11 Ekim 2010, Pazartesi 20:03:10

ACENTELER AYAKLANDI!

Türkiye'nin en işlek internet alışveriş sitesi gittigidiyor.com; seyahat kategorisinde yurtiçi ve yurdışı bilet satışına el attı ve seyahat acentalarını karşısına aldı.
  • 20 ekim 2011 için bir günlük sağlık bakanlığı toplantısı için internet yerine akdenizpetur turzm tekirdağ şubesinden anadolu jet için ankaradan- çorluya saat 18-30 bileti aldım. Dönüşte hava alanında 20 ekim yerine, 20 kasım bileti kesildiğini öğrendiğimde,size olsa kendinizi nasıl hissedersenin o şekilde hisstetim. Anadolu jet hava alanı satış kısımlarıda dahil tüm yetkililerle görüşmeme rağmen bana söylenen akdeniz petur turzm tekirdağ şubesi hatası orayla düzeltmem gerekiyormuş.(Yani tekirdağa otobüsle gidip düzeltip geri gelip aynı gün tekrar uçakla ankara -çorlu uçuş-tekirdağa ulaşmam????) İnternet üzerinden kendim almadığıma lanet ettim. Şikayetimi akdeniz petur a ilettiğimde 20 nov'u uyarmamışım. Bileti yırttım. Dr.Murat Yeşilyurt
  • Ankarada 20 ekim 2011 tarihli bir günlük toplantı için obeş gün önce tekirdağ akdeniz petur tur acentasından çorlu -ankara ve ankara çorlu anadolu jet için bilet almak istedim. 20 ekim çorludan gidiş yok ancak 20 ekim2011 ankaradan çorluya 18.30 uçağı var denildi. tamam alayım dedim. ancak bana kesilen 20 kasım 2011 bileti olduğunu dönüş hava alanında öğrendim. Hava alanında Anadolu jet turizimin satış da dahil tüm görevlileri ile görüşerek düzeltmek istedim ancak tek söylenen tekirdağ akdeniz petur tur hatasıdır ve sonuçta otobüs ile sabaha kadar süren gece yolculukla dönebildim ve 21.ekim 2011 tekirdağ akdeniz petur turdan 20 nov ibaresine dikkat etseymişim. Herkes ingilizce bilirya. biletimi yırtabilirsiniz dedim. keşke İnter. alsaydım
  • Acentacı evine ekmek götürecek diye bunun bedelini ben mi ödeyeceğim ? Internet üstünden satış yapanlarda akşam evlerine ekmek götürüyorlar dikkatinizi çekerim. Aynı hizmeti aynı kaliteye kim uygun fiyata veriyorsa vatandaş elbet onu tercih edecek... Vatandaş senin ailenın yiyeceği ekmeği değil, önce kendi cebini düşünür... Internetın olmadıgı dönemlerde oteller acentalara muhtaç idi. Acenta müsteriyi getirirdi otele. Devir değişti. Otel acentaya muhtaç değil çünkü internet üstünden isyediği yerden istediği fiyata müşteri buluyor. Bu da aynı şey :) Öyle veya böyle İnternet üstünden hizmet satılıyor hemde arada aracı komısyonu olmadan daha ucuza !
  • Internetten bilet alıp da acentamıza gelip acaba uçabilirmiyim diyen onlarca yolcu var.İnsanlar karşılarında muhatap bulmak istiyorlar.Muhatap da acentalardır.Böyle olmaya da devam edecektir.
  • sayın kıymetli halkımız tamam acentalar yok böyledir yo şöyledir tek kelime insanlar ordan evlerine ekmek götürüyorlar emeğe saygı şu an türkiyede binlerce acenta var şehsen benim acentamda benle beraber 5 kişi calışıyor acentaların kapanması nedemektir biliyormusunuz türkiyede binlerce pacasız fabrikayı kapatmak demektir . güzel halkım bizi destekliyor ve desteklemek zorunda bu bir amme hizmettir . at gözlüklerimizi ve internetten üc tl indirimli biletleri bi kenara bırakalımda birbirimizle sıcak iletişim ve bağ kuralımm.. yazık üçün beşin hesabını yapanlara ..
  • Yani acentalara bakılırsa kendileri bu konuda yetkili olduğu için pahalı olsun ama onlardan alalım. Neden ? İlerde sorun cıkarsa veya her hangı bir değişiklik için yardımcı olurlarmış. Bende derimki değişiklik hakkı olmayan bilet için acaba ne yapacaklar ? Ucuz biletlerde çoğu zaman değişiklik olmaz veya bu işlem ücrete tabiidir. Hatta promosyon biletlerınde kesinlikle iade ve değişiklik olmaz. Acentalar sizin içinde durum aynıdır ! O zaman ne farkınız kaldı ? Internet üstünden aldıgınız biletler içinde Müsteri hızmetlerı vardır. Bende bu yaz Müsterı hızmetlerınden 5 dakikada biletimi iptal ettirdim. 2 gün sonrada param kesintisi yapıldıktan sonra kredi kartına iade oldu. Hiç bir sorunda çıkmadı... Internet satıslarını desteklıyorum
  • Yok sorun çıkınca acentelere gidermişiz de ne yapmamız gerektiğini sorarmışız da! Ben yıllardır sadece havayolunun kendi sitesinden alırım bileti (Gitti Gidiyor da komisyon aldığı için hala hava yolunun kendi sitesinden alıyorum), şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Bineceğim koltuğu bile görerek hep ben seçtim. Kendimle ilgili problemlerde ise sahipsiz kalmadım, havayolunu aradım ve yardımcı oldular. Yani siz ulu acentelere muhtaç değiliz, sorun olunca hava yolu şirketlerinin çağrı merkezi diye bir şey var. Her konuda da sizden daha iyi yardımcı oluyorlar merak etmeyin. Gitti Gidiyordan bilet alanlar da yine site ile iletişim kurarak sorunlarını çözebiliyorlar, merak etmeyin. Ha bu arada, zurnanın deliğini halk gösterecek size yakında!
  • Zurna'nın sonu olmayabiliriz, keriz hiç değiliz. Unutmayın ki sayın acenteler kazandığınız para bizden geliyor, yolculardan!!!! Nereden daha ucuz ve daha rahat satın alınıyorsa, oradan satın alırız !!!
  • ben de destekliyorum internet satışını, yüzlerce bilet aldım, istek varsa çıktısını da evde almak mümkündür, yine de internet sayesinde bazıları iade ettim, param da hesabıma geri yatırıldı ya da problemsiz değişiklik yaptım, yorulmadan, süratsız satış elemanlarla uğraşmadan, bir acenteye koşmak ihtiyacım yoktu, olmayacak ta. İnternet sayesinde bilete (belge olarak) da ihtiyaç yok bir koduyla ve kimlikle check-in yapmak yeterlidir, haberiniz var mıydı?? Protesto yapmak yerine siz de katılın internet satış ortamına, sayın acenteler !!!
  • türkiye de ticari taksi plakası olmayanlar yada ticari minibüsü olamayanlar taşımacılık yapabiliyormu.sen yap bakalım taksi veya minibüs kaçak kullan bak sana ne yapıyorlar..bu da aynı şey.acenteler kendi işlerinin saçma sapan yerlerden yapılmasına tepki verecekler tabii o kadar para yatırmışlar bu belgeye...sen zurnanın son deliğisin o yüzden yorum yapmaa....

