25 Aralık 2009, Cuma 11:48:29

Almanya'da düşüş hâkim...

Türkiye’nin turizmde birinci pazarı konumundaki Almanya’da havayolu seyahatlerinde geçen yıla oranla ortalama % 4,3’lük bir düşüş kaydedildi...
  • alman hava sahası 2 saatlik konaklama için transit vize denen şeyi istiyor ve bununla birlikte bizi sudan bangladeş gibi ülkelerin vatandaşları ile aynı kefeye sokuyor sayelerinde neredeyse uçamayacaktım. daha da düsünler de akılları balarına gelsin!!!!
  • Neden acaba diye kendimizi sorguluyórmuyuz hic?

Türkiye’nin turizmde birinci pazarı konumundaki Almanya’da havayolu seyahatlerinde geçen yıla oranla ortalama % 4,3’lük bir düşüş kaydedildi. Federal İstatistik Dairesi’nin en fazla seyahat edilen Nisan-Ekim ayları arasındaki 7 aylık dönemde havaalanlarındaki yolcu sayılarından elde ettiği verilere göre, 26 büyük Alman havaalanından toplam 58,8 milyon yolcu seyahat etti.

Avrupa’nın seyahat pazarındaki en önemli ülkesi durumundaki Almanya’da havayolu seyahatlerinin küresel ekonomik krizden etkilendiği Alman Federal İstatistik Dairesi’nin verileri ile de ortaya konulmuş oldu.

Federal İstatistik Dairesi’nin en fazla seyahat edilen Nisan-Ekim ayları arasındaki 7 aylık dönemde havaalanlarındaki yolcu sayılarından elde ettiği verilere göre, 26 büyük Alman havaalanından toplam 58,8 milyon yolcu seyahat etti. Bu sonuçla, havayolu seyahatlerinde geçen yılın aynı dönemine göre % 4,3’lük bir düşüş olduğu bildirildi.

Türkiye uçuşları % 2,6 azaldı

Almanya’dan yurtdışına çıkışlarda da düşüş kaydedilirken, Akdeniz destinasyonlarında en fazla düşüşün % 5,3 ile Nisan-Ekim arasında 7,2 milyon Alman’ın seyahat ettiği İspanya uçuşlarında olduğu görüldü. Aynı dönemde 1,9 milyon kişinin uçtuğu Yunanistan’da % 4,1’lik bir azalma olurken, 3,7 milyon Alman’ın seyahat ettiği Türkiye uçuşlarındaki azalma ise yüzde 2,6 düşüş kaydedildi.

En fazla düşüş Güney Afrika’da

En fazla düşüşlerin ise % 19,9’luk azalma ile 166 bin kişinin seyahat ettiği Güney Afrika’da, % 15,8 ile 102 bin kişinin seyahat ettiği Dominik Cumhuriyeti’nde ve yüzde 10,3’lük düşüş ile 1,2 milyon kişinin seyahat ettiği Kanarya Adaları’nda olduğu görüldü.

Ortadoğu ve Uzakdoğu seyahatleri arttı

Nisan-Ekim 2009 tarihleri arasında Almanya’dan havayolu ile yurtdışına çıkışlarda yaşanan düşüşlerin tersine özellikle Ortadoğu ve Uzakdoğu seyahatlerinde ise artışlar olduğu gözlendi. 540 bin kişinin uçtuğu Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya’dan giden yolcu sayısını % 20,3 oranında artırmayı başarırken, 301 bin yolcunun havayolu ile seyahat ettiği İsrail uçuşlarındaki artış da yüzde 6 oranında gerçekleşti. 395 bin kişinin uçtuğu Hindistan seyahatleri % 1,9 oranında, 484 bin kişinin seyahat ettiği Çin uçuşları ise % 0,6 oranında arttı.

Almanya'da düşüş hâkim...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
alman hava sahası 2 saatlik konaklama için transit vize denen şeyi istiyor ve bununla birlikte bizi sudan bangladeş gibi ülkelerin vatandaşları ile aynı kefeye sokuyor sayelerinde neredeyse uçamayacaktım. daha da düsünler de akılları balarına gelsin!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden acaba diye kendimizi sorguluyórmuyuz hic?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000