulunuyor.

Profesyonel yaklaşımımız ile ulaslararası kabul gören yenilik ve teknolojileri, yerel hizmetler ve uzmanlıkla birleştirerek müşteri portföyümüze çözümler sunuyor, bilgisayar destekli tasarım teknolojileri konusunda, tasarım, analiz, simulasyon ve üretim konularını da içerecek şekilde elektronik tasarım, kablolama, PCB üretimi, güvenilirlik mühendisliği gibi farklı konularda hizmetler veriyoruz.

Bir diğer ana iş kolumuz olan bilgi, belge ve süreç yönetimi alanında da Doxoft markamızla başta bankacılık-finans ve sigorta kuruluşları olmak üzere dokümanlarını, iş süreçlerini ve elektronik formlarını yönetme ihtiyacı duyan tüm firmalara başarılı yazılım projeleri sunuyoruz.

- CDT’nin sunduğu ileri teknoloji çözümlerin günümüz uçaklarının teknolojik gelişimine katkısı nelerdir?

CDT tarafından sunulan çözümler her tür aracın kablolama, elektronik sistemler ve gömülü sistemlerinin tasarlanması, yapımı ve testi aşamalarına hitap etmektedir. Bu ürünler ile hem bu donanım ve yazılımların tasarlanması, hem üretilmesi, testleri aşamasında sertfikasyonları vb. tüm süreçleri için uygulama, danışmanlık ve destek hizmetleri sağlanmaktadır.

- Havacılık sektörüne yönelik teknolojik gelişmeler ve bu gelişmelerin  sektöre sağladığı faydalar nelerdir?

Havacılık sektörü diğer sektörlerden bir kademe daha önce teknolojiyi takip eden bir sektördür. Bu sektördeki gelişmeler öncelikle otomotive sonrasında da tüm sektörlere yayılmaktadır. Hem dinamikleri hem de fiziki koşulları değerlendirildiğinde havacılık sektöründeki mühendislik ve uygulama zorlukları ileri teknoloji ile aşılabilmektedir. Bu noktada son dönemde hem mekanik tasarım yenilikleri hem de elektronik ve özellikle araç içi haberleşme, yayın, uygulama ve yazılım çözümlerinde büyük yenilikler uygulamaya geçmektedir.

- Sektördeki bu gelişmelerin yolcuların daha güvenilir ve rahat bir yolculuk yapmalarına etkileri nelerdir?

DO-254 ve DO-178 standartları çıkan ürünlerin güvenilirliğini bir kat daha artırmakta ve öncelikle yolcu güvenliğine katkı sağlamaktadır. Ancak buna ek olarak teknolojik yenilikler ve imkânlar hem aracın daha güvenli bir uçuş yapmasını hem de kullanıcıların elde ettikleri faydayı arttıracak yenilikleri içermektedir.

- Eklemek istedikleriniz…

Havacılık sektörü dünyaya paralel olarak ülkemizde de hızla gelişen bir alandır. Bu alandaki gelişmeler ve ihtiyaç yan sanayi ve tedarikçiler ile giderek büyüyen ve gelişen, bu gelişmesinin odak noktasına da teknolojiyi koyan bir yapıya sahiptir. Bu sebeple ülkemizin gelişmesi ve teknolojik olarak ilerlemesi için desteklenmesi ve yönlendirilmesi gereken sektörlerin başında gelmektedir.

Alpay Göğüş AirportHaber'e konuştu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000