Turizmhaberleri adlı internet sitesinin haberine göre; gittigidiyor.com Genel Müdürü Cenk Angın; kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Türkiye'nin en kapsamlı online yurt içi ve yurt dışı uçak bileti platformu olan GittiGidiyor Seyahat kategorisini yayına aldıklarını açıkladı. Böylece en bilinen internet alışveriş sitesi gittigidiyor.com'dan direkt uçuşlar başladı.

1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na göre seyahat acentaları dışındaki hiçbir şahıs, kurum ve kuruluş, uçak bileti satamaz, tur paket tur düzenleyemez, satış amaçlı pazarlayamaz,otel rezervasyonu yapamaz. Yasalara göre suçtur, cezası vardır.

GITTIGIDIYOR.COM SEYAHAT ACENTASI İLE ANLAŞTI..!

Banka ve havayollarının yanısıra pek çok firmanın haksız rekabeti karşısında ayakta kalma mücadelesi veren seyahat acentaları, TÜRSAB'ın konuya yeterince eğilmediğini ve yıllardır çözüm bulunmadığını ifade ediyorlar. Bilet satışlarını yasal zemine oturtan gittigidiyor.com; Kullanıcı sözleşmesinde biletlerin Akdeniz Pe-Tur Turizm tarafından düzenlendiğini belirtiyor.

Sözleşmede şu açıklamalara yer veriliyor:

'seyahat.gittigidiyor.com üzerinden alınan biletlerle ilgili tüm rezervasyon, bilet satış, iptal ve değişiklik işlemleri, Akdeniz Petur Turizm Seyahat Tic. Ltd. şirketi tarafından yapılmaktadır. Bilet satışıyla ilgili ödemeler de yine Akdeniz Petur Turizm Seyahat Tic. Ltd. şirketi tarafından alınmaktadır.

1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu kapsamında, seyahat.gittigidiyor.com üzerinden gerçekleştirilecek işlemlerde Akdeniz Petur Turizm Seyahat Tic. Ltd. Yetkilidir.

TURGÖN PLATFORMU'NDA KONU GÜNLERCE TARTIŞILDI VE PROTESTO EDİLDİ..!

Biletbank bünyesindeki Akdeniz Petur Turizm'in gittigidiyor.com ile anlaşmasını protesto eden TURGÖN, Turizm Gönüllüleri Platformu üyesi seyahat acentaları BİLETBANK ile ilişkilerini kesme kararı aldılar.

Biletbank, gittigidiyor.com'dan ayrılmadığı sürece bu kuruluştan bilet kesmeyeceğiz diyen acentaların sayısı giderek artıyor.

ACENTELER AYAKLANDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Misafir ~ 12 yıl önce
20 ekim 2011 için bir günlük sağlık bakanlığı toplantısı için internet yerine akdenizpetur turzm tekirdağ şubesinden anadolu jet için ankaradan- çorluya saat 18-30 bileti aldım. