31 Aralık 2009, Perşembe 07:41:02

Airbus'ı Şam'a koklatmayacaklar!

ABD Ticaret Bakanlığı, Airbus'un Şam'a uçak satarak ambargoyu kaldırma teklifini reddetti...
  • THY'nin bu durumlardan yararlanması gerekir.Çevre ülkelerde fırsatları zamanında yakalamamız lazım hazır AKP ve fettoşlar açılım yapmışken...:)
  • Israili sevmeyen tüm ülkeler Ambargo Altinda. Saddami astiktan sonra Iraka Ambargo kalkti. CHAVEZi de asarlarsa Venezuellaya Ambargo kalkar.Zavalli suriye halki 6 adet A320, 2 TU134 ve 2 B727 ile ancak uçabiliyor. Ahmedinejat da ayni durumda. (Asilmasini bekliyor)
  • Hatay kolaylıkla bütün yükü kaldırabilir.Alt yapıyı kuvvetlendir yeter

Suriye Ulaştırma Bakanı Yarob Bedr, ABD'nin, Airbus'un Suriye'ye uçak satışı talebini reddettiğini bildirdi.

Teşrin gazetesinin haberine göre, ABD, Airbus'un Suriye'nin ulusal hava yollarının modernizasyonu için uçak satma teklifini geri çevirdi. 

Gazetenin Yarob Bedr'e dayandırdığı haberde, Şam'a uçak satarak ambargoyu kaldırma teklifinin ABD Ticaret Bakanlığınca reddedildiği bilgisinin Airbus heyeti tarafından Suriyeli yetkililere aktarıldığı belirtildi. 

Bedr, ABD'nin teklifi geri çevirmesinin ardından Rus Tupolev şirketi ile muhtemelen anlaşılacağını, bu şirketten ilk olarak bir yıllığına 2 uçak kiralanacağını, sonrasında da satın alınacağını ifade etti. 

Airbus Sözcüsü Stefan Schaffrath ise teklifin ayrıntıları konusunda bilgi vermezken, "her durumda Airbus'ın yasalar çerçevesinde hareket edeceğini" bildirdi. 

ABD, 2004 yılı mayıs ayından bu yana Suriye'ye uyguladığı ekonomik ve diplomatik yaptırımlar için, "bu ülkenin terörizme desteğini ve kitle imha silahları arayışı içinde olmasını" gerekçe gösteriyor. Suriye ise bu iddiaları reddediyor.

Yaptırımlar, ABD'de üretilen parça kullanılması durumunda ABD'li olmayan şirketlerin uçakları da dahil olmak üzere Suriye'ye satılan uçak ve parçalarını kapsıyor. Yaptırımlar nedeniyle Suriye hava yollarındaki yolcu uçaklarının çoğu havalanamazken, 10'dan daha az uçağın faaliyette olmasına imkan tanıyor.

Dünya

Airbus'ı Şam'a koklatmayacaklar!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
THY'nin bu durumlardan yararlanması gerekir.Çevre ülkelerde fırsatları zamanında yakalamamız lazım hazır AKP ve fettoşlar açılım yapmışken...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Israili sevmeyen tüm ülkeler Ambargo Altinda. Saddami astiktan sonra Iraka Ambargo kalkti. CHAVEZi de asarlarsa Venezuellaya Ambargo kalkar.Zavalli suriye halki 6 adet A320, 2 TU134 ve 2 B727 ile ancak uçabiliyor. Ahmedinejat da ayni durumda. (Asilmasini bekliyor)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hatay kolaylıkla bütün yükü kaldırabilir.Alt yapıyı kuvvetlendir yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000