22 Mart 2012, Perşembe 08:56:41

AFGANİSTAN'DA HELİKOPTER BÖYLE DÜŞTÜ...

Afganistan'da helikopterin düşüş anı kameralara takıldı...
  • ya yaptığın şu komik yoruma bu işi bilenlerin katıla katıla güldüğünün farkındamısın acaba?işiniz gücünüz asker pilotlar...CRM neymişşşş CUSTOMIZER RECOGNITION MANAGEMENT :))) hata neymiş gaz kolunu ileri vermemek :) Hay allahım yoruma ve bilgi pıtırcıgın bak yaaaa :))))
  • crm=customizer recognition management
  • sen simülatörde uçmaya devam et, saçma sapan yorumlar yapma bilmediğin konularda, öyle senin dediğin gibi gaz vermek falan yoktur helikopterde,sen sadece pal açışına kumanda edersin, motor otomatik olarak senin ne kadar güce ihtiyacın olduğunu hesaplar ve o kadar geç verir aktarma organlarına, bu olayda motor arızası var, birinci geçişten sonraki yukarı dikiliş anında motorda güç kaybı oluşmuş ve yere temas edene kadarda motor gücünü tekrar kazanamamış, zaten yere temastan hemen önceki pal süratinin çok düşmesi ve pallerin konikleşmeside bu durumu açıklıyor.
  • asker pilotların aşırı güveninin sonucu olan olaylardan biri, bu yüzden crm, yani "customizer regocnition management" konusu sıkıntılı asker pilotlarda. ben similatörde helikopter uçuran biri olarak diyebilirimki buradaki sorun hareketi yaptıktan sonra geç kaldı kolu çekmek için, orada aslında gaz kolunu tam ileri verip erken çekmesi gerekiyordu.
  • Tek bir laf var "KAZMA- SALAK", bilmediğin yapamacağın hava hareketini artistik olsun diye yaparsan sonu böyle olur o takımlar o yere çarpmayla ciğerine kadarına girmiştir. Buvideonun gerçek olup olmadığını bilmiyorum ama yapılmak istenen manevra http://www.youtube.com/watch?v=_0RkybywmK0 linkinde bir gösteride AH-64 tarafından yapılıyor videonun 01.00-01.20 arasında mevcut,çek-yatır-topla
  • stunt yaparsan olumsuz sonucunuda katlanirsin. Alcak gecmis sonra tirmanip stol olmus iste. Anlamayacak birsey yok. Gosteri yapiyormus pilot. Biride gercek degil diye yorum yazmis :)
  • Bunun gerçek olmadığı her özel efekt uzmanı tarafından doğrulanır... Lütfen milleti kandıracak haber yapmayın...
  • hareketler yapmış tamamen şımarıklık
Afganistan'da Amerikan ordusuna ait AH-64 tipi helikopter yere sert bir şekilde vurarak büyük bir tehlikeden döndü. Kazada ölen olmadı.

Afganistan'ın doğusundaki Marzak askeri üssünde yaşanan kazada, helikopterin bir binaya çarpmaktan da son anda kurtulduğu göze çarpıyor. Alçak uçuş yapan Amerikan ordusuna ait helikopter, daha sonra pilotların kontrolü kaybetmesiyle sert bir şekilde yere vuruyor. Kazada ölen yada yaralanan olmazken, pilotların helikopterden yara almadan çıktığı bilgisi verildi.

Kaza anı bir askerin cep telefonuna işte böyle yansıdı:

AFGANİSTAN'DA HELİKOPTER BÖYLE DÜŞTÜ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
ya yaptığın şu komik yoruma bu işi bilenlerin katıla katıla güldüğünün farkındamısın acaba?işiniz gücünüz asker pilotlar...CRM neymişşşş CUSTOMIZER RECOGNITION MANAGEMENT :))) hata neymiş gaz kolunu ileri vermemek :) Hay allahım yoruma ve bilgi pıtırcıgın bak yaaaa :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
crm=customizer recognition management

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen simülatörde uçmaya devam et, saçma sapan yorumlar yapma bilmediğin konularda, öyle senin dediğin gibi gaz vermek falan yoktur helikopterde,sen sadece pal açışına kumanda edersin, motor otomatik olarak senin ne kadar güce ihtiyacın olduğunu hesaplar ve o kadar geç verir aktarma organlarına, bu olayda motor arızası var, birinci geçişten sonraki yukarı dikiliş anında motorda güç kaybı oluşmuş ve yere temas edene kadarda motor gücünü tekrar kazanamamış, zaten yere temastan hemen önceki pal süratinin çok düşmesi ve pallerin konikleşmeside bu durumu açıklıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
asker pilotların aşırı güveninin sonucu olan olaylardan biri, bu yüzden crm, yani "customizer regocnition management" konusu sıkıntılı asker pilotlarda. ben similatörde helikopter uçuran biri olarak diyebilirimki buradaki sorun hareketi yaptıktan sonra geç kaldı kolu çekmek için, orada aslında gaz kolunu tam ileri verip erken çekmesi gerekiyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tek bir laf var "KAZMA- SALAK", bilmediğin yapamacağın hava hareketini artistik olsun diye yaparsan sonu böyle olur o takımlar o yere çarpmayla ciğerine kadarına girmiştir. Buvideonun gerçek olup olmadığını bilmiyorum ama yapılmak istenen manevra http://www.youtube.com/watch?v=_0RkybywmK0 linkinde bir gösteride AH-64 tarafından yapılıyor videonun 01.00-01.20 arasında mevcut,çek-yatır-topla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
stunt yaparsan olumsuz sonucunuda katlanirsin. Alcak gecmis sonra tirmanip stol olmus iste. Anlamayacak birsey yok. Gosteri yapiyormus pilot. Biride gercek degil diye yorum yazmis :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunun gerçek olmadığı her özel efekt uzmanı tarafından doğrulanır... Lütfen milleti kandıracak haber yapmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hareketler yapmış tamamen şımarıklık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000