11 Mayıs 2009, Pazartesi 11:07:09

Ali İsmet Öztürk geliyor...

Sefa İnan’ın hazırlayıp sunduğu Kara Kutu programının bu haftaki konuğu dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk.
  • bu program dadından yinmez vallahi. teşekkürler
  • çok renklii ve heycanlı bir biyografi akrobasiye devam aman sakın yolcu uçağı için müracatta bulunmasın çünkü kanına işlemiştir akrobasi :)))

Her hafta birbirinden önemli konu ve konuklarla ekranlara gelen Sefa İnan’ın hazırlayıp sunduğu Kara Kutu programında bu hafta akrobasi denilince akla gelen ilk isim olan Ali İsmet Öztürk yer alacak.

Öztürk, bugüne kadar yaşadığı deneyimleri, zorlukları, atlattığı tehlikeleri, akrobasi uçuşlarının inceliklerini canlı yayında anlatacak.

Ali İsmet Öztürk kimdir?

23 Mayıs 1964’te İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokul sonrasında, Saint Benoit Fransız Erkek lisesine devam etti. İşletme konusunda üniversitede eğitim aldı. Daha sonra yurt dışında Aircraft System & Maintenance ve test pilotluğu konularında eğitim gördü.

Uçuşa 1984’de başladı. Akrobasi ile tanışması 1988’de oldu. 1989’da Mach Aviation Ltd. Şirketi’ni kurdu. Şirket, tek bir helikopter ile başladığı uçuş hayatında kısa sürede gelişti. 1992’de 5 adet helikopter ile hava fotoğrafçılığı ve hava film çekimi konularında ülkemizin en kapsamlı havacılık kuruluşu haline geldi, branşında bir çok ödül aldı. Ali İsmet Öztürk 1996 yılında Ocak Havacilik Ltd. Şirketi’ni kurarak, ana firma Mach Aviation bünyesindeki bakım faaliyetlerini geliştirdi. Daha sonraki yıllarda, helikopterden canlı yayın teknolojisini ülkemize getirerek bir başka ’ilk’e imza attı. Bu amaçla, Pro-Mach AŞ. kuruldu ve bir çok televizyon kanalına havadan canlı görüntü aktarıldı. 1999 yılı ile birlikte gönlündeki uçuş şekline, yani akrobasiye geri döndü ve bunu bir hayat şekli olarak kabul etti.

2000 yılında profesyonel akrobasi pilotu oldu. Akrobasi uçuş faaliyetlerini, Acromach adı altında yürüttü. Ali İsmet Öztürk, 2004 yılında yabancı sponsorların dikkatini çekti ve onlar tarafından desteklenerek, yurt dışında yoğun uçuş faaliyetlerine başladı. Öte yandan, Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük başarılar sağlayan bu gelişmeler ışığında, dünya semalarında ilk defa bir Türk Akrobasi Pilotu hak ettiği yeri aldı ve Avrupa’da düzenlenen bir çok Airshow’da aranan isim haline geldi.

Ali İsmet Öztürk, 2004- 2006 yılları arasında İngiliz GA Buyer firmasının ana sponsorluğunda uçtu. Alt sponsorların da hepsi yabancı kuruluşlardı. (Lycon, Hartzell, LX navigation, Barry Controls bunlardan bazılarıdır). 2008 yilina kadar 15 ayrı Avrupa Ülkesi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde uçarak 80’den fazla Airshow organizasyonuna katıldı, 559 gösteri uçuşunu hatasız ve arızasız bitirerek 15 milyondan fazla seyirciye ulaştı. Bu süreç icerisinde 50.000 km yol katedildi. Her bir yil icin, 400’den fazla antreman uçuşu yapıldı.

Uçuşa başladıktan sonra geçen 25 sene boyunca sadece profesyonel havacılıkla iştigal etti. Türkiye’de havacılık dalında bir çok ’ilk’e imza atan Ali İsmet Öztürk, Ticari Helikopter ve Uçak Pilot lisanslarina, çok motorlu helikopter ve uçak uçuş sertifikasına, uçuş öğretmeni ve alet uçuşu sertifikalarına sahip ilk ve tek sivil Türk Havacısı konumunda. Öztürk, aynı zamanda Uçak ve Helikopter bakım teknisyeni lisansına sahip. 50’den fazla değişik hava aracında uçuş tecrübesi olan Ali İsmet Öztürk’ün toplam uçuşu 4500 saatin üzerinde.

2005 yılında İngiliz Sivil Havacılık otoritesi tarafından kendisine en üst  kategoride “Display Authorisation” (gösteri yetkisi) sertifikası verildi. Her sene düzenlenen EAC ’’European Airshow Consul’’ ise, 2006 yılında “Sponsorunu En İyi Tanıtan Airshow Pilotu” ödülünü Ali İsmet Öztürk’e verdi. Avrupa’daki bir çok airshow organizasyonunda “Best Solo Display” seçildi.

Ali İsmet Öztürk geliyor...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bu program dadından yinmez vallahi. teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çok renklii ve heycanlı bir biyografi akrobasiye devam aman sakın yolcu uçağı için müracatta bulunmasın çünkü kanına işlemiştir akrobasi :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000