16 Kasım 2015, Pazartesi 08:02:39

Ağrı'da sefer artışı beklentisi

Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanını yılda yaklaşık 220 bin yolcu kullanıyor. Ağrılılar söz verilen Sabiha Gökçen Havalimanı seferlerinin başlamasını ve aynı zamanda diğer illere de uçuşların yapılmasını istiyor.
  • Zamanında alp 4 vekil çıkardı da ne oldu alp bay yada bayan her ne ise...
  • Ankaraya giden bütün uçaklar tam dolu. 2. Sefer olsa 2. Sefer de dolar. Ayrıca İzmir, Konya ve Bursa gibi Ağrı'lı nüfusun fazla olduğu illere de sefer açılması halinde tam kapasite dolacaktir. Bu konuda yetkililerin ve sendikaların bir an önce aracı olmasi gerekmektedir. (Tabi böyle olmasi gerekiyor ama nerde o sorumluluk bilincine sahip insan )
  • sabiha gökçenden artık agrı,ıgdır,bingöl gibi yerlere sefer yapılmalı çünkü anadolu yakası koceli bursa buralardaki vatandaşlar bu hatlara talep var.ama uçan firma yok borajet,pegasus veya anadolu jet den birisi başlasa uçakları ful gider.örnegin borajet siirte telel uçuyo uçakları ful gidip geliyo.
  • Konya izmir gibi illere de istiyoruz iki ay once 500 e gittim ayrica 26 aylik ogluma da ayni ucretide kestiler bizde insaniz bilmem bu konu hakkinda birilerinin bilgisi varmı
  • izmire direk yok aktarmalı ve fiyat oldukça yüksek direk olmasını istiyoruz.
  • İzmire de direk uçmak istiyoruz
  • dogru haber, doluluk çok yüksek özellikle irana yakın oldugu için iranlılarda ağrı ve ıgdırı kullanıyorlar. potansiyeli oldukca yuksek, heralde terör olayları yüzünden ertelendi. bence izmirden sun ex sawdan pgs yönümüzdeki yaz uçmaya başlayacaktır.
  • Gokcen olmasi gerekir Gokce degil. Israrla yanlis yaziyorlar.
  • Evet Kocaelide Ağrı,Kars,Ardahan,Erzurum,Ordu,Giresunluların yoğun olarak yaşadıklarını TUİK rakamlarından öğreniyoruz.Bu illere İzmit'ten A.Jet'in sefer başlatmasını bekleriz.SAW zaten tıkandı,bazı uçuşlarda Kocaeliyi düşünmek lazım,slot isteyen buraya gelsin.
  • Ağrı AKP'ye 7 Haziran'da vekil vermedi, 1 Kasım'da da 1 vekil tek verdi, elbette iptal olacaktı uçuşlar...

Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanını yılda yaklaşık 220 bin yolcu kullanıyor. Ağrılılar söz verilen Sabiha Gökçen Havalimanı seferlerinin başlamasını ve aynı zamanda diğer illere de uçuşların yapılmasını istiyor.
25 Eylül'de yapılması düşünülen Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşları bilinmeyen bir sebepten dolayı iptal edildi.

24 bin 500 metrekare alana sahip olan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, sefer sayısının artması ile yılda 3 milyon yolcu ağırlayabilecek durumda. Ağrılılar için büyük kolaylıklar sağlayacak sefer sayısının arttırılmasının, uçuşların maliyetini de ciddi manada düşürmesi bekleniyor.

Ulaştırma Çalışanları Memur-Sendikası Ağrı Şube Başkanı Kerem Acar, Ağrılıların havalimanı tesisine sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak yetkililerin de uçuşların artması için girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi.

Acar, "Bir ilin kalkınmışlığını, kültürel dokusunu ve gelişmişliğini ulaşım ağının zenginliği belirler. Ağrı ulaşım ağını ne kadar geliştirirse dış dünya ile bağlantıyı iyi kurup geleceğe daha iyi bakacağına inanıyorum. Bu kapsamda Ağrı Havalimanının dan başka havalimanlarına uçuşların yapılması iyi olur. Bu kapsamda 25 Eylül'de Sabiha Gökçen Havalimanına uçuş seferleri başlayacaktı ama seferler iptal oldu. Biletler bile satışa çıkmıştı ama olmadı. Eğer olsaydı günlük sefer sayısı 3'e çıkacaktı. Uçuş yolları tamamen arz talep üzerine kurulur. Ağrı'ya büyük bir yatırım ile güzel bir tesis yapıldı. Halkın da bu tesise sahip çıkması gerekiyor. İleriye dönük talepler olursa, çeşitli şirketlerin Ağrı'ya geleceğine inanıyorum. Bu noktada Ağrı'daki sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerine büyük iş düşüyor." dedi.

