07 Kasım 2009, Cumartesi 11:36:51

Afrika'da uçaklar neden düşüyor?

Dünya hava trafiğinin yalnızca yüzde 4’ü Afrika kıtasında gerçekleşmesine rağmen dünyadaki havacılık felaketlerinin yaşanmasında bu kıta 3. sırada.
  • günlerden birgün lagostan dönüyorum libyanın üzerindeyim HF frekanstan libyayı arıyorum dibimdeki libya duymuyor hartum cevap veriyor :) hava sıcak gece gönderiyorlar hava trafik le görüşemiyorsun etrafı seyredemiyorsun armut gibi oturuyorsun....... yoksa olgunlaştıkları için mi düşüyorlar ?
  • toprak cekiyodur :-)

Bu üzücü istatistik havacılık yetkililerini güvenlik standartlarını daha sıkılaştırma ve kazaları daha ayrıntılı inceleme konularında harekete geçirdi.

Togo Sivil Havacılık Başkanı Latta Gnama, kıtanın dört bir yanından gelen yetkililerininn katıldığı üç gün süren toplantıda bölgesel soruşturma ekipleri ile uçak kazalarının araştırılmasını kararlaştırdı.

Yetkililer, Afrika’daki uçak kazalarının orantısız durumunun nedeninin yetersiz ekipman, zayıf bakım ve güvenlik standartlarına tam olarak uyulmaması olduğu görüşünde. Yetersiz altyapı hizmetleri ve acil müdahale hizmetlerinin çoğu Afrika ülkesinde yetersiz olmasının da kazalardaki ölüm oranını artırdığı belirtildi.

Afrika Sivil Havacılık birliğinden Mwangi wa Kamau, bu birliğin Afrika ülkelerini güvenlik standartlarına uygunluk konusunda teşvik etmeye çalıştığını belirtti. Mwangi wa Kamau, Kenya ve Namibia’da kaza soruşturma başkanlığı yaptığı zamanlarda yetersiz güvenlik faaliyetlerine çokça tanık olduğunu söyledi.

1945’den itibaren en fazla ölümcül uçak kazasının yaşandığı Afrika ülkesi Kongo. Ayrıca 1966’dan beri Kongo’da gerçekleşen ölümcül uçak kazası sayısı 20. Uçakların çoğu Sovyet döneminden kalma ve çok yaşlanmış durumda.

Kongo’da yaşanan son uçak kazası DC-9 uçağının kalkış esnasında pistten savrulması ile pistin yakınındaki bir mahalleye girmesi sonucu 44 kişinin yaşamını kaybetmesi ile sonuçlanmıştı. 15 Nisan 2008’de gerçekleşen bu kazanın nedeni yıllar önce bir volkan patlamasından çıkan lavların bir şekilde pistin üstüne gelmesi ve katılaşması sonucu pistin neredeyse yarısından fazlasının kullanılamaz olmasına neden olması.

Gizemini koruyan ve nedeni hala bulunamayan kazalardan bazıları ise Haziran ayında okyanusa çakılan ve 152 kişinin hayatını kaybettiği, sadece küçük bir kız çocuğunun kurtulduğu Yemen Havayolları kazası ve 2007 yılında Kamerunda uçuştan sadece bir dakika sonra yere çakılan ve 114 kişinin hayatını kaybettiği kazalardır.

Afrika'da uçaklar neden düşüyor?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
günlerden birgün lagostan dönüyorum libyanın üzerindeyim HF frekanstan libyayı arıyorum dibimdeki libya duymuyor hartum cevap veriyor :) hava sıcak gece gönderiyorlar hava trafik le görüşemiyorsun etrafı seyredemiyorsun armut gibi oturuyorsun....... yoksa olgunlaştıkları için mi düşüyorlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
toprak cekiyodur :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000