02 Ekim 2011, Pazar 08:19:12

"AIRSHOW SİDE" NEFES KESTİ

Dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Side sahillerinde gösteriyi izlemek için toplanan kalabalığı hayran bıraktı. Öztürk'ün yerden sadece 3 metre yükseklikteki kurdeleyi uçağıyla kestiği gösteri nefesler kesti.
  • ali ismet öztürkbu işin en iyilerindendir hatta en iyisidir.yaklaşık 30 yıldır bu işi yapıyor ve dünyanın her yerinden davetler alıyor.kendisiyle birebir uçmuş olmanın verdiği mutlulukla herkese tavsiye ederim.
Antalya'nın Side ilçesinde, 'Airshow SİDE' adı altında gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi gördü.

Dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Side sahillerinde gösteriyi izlemek için toplanan kalabalığı büyüledi. Öztürk'ün yerden sadece 3 metre yükseklikteki kurdeleyi uçağıyla kestiği gösteri nefesler kesti.

Birbirinden renkli gösterilerin sunulduğu etkinlikte, model helikopter ve uçak gösterileri, paraşütle atlama, paramotor uçuşu, helikopter gösterisi ile uçakların akrobasi şovu yer aldı. Ayrıca kurulan stantta kendine güvenenler uçuş simülasyonunda yarıştı. Simülasyonu başarı ile tamamlayanlar Ali İsmet Öztürk ile akrobasi uçuşu için hak kazandı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, havacılığın kendisi için bir özlem olduğunu belirterek, "25 yıl önce Hava Harp Okulu sınavlarını kazanmıştım, çocukluğumdan beri büyük bir aşk benim için havacılık. Bugün nasip oldu ve Sidelilere böyle bir gösteri düzenleyebilme fırsatımız oldu" diye konuştu. Uçar, Atatürk'ün, Cumhuriyetin temel öğelerinden biri olarak havacılığı gösterdiğini ve istikbalin göklerde olduğunu işaret etmesine rağmen, Türkiye'nin hak ettiği yere gelmemesinden yakınarak, "Biz de Side Belediyesi olarak bu sosyal sorumluluk bilinci içerisinde çocuklarımızın ve gençlerimizin artık toprağa değil birazda havaya ve gökyüzüne bakmalarını istiyoruz" dedi.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, bu gösterileri hayatında ilk defa izleyecekler için büyük bir anı olacağını belirterek, "Ama biz Side Belediyesi olarak bunu uluslararası boyuta getirip bu yıl ilkini yapıyoruz ama sonsuza kadar inşallah gerçekleştireceğiz. Her yıl daha da büyüyen büyük bir etkinlik olacak Side için" dedi.

Uçar'ın konuşmasının ardından paraşüt atlayışı ve paramotor uçuşu gerçekleştirildi.

Gösteriyi büyük bir dikkatle izleyen kalabalık, model helikopterin ve model uçağın kıvrak hareketleriyle coştu. Ardından İstanbul Havacılık Kulübü uçakları, Side plajlarının üstünden alçak uçuş gerçekleştirdi. Ayjet'e ait çift motorlu uçağın ardından sahile yaklaşan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme helikopteri, sahildeki şemsiyeleri uçurunca büyük bir heyecan yaşandı.

Gösterinin finalinde ise, 300 beygir gücündeki Pitts S2B tipi akrobasi uçağı ile Baret Brummett ve 'Mor Menekşe' isimli 407 beygir gücündeki kendi tasarımı akrobasi uçağı ile Ali İsmet Öztürk'ün gösterisi nefesleri kesti. Ali İsmet Öztürk, soğukkanlılığı ile gök yüzünde gerçekleştirdiği inanılmaz salvolarının ardından, plaj üzerine gerilen ipi, alçak uçuş ile keserek, gösteriyi izleyen yüzlerce kişiyi kendine hayran bıraktı.



"AIRSHOW SİDE" NEFES KESTİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
ali ismet öztürkbu işin en iyilerindendir hatta en iyisidir.yaklaşık 30 yıldır bu işi yapıyor ve dünyanın her yerinden davetler alıyor.kendisiyle birebir uçmuş olmanın verdiği mutlulukla herkese tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000