29 Aralık 2015, Salı 08:20:15

Air Asia kazasının birinci yılında anma töreni

Endonezya'dan Singapur'a uçarken 162 yolcu ve mürettebatıyla denize düşen AirAsia yolcu uçağında ölenler için anma töreni düzenlendi.
  • Zaten hep pilot hatası bir kere bile havayolu şirketleri kusurlu değildir. Yazık ya bir kerede yoğurdum ekşi deyin. Zaten giden geri gelmiyor
  • airbus pişmanlıktır...
  • Airasia dunyanin en iyi low cost sirketlerinden ilk beste, gecen hafta kuala lumpur phuket ve phuket bangkok ucuslarini gerceklestirdim biletler 25 dolar civari bu sezonda, Airbus A320 ucaklari koltuk aralari PGS den cok daha genis, koltuklar THY nin ince rahatsiz koltuklarindan degil, THY Asya hattini artirmali ve Phuket i dort gozle bekliyoruz
  • Allah rahmet eylesin...

Endonezya'dan Singapur'a uçarken 162 yolcu ve mürettebatıyla denize düşen AirAsia yolcu uçağında ölenler için anma töreni düzenlendi.

Channel News Asia'nın haberine göre, Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a giderken düşen uçakta hayatını kaybeden 162 yolcunun yakınları, kazanın birinci yılını anmak için Surabaya'daki Doğu Java Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.

Kazada ölen bir yolcu yakınının yaptığı açıklamada, "Araştırmalar, kazaya ihmal ve cehaletinin neden olduğunu gösteriyor. Havayolu şirketinin bizden özür dilemesi gerekiyor. Acımızı, sadece üzgün olduklarını söyleyerek geçiştirmemeliler" dedi.

AirAsia Havayolları'na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 28 Aralık'ta 2014'te Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a uçarken 162 yolcusuyla kaybolmuştu. Uçağın pilotu, kule ile son konuşmasında kötü hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirmek için izin istemişti. Uçakta 7 mürettebatın yanı sıra 137 yetişkin, 17 çocuk ve bir bebek bulunuyordu. Büyük kısmı Endonezyalı olan yolcular arasında bir İngiltere, bir Malezya, bir Singapur ve üç Güney Kore vatandaşı yer alıyordu. Arama çalışmalarında uçağın Java Denizi'ne düştüğü belirlenmişti.

Endonezya Ulusal Ulaştırma Güvenliği Komitesi'nden yapılan açıklamada, uçağın düşmesinde olumsuz hava şartlarının etkisinin olmadığı kaydedilmişti. Açıklamada, "Uçağın dümeninde teknik sorun tespit edildi. Böyle bir hatada sistem, pilotlara uyarı verir. Pilotların, dördüncü uyarıda yanlış hamle yaptığı da belirlendi. Otomatik pilotun devrede olmadığı sırada hata veren sistemi sıfırlamak için kontrol panelindeki devre kesicileri aktif hale getirdiklerini tespit ettik. Bu nedenle pilotlar, uçağı kontrol altına alamamış" ifadelerine yer verilmişti.

Air Asia kazasının birinci yılında anma töreni

Yorumlar

Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Zaten hep pilot hatası bir kere bile havayolu şirketleri kusurlu değildir. Yazık ya bir kerede yoğurdum ekşi deyin. Zaten giden geri gelmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus ~ 8 yıl önce
airbus pişmanlıktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airasia ~ 8 yıl önce
Airasia dunyanin en iyi low cost sirketlerinden ilk beste, gecen hafta kuala lumpur phuket ve phuket bangkok ucuslarini gerceklestirdim biletler 25 dolar civari bu sezonda, Airbus A320 ucaklari koltuk aralari PGS den cok daha genis, koltuklar THY nin ince rahatsiz koltuklarindan degil, THY Asya hattini artirmali ve Phuket i dort gozle bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000