17 Ekim 2018, Çarşamba 12:02:13

Açılış öncesi son prova 3 bin kişiyle yapıldı

29 Ekim 2018’de açılacak dünyanın tek çatı altındaki en büyük havalimanı, İstanbul Yeni Havalimanı’nda 29 Ekim’deki açılış öncesi ORAT denemelerinin sonuncusu yapıldı.
  • TK'da çalışan personeller kendilerini şirkette yetiştiriyor. Belli bir süre sonra bu Şirketlere gidip, hem kendileri için maddi birikim yapıyor hem de TK'yı güzelce temsil ediyorlar. Peki sonra? Sonra ne oluyor biliyor musunuz? Ülkesine dönmek isteyen personele TK diyor ki; KARDEŞİM KUSURA BAKMA 2019 DAN İTİBAREN BİZDEN İSTİFA ETTİYSEN SENİ BİR DAHA ŞİRKETE ALAMAYIZ. diyor. Ne kadar etik dışı bir davranış bu. Yada ne kadar profesyonelliğe aykırı. Ben gidip Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Sonra dönüp geleceğim sen benim başvurumu bile almayacaksın? Ki ben Şirketten ayrılmışım ama misler gibi ayrılmışım tüm prosedümle ayrılmışım... Bu ne saçma bir mantıktır. Keşke biraz anlayabilsek TK'yı...
  • En az yuzde 30 zam yapilmali enflasyon dikkate alinirsa alinmazsa acliga devam. Disarda cocuguma simit alamiyorum. Tonlarca yuk geciyor ustumden. Lutfen dikkat edin karar verirken degerli yonetim.
  • Ben anlamıyorum eleştirmek için eleştiriyorsunuz... Ne tuhaf bir millet olduk hayret...
  • o bangır bangır reklamını yaptığınız limanda gece 12 den sonra iettnin seferleri bitti deyip milleti taksilere yönlendircekseniz almayalım kalsın çünkü milletin bir iç hat uçak bileti kadar bi ücreti taksiye vereceğini sanma ha ne olur metrobüs gibi geceleri saat başı sefer olsun ama diğer türlü 200 lira ücreti kimse dolandırıcılara vermez
  • Üç tane deneme olacaktı. Defalarca bu şekilde açıklandı. Bir anda ikincisine sonuncu denmeye başlandı. Hayırlısı.
  • Ya arkadas biraz da yapici olun bir yerinizi de yirtsaniz bu hava alani acilacak
  • Ulasim icinde ayri disinda ayri sorun... Annelerimiz, babalarimi, engelli vatandaslarimiz giristen sonlardaki kapilara gitmek icin helak olacaklar. Bu buyuklukteki terminallerde rayli ulasim olur.
  • Yalan dünyalar sahte hayatlar.
  • Dünya “da”ilk yolu metrosu olmuyan havalimani .....bir kişi yüzünden milyon cekiyor bu dünya sultan Süleyman a kalmadı .......
  • O ilkel x-ray cihazlarının hali nedir? Hala elle plastik sepet mi kaldı! Yazıklar olsun, ben de bşy sandım yeni havalimanı diyip durdunuz 1 senedir!

29 Ekim 2018’de açılacak dünyanın tek çatı altındaki en büyük havalimanı, İstanbul Yeni Havalimanı’nda 29 Ekim’deki açılış öncesi ORAT denemelerinin sonuncusu yapıldı. Kusursuz bir operasyon süreci için 3 bin kişiyle yapılan deneme operasyonunda üç THY uçağı kullanıldı.

Bir havalimanının operasyona başlamadan önceki en önemli unsurlarından sayılan “Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Taşınması” (ORAT) süreci, İstanbul Yeni Havalimanı’nda tüm hızıyla devam ediyor. Mart 2018’den başlayarak 7 ay devam eden ve Eylül sonunda tamamlanan eğitimler sonrasında ORAT’ın geniş kapsamlı deneme operasyonuna başlandı. İlk denemede 1000 kişi, ikinci denemede ise 3 bin kişi, İstanbul’a inen ya da İstanbul dışına gidecek yolcu rolü yaptı ve havalimanının operasyon akışı denendi.

16 Ekim’de gerçekleşen 3 bin kişilik ikinci deneme için Türk Hava Yolları’na ait bir geniş gövde (A330) ve 2 adet dar gövdeli olmak üzere toplam 3 adet uçak İstanbul Yeni Havalimanı’na iniş yaptı. Deneme, havalimanındaki operasyon sürecinde yer alacak paydaşlar ve kamu kurumlarına ait yaklaşık 2 bine yakın personelin katılımı ve 9 bin bagajla başarı ile gerçekleştirildi. Bu deneme 29 Ekim’deki açılış öncesindeki son deneme oldu.

