04 Ağustos 2008, Pazartesi 09:45:51

Adada uçak düştü: 5 kişi öldü

Vancouver Adasının kuzeyinde düşen küçük uçaktaki 5 kişi öldü. Cep telefonu mesajları sayesinde hayatta kalan 2 kazazedeye ulaşıldı.

Kurtarma ekibinden alınan bilgiye göre kurtarılan iki kazazedenin biri yaralı, diğeri ise kazadan yara almadan kurtuldu. Yaralılar Comox şehrine götürülerek orada onları bekleyen helikopter ambulansla hastaneye kaldırıldılar.

Kurbanların isimleri henüz açıklanmazken; deniz ulaşımı yapan Seaspan International şirketi kurbanlardan 4’ünün şirket çalışanları olduğunu açıkladı.

Pasifik Kıyı Havayolları uçağı Port Hardy’den Chamiss koyuna 30 dakikalık uçuş için yola çıkmıştı. Uçak kalkıştan 10 dakika sonra Port Hardy’nin dışında düştü. Şirket yetkilileri bir açıklama yaparak; düşüşün sebebinin henüz tespit edilemediğini bildirdi.

Kazadan kurtulan yolculardan biri; bir arkadaşına cep telefonuyla mesaj atarak, uçağın bulunduğu yeri tarif etti. Bilgiyi kurtarma ekiplerine ulaştıran arkadaşı sayesinde birkaç saat süren çalışmaların ardından enkaza ve kurtulan yolculara ulaşıldı. Otoriteler uçağın düştüğü bölgenin engebeli ve ormanlık bir alan olmasının kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını belirtti. Bölgede helikopterle arama çalışmaları sürerken bir başka mesajla arama ekibini görebildiğini yazan kazazedenin bu mesajını ekibe bildiren arkadaşı bu şekilde yer tespitini sağladı. Yılmadan mesajlarla arkadaşının yerinin bulunmasını sağlayan cep telefonlu yardımsever dostun ödüllendirileceği açıklandı.

Kurtarma ekibi şefi son olarak şunları söyledi; "Uçağın elektronik yer bildiricisi kadar net olmasa da hiçbir bilgi olmamasından çok daha etkili bir yöntem sayesinde kazazedelere ulaşabildik. Cep telefonu olmasaydı kurtarma çalışmaları günlerce sürebilirdi.” 

©AirportHaber.com

Adada uçak düştü: 5 kişi öldü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000