29 Haziran 2018, Cuma 09:19:43

Adıyaman'daki kazada intihar şüphesi

Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı uçuş akademisinin eğitim uçağını, pilotun kasıtlı olarak düşürmüş olabileceği değerlendiriliyor.
  • Bu adam dekansa akademi cevrelerinin ve ucus camiasinin kalitesi sorgulanmalidir. Yok dekan degil baska bir seyse alin onu ordan cehaleti mide bulandiriyo.
  • Bu kazanin sebebi,gorun bakin bambaska bisey cikar, bekleyelim gorelim, cahilce yorumlara artik son verin, kardesimize Allah rahmet eylesin.maalesef, kesme esegin kuyrugunu kim kissa der kimi uzun der.
  • Senaryo: kokpitte koku ve duman baş gösteriyor. pilot elektrik sistemleri kontrol ediyor bu esnada muhabereye cevap veremiyor. Hafiften panik başlıyor. kimseyi telaşlandırmamak için pozisyon raporu veriyor, hemen ardından yangın başlıyor, pilot yangını södürmeye çalışıyor fakat yetersiz kalıyor, belki bir ağaç üstüne düşerim diye atlıyor ve hayatını kaybediyor. Allah rahmet eylesin.
  • Yahu Rektörün de bir ağırlığı olmalı. Havacılıktan anlamazsın, ihtisasın ne ise o konuda konuş. İlahiyatçı isen, ilahiyat; fizikçi isen fizik, inşaatçı isen inşaat konusunda konuş. Bilmiyorsan sus, adam sansınlar. Profesör olman sana her konuda değil, uzman olduğun konuda konuşma yetkinliği verir. Hele Rektör olman, bir ağırlığı da gerektirir. "Üzgünüz. Gerekli soruşturma yapıldıktan sonra kamuoyu bilgilendirilecektir." şeklinde bir açıklama yeterli idi. Önce pilot seçiminden başlayıp, eğitimine; uçakların bakımının tam ve doğru olarak yapıldığına dair sen iç incelemeni / hesaplaşmanı yap. Her düğme çevirebilen pilot olmamalı.
  • Öncelikle allah rahmet eylesin.. Selfy çekiminde olmasın olay??
  • Adam öldüya bi kere tamam at yapistir intihar camurunu. O ihtimale gelene kadar teknik sebeblerden ucagin alev alabilmis olabilecegini bu konu uzerinde bes dakika dusunen bes yasinda cocuk dusunebilir ama yok pilot telsizle baglantiyi kendisi kesmiste bilmem ne.. elektrik kaynakli bi yanginsa avionicler zaten gitmistir ne telsizi.. tr deki kaza kirim arastirmasiyla bu is intihar suphesiyle kapanir gider..
  • Mı acaba?
  • Uçakta yangın çıktıysa neden söz ediyorsunuz can derdine düşmüş yanmaya başlamış canlı canlı can havliyle de atlamak zorunda kalmıştır yoksa yanacaktı zaten elleri kolları bacakları yanmış. Kusura bakmayın yangın çıkmaz diye bir şey denmez uçak bu yakıtı var burda ciddi bir teknik inceleme sonucunda ortaya çıkar ve adli tıp kurumu da rapor hazırlar ölüm ile ilgilidir..uçağımız güvenli asla düşmez yanmaz diye bir şey olamaz..bu uçak yeni olarak öı satın alındı yoksa kullanılmış olarak mı alındı mesela bakımları neydi ne zaman yapıldı uçaktan dumanlar çıkmış düşerken mesela
  • firlatma koltugu olmayan ucaktan parasutsuzmu atlamis. arkadas sen haber yazma
  • Kazayı yapan kim pilot.atlayan kim pilot.birimi attı onu.kızmaya gerek yok sorumlusu pilottur.pilot atladı veya düştüyse uçak 20 km nasıl pilotsuz uçtu anlamsız

Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı uçuş akademisinin eğitim uçağını, pilotun kasıtlı olarak düşürmüş olabileceği değerlendiriliyor. Dekan Güzelbey: Arkadaki uçakla irtibatını kendi kesmiş, oto-pilotu devreye almamış.

Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Eğitim Akademisi'ne ait uçağın, önceki gün, kursiyer pilot Mehmet Önal'ın, son eğitim uçuşu sırasında Adıyaman'ın Besni ilçesi yakınlarında düştü. Önal hayatını kaybetti. SABAH'a konuşan Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, uçağın 2 yıllık bir uçak olduğunu belirterek olayı şöyle anlattı: "Son bakımı da geçen hafta Samsun'dan gelen bir ekip tarafından yapılmıştı. Kursiyer, bir gün önce Gaziantep- Adıyaman eğitim seferini tek başına tamamlamıştı. Olay günü ise 07.40'ta kalktı. Arkasından da diğer uçağımız bir pilot ve bir adayla kalktı. Bir ara öndeki kursiyer telsize cevap vermeyince, arkadaki pilot Ankara merkezden yardım istiyor. Ankara kendisine ulaşınca kursiyer sistemi açıyor ve görüşüyorlar. Koordinatlarını belirtip Besni'ye 20 mil kaldığını söylüyor. Daha sonra yeniden telsiz bağlantısı kesiliyor. Cevap vermiyor. Arkadaki uçağımız göz teması kurmak için hızlanıyor. Ancak uçak görüş mesafesine girdiğinde düşmeye başladığını görüyorlar. Uçak stabil olduğu için yere teker koyup iniyor ancak araziden dolayı pervanesi yere değince kanatlar kırılıyor. Uçak, üstün nitelikli bir uçaktı. Bir sorun olduğunda veya kursiyer rahatsızlandığında oto-pilot uygulamasına geçse, uçak kendi kendine Gaziantep'e gelirdi. Olay çok enteresan. Jandarma, kardeşi ve eski eşiyle görüştü. Şimdiden bir şey söylemek için çok erken. Gerekli incelemenin ardından olay aydınlığa kavuşacaktır."

