05 Ağustos 2008, Salı 08:11:19

Ahmet Özal uçak üretecek

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Türkiye’de uçak üretimi için Ürdünlü bir şirketle işbirliği anlaşması imzaladı.
  • rahmetli Turgut ÖZAL ülkemize teknoloji getirdi F 16 LAR O'nun eseri. Daha ileri götürmeliyiz bizim sözümüzün geçeceği ileri teknoloji savaş uçağını biz üretmeliyiz.
  • Kimbilir belki haklısın.Ama sadece para bulmak değil nasıl bulunacağı da önemlidir sanırım.Ayrıca daha önce de söylediğim gibi para bulduğu dönemde babası Cumhurbaşkanıydı.Bu kredi ve kullanılış şekli VipAir'in sonunu hazırlamıştı.
  • Sayın Uzman, en önemlisi devletten nasıl kredi alınır bilmek. Uçak üretecek eleman çok, onlara parayı veren az. Sayın Özal para yaratan bir insandır (kendisini şahsen tanımam) ve işhayatında en önemli marifet para bulabilmek.
  • A.Özal'ın havacılık bilgi ve tecrübesi benim bildiğim kadarıyla, Yavuz Çizmeci ile olan VIPAIR tecrübesine dayanır.Buradaki uzmanlığı da sadece devletten nasıl kredi alınır seviyesindedir.Ama o zaman babası cumhurbaşkanıydı.Neyse vardır bir bildiği arkadaşın.

Ürdünlü uçak üreticisi JIA ile ön anlaşma imzalayan Ahmet Özal, Türkiye’de yerli teknolojilerle eğitim uçağı üretmeyi planlayan şirkete danışmanlık yapacak 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal Türkiye’de uçak üretimi için Ürdünlü bir şirketle işbirliği anlaşması imzaladı.

Ürdün’ün ilk teknoloji şirketlerinden olan ve Samaraee Ailesi tarafından yönetilen Jordan Aerospace Industries (JAI) ile anlaşan Ahmet Özal, tamamen yerli teknolojilerle donatılacak yeni bir uçağın üretimi için yol gösterecek.

Ortadoğu’da yaygın olarak kullanılan ve askeri alanda da üretim yapan sivil havacılık şirketi JAI, Sama adlı özel yapım uçaklarının yeni bir versiyonu olan Sama 2020 adlı projeyi Türkiye’de yapacak. Ahmet Özal ile ön anlaşma imzalayan JAI CEO’su Muayad Al Samaraee, bu özel uçak için üretim alanını Türkiye olarak belirlediklerini söyledi. Ürdün’ün önde gelen gazetelerinden Jordan Times’ta yer alan haberde “Sama 2020 adı verilen uçak, eğitim ve takip amacıyla kullanılacak” denildi.

Tamamen yerli olacak

Projede Ahmet Özal’ın ne kadar sermaye yatıracağı belirtilmezken, danışmanlık adı altında da çalışabileceği ifade ediliyor. Ahmet Özal’ın proje için 2 kez JAI tesislerini gezdiği ve JAI’nin teknolojisine hayran kaldığını söyleyen JAI CEO’su Muayad Al Samaraee, Türkiye’nin sadece üretim yeri olarak belirlenmediğini, parçalarının ve donanımlarının da Türkiye’den karşılanacağını dile getiriyor. 1917’de Hicaz’da ilk hafif silah tesisinin kurucuları arasında yer alan Samaraee Ailesi, Hazreti Muhammed’in soyu olarak bilinen Haşimiler’den geliyor.

Kaynak: Vatan

Ahmet Özal uçak üretecek

Yorumlar

hnb ~ 16 yıl önce
rahmetli Turgut ÖZAL ülkemize teknoloji getirdi F 16 LAR O'nun eseri. Daha ileri götürmeliyiz bizim sözümüzün geçeceği ileri teknoloji savaş uçağını biz üretmeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman ~ 16 yıl önce
Kimbilir belki haklısın.Ama sadece para bulmak değil nasıl bulunacağı da önemlidir sanırım.Ayrıca daha önce de söylediğim gibi para bulduğu dönemde babası Cumhurbaşkanıydı.Bu kredi ve kullanılış şekli VipAir'in sonunu hazırlamıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Sayın Uzman, en önemlisi devletten nasıl kredi alınır bilmek. Uçak üretecek eleman çok, onlara parayı veren az. Sayın Özal para yaratan bir insandır (kendisini şahsen tanımam) ve işhayatında en önemli marifet para bulabilmek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman ~ 16 yıl önce
A.Özal'ın havacılık bilgi ve tecrübesi benim bildiğim kadarıyla, Yavuz Çizmeci ile olan VIPAIR tecrübesine dayanır.Buradaki uzmanlığı da sadece devletten nasıl kredi alınır seviyesindedir.Ama o zaman babası cumhurbaşkanıydı.Neyse vardır bir bildiği arkadaşın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000