Kerem Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ağrılıları yapılan bu güzel tesise sahip çıkmaya davet ediyorum. Maalesef son 12-13 yıl içinde Türkiye'nin gelişmişliğinden yeterince pay alamadık. Bu payın küçük bir yansıması aslında bu havalimanı. Devlet büyüklerinin teşviki ile havayolu şirketlerini Ağrı'ya bekliyoruz. Özellikle Ağrı çok göç veren bir il. Ege'de ve Akdeniz'e günlük birer uçuş seferlerinin yapılması elzem. İstanbul seferlerinin ikiye çıkarılması gerekiyor Sabiha Gökçen Havalimanı dahil olmak üzere."

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi M. Salih Uçak da, uçak seferlerinin yoğun olmaması nedeni ile Ağrı'nın ilçelerinde bulunan vatandaşların başka illerde bilet kestiklerini belirterek, "7 Haziran seçimlerinde siyasilerimiz ve bizler Sabiha Gökçen Havalimanı seferlerinin başlaması için gerekli girişimlerde bulunduk. Eylül ayının 25'inde seferler başlayacaktı. Sistemde de açıldı. Daha sonraki süreçte Sabiha Gökçen Havalimanı seferleri kaldırıldı. Daha önceki taleplerimizde seferlerin açılması için TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte Anadolu Jet firması ile görüştük. İstanbul, Kocaeli, İzmit'te Ağrılıların yoğun olması sebebi ile Sabiha Gökçe seferlerine ihtiyaç olduğunu belirttik. Firma genel müdürü de bunu kabul etti. Ama seferler gerçekleşmedi." ifadelerini kullandı.

Uçak, "Doğubayazıtlı vatandaşlarımızın yüzde 60'ı Iğdır'dan havalanan uçaklarda bilet kesip istedikleri yere gidiyorlar. Patnoslu vatandaşlarımızın da yüzde 70'i Van'dan bilet kesip uçmakta. Özellikle özel firmaları tercih ediyorlar. Ağrı'dan sefer yapan firmaların fiyatlarının yüksek olması nedeni ile halk böyle bir tercihte bulunuyor. Yolcularımızın haklı olduğunu düşünüyorum. Ağrı'dan aktarmalı olarak İstanbul seferi yapılıyor ve 400-450 TL'e mal oluyor. Ama direk uçuşlarda 100-130 TL oluyor. Bu nedenle çevre illerde uçuşlar çok ucuz. Buradan da uçuşların ucuzlaması ve direk seferlerin olması gerekiyor." şeklinde konuştu. (ilkha)

Ağrı'da sefer artışı beklentisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Vatandas ~ 8 yıl önce
Zamanında alp 4 vekil çıkardı da ne oldu alp bay yada bayan her ne ise...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ek sefer ~ 8 yıl önce
Ankaraya giden bütün uçaklar tam dolu. 2. Sefer olsa 2. Sefer de dolar. Ayrıca İzmir, Konya ve Bursa gibi Ağrı'lı nüfusun fazla olduğu illere de sefer açılması halinde tam kapasite dolacaktir. Bu konuda yetkililerin ve sendikaların bir an önce aracı olmasi gerekmektedir. (Tabi böyle olmasi gerekiyor ama nerde o sorumluluk bilincine sahip insan )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 8 yıl önce
sabiha gökçenden artık agrı,ıgdır,bingöl gibi yerlere sefer yapılmalı çünkü anadolu yakası koceli bursa buralardaki vatandaşlar bu hatlara talep var.ama uçan firma yok borajet,pegasus veya anadolu jet den birisi başlasa uçakları ful gider.örnegin borajet siirte telel uçuyo uçakları ful gidip geliyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yld ~ 8 yıl önce
Konya izmir gibi illere de istiyoruz iki ay once 500 e gittim ayrica 26 aylik ogluma da ayni ucretide kestiler bizde insaniz bilmem bu konu hakkinda birilerinin bilgisi varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mert ~ 8 yıl önce
izmire direk yok aktarmalı ve fiyat oldukça yüksek direk olmasını istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
İzmire de direk uçmak istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ajı ~ 8 yıl önce
dogru haber, doluluk çok yüksek özellikle irana yakın oldugu için iranlılarda ağrı ve ıgdırı kullanıyorlar. potansiyeli oldukca yuksek, heralde terör olayları yüzünden ertelendi. bence izmirden sun ex sawdan pgs yönümüzdeki yaz uçmaya başlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gokcen ~ 8 yıl önce
Gokcen olmasi gerekir Gokce degil. Israrla yanlis yaziyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 8 yıl önce
Evet Kocaelide Ağrı,Kars,Ardahan,Erzurum,Ordu,Giresunluların yoğun olarak yaşadıklarını TUİK rakamlarından öğreniyoruz.Bu illere İzmit'ten A.Jet'in sefer başlatmasını bekleriz.SAW zaten tıkandı,bazı uçuşlarda Kocaeliyi düşünmek lazım,slot isteyen buraya gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akp ~ 8 yıl önce
Ağrı AKP'ye 7 Haziran'da vekil vermedi, 1 Kasım'da da 1 vekil tek verdi, elbette iptal olacaktı uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçmalama ~ 8 yıl önce
?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000