PARAŞÜTSÜZ ATLADI

Olayla ilgili soruşturma sürerken, kursiyer pilotun cesedinin, uçağın düştüğü yerden, kuş uçuşu 20 kilometre geride bulunması kafaları karıştırdı. Uzmanlar bu durumu kursiyer pilotun, fırlatma koltuğu da bulunmayan uçaktan, paraşütsüz olarak atladığı ya da düştüğü şeklinde yorumluyor. Soruşturmayı sürdüren jandarma da kursiyer pilotun arkadaki uçakla irtibatı kesmesi ve cesedin 20 kilometre geride bulunması nedeniyle intihar etmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. (Sabah)

Adıyaman'daki kazada intihar şüphesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Oto dekan ~ 6 yıl önce
Bu adam dekansa akademi cevrelerinin ve ucus camiasinin kalitesi sorgulanmalidir. Yok dekan degil baska bir seyse alin onu ordan cehaleti mide bulandiriyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 6 yıl önce
Bu kazanin sebebi,gorun bakin bambaska bisey cikar, bekleyelim gorelim, cahilce yorumlara artik son verin, kardesimize Allah rahmet eylesin.maalesef, kesme esegin kuyrugunu kim kissa der kimi uzun der.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şüphe yok ~ 6 yıl önce
Senaryo: kokpitte koku ve duman baş gösteriyor. pilot elektrik sistemleri kontrol ediyor bu esnada muhabereye cevap veremiyor. Hafiften panik başlıyor. kimseyi telaşlandırmamak için pozisyon raporu veriyor, hemen ardından yangın başlıyor, pilot yangını södürmeye çalışıyor fakat yetersiz kalıyor, belki bir ağaç üstüne düşerim diye atlıyor ve hayatını kaybediyor. Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPT ~ 6 yıl önce
Yahu Rektörün de bir ağırlığı olmalı. Havacılıktan anlamazsın, ihtisasın ne ise o konuda konuş. İlahiyatçı isen, ilahiyat; fizikçi isen fizik, inşaatçı isen inşaat konusunda konuş. Bilmiyorsan sus, adam sansınlar. Profesör olman sana her konuda değil, uzman olduğun konuda konuşma yetkinliği verir. Hele Rektör olman, bir ağırlığı da gerektirir. "Üzgünüz. Gerekli soruşturma yapıldıktan sonra kamuoyu bilgilendirilecektir." şeklinde bir açıklama yeterli idi. Önce pilot seçiminden başlayıp, eğitimine; uçakların bakımının tam ve doğru olarak yapıldığına dair sen iç incelemeni / hesaplaşmanı yap. Her düğme çevirebilen pilot olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SELFY? ~ 6 yıl önce
Öncelikle allah rahmet eylesin.. Selfy çekiminde olmasın olay??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 6 yıl önce
Bu zihniyetle aslında senin yaşamaman lazım!
He intihar aynn ~ 6 yıl önce
Adam öldüya bi kere tamam at yapistir intihar camurunu. O ihtimale gelene kadar teknik sebeblerden ucagin alev alabilmis olabilecegini bu konu uzerinde bes dakika dusunen bes yasinda cocuk dusunebilir ama yok pilot telsizle baglantiyi kendisi kesmiste bilmem ne.. elektrik kaynakli bi yanginsa avionicler zaten gitmistir ne telsizi.. tr deki kaza kirim arastirmasiyla bu is intihar suphesiyle kapanir gider..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Camur ~ 6 yıl önce
Enkazla merhumun naasi arasindaki 20 kmlik mesafeyi aciklayabilir misin?
Elektrik Yangını ve Duman ~ 6 yıl önce
Mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Camarothy ~ 6 yıl önce
Uçakta yangın çıktıysa neden söz ediyorsunuz can derdine düşmüş yanmaya başlamış canlı canlı can havliyle de atlamak zorunda kalmıştır yoksa yanacaktı zaten elleri kolları bacakları yanmış. Kusura bakmayın yangın çıkmaz diye bir şey denmez uçak bu yakıtı var burda ciddi bir teknik inceleme sonucunda ortaya çıkar ve adli tıp kurumu da rapor hazırlar ölüm ile ilgilidir..uçağımız güvenli asla düşmez yanmaz diye bir şey olamaz..bu uçak yeni olarak öı satın alındı yoksa kullanılmış olarak mı alındı mesela bakımları neydi ne zaman yapıldı uçaktan dumanlar çıkmış düşerken mesela

Yanıtla

Kalan karakter 1000
k ~ 6 yıl önce
firlatma koltugu olmayan ucaktan parasutsuzmu atlamis. arkadas sen haber yazma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırlatma koltuğu ~ 6 yıl önce
Aynen böyle haber olmaz
Uçaktan düşmüş olabilir ~ 6 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Bikaç arkadaşımın pilotaj eğitimlerinde kapısının açıldığına şahit olduklarını duymuştum. Emniyet kemeri o an bağlı değilse eğer aşağı düşme ihtimali de var.
Pilotaj hatası ~ 6 yıl önce
Kazayı yapan kim pilot.atlayan kim pilot.birimi attı onu.kızmaya gerek yok sorumlusu pilottur.pilot atladı veya düştüyse uçak 20 km nasıl pilotsuz uçtu anlamsız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000