Kopenhag ve Incheon Havalimanlarından uzmanla birlikte iki yılı aşkın süredir devam eden ORAT çalışmaları kapsamında Eylül ayındaki ilk denemede 1000 sahte yolcu, 2 bin bagaj, 2 adet gerçek uçak (THY), 50 Yer Hizmet Ekipmanı kullanılmıştı.





Açılış öncesi son prova 3 bin kişiyle yapıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

THY 2019 Sonrası? ~ 6 yıl önce
TK'da çalışan personeller kendilerini şirkette yetiştiriyor. Belli bir süre sonra bu Şirketlere gidip, hem kendileri için maddi birikim yapıyor hem de TK'yı güzelce temsil ediyorlar. Peki sonra? Sonra ne oluyor biliyor musunuz? Ülkesine dönmek isteyen personele TK diyor ki; KARDEŞİM KUSURA BAKMA 2019 DAN İTİBAREN BİZDEN İSTİFA ETTİYSEN SENİ BİR DAHA ŞİRKETE ALAMAYIZ. diyor. Ne kadar etik dışı bir davranış bu. Yada ne kadar profesyonelliğe aykırı. Ben gidip Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Sonra dönüp geleceğim sen benim başvurumu bile almayacaksın? Ki ben Şirketten ayrılmışım ama misler gibi ayrılmışım tüm prosedümle ayrılmışım... Bu ne saçma bir mantıktır. Keşke biraz anlayabilsek TK'yı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 6 yıl önce
En az yuzde 30 zam yapilmali enflasyon dikkate alinirsa alinmazsa acliga devam. Disarda cocuguma simit alamiyorum. Tonlarca yuk geciyor ustumden. Lutfen dikkat edin karar verirken degerli yonetim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne istiyorsunuz ~ 6 yıl önce
Ben anlamıyorum eleştirmek için eleştiriyorsunuz... Ne tuhaf bir millet olduk hayret...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başkan ~ 6 yıl önce
o bangır bangır reklamını yaptığınız limanda gece 12 den sonra iettnin seferleri bitti deyip milleti taksilere yönlendircekseniz almayalım kalsın çünkü milletin bir iç hat uçak bileti kadar bi ücreti taksiye vereceğini sanma ha ne olur metrobüs gibi geceleri saat başı sefer olsun ama diğer türlü 200 lira ücreti kimse dolandırıcılara vermez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üçüncü? ~ 6 yıl önce
Üç tane deneme olacaktı. Defalarca bu şekilde açıklandı. Bir anda ikincisine sonuncu denmeye başlandı. Hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer ~ 6 yıl önce
Ya arkadas biraz da yapici olun bir yerinizi de yirtsaniz bu hava alani acilacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 6 yıl önce
Ulasim icinde ayri disinda ayri sorun... Annelerimiz, babalarimi, engelli vatandaslarimiz giristen sonlardaki kapilara gitmek icin helak olacaklar. Bu buyuklukteki terminallerde rayli ulasim olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
At ~ 6 yıl önce
Yalan dünyalar sahte hayatlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Provanız batsın ~ 6 yıl önce
Dünya “da”ilk yolu metrosu olmuyan havalimani .....bir kişi yüzünden milyon cekiyor bu dünya sultan Süleyman a kalmadı .......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 6 yıl önce
olmuyan değil olmayan.
Leman ~ 6 yıl önce
O ilkel x-ray cihazlarının hali nedir? Hala elle plastik sepet mi kaldı! Yazıklar olsun, ben de bşy sandım yeni havalimanı diyip durdunuz 1 senedir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serap ~ 6 yıl önce
bagaj kontrol bantlarin altindaki parke taslarin kirini temizlemek kimsenin aklina gelmemis.
Otomatik ~ 6 yıl önce
X-ray cihazlarının kutularını otomatik getiren sistem uygulanmış. Örneğin Aynı uygulama AHL CIP girişinde de mevcut. Yan tarafta üzerinde kırmızı renkteki emergency stop butonu bulunan mekanizma bu sisteme ait.
Masa ~ 6 yıl önce
O masalar ve bandin yüksekligi niye Türkiye'de hep farkli, insanlar valizlerini tek hamlede koyamasin, defalarca kaldirip indirmek zorunda kalsin diye mi?
İlker ~ 6 yıl önce
Ya sen x-ray cihazı yapan bir firmada çalışıyorsun ya da hiç anlamıyorsun bu işten - ki bence ikinci şık doğru olan - bence anlamadığın şeyler hakkında yorum yapma derim sana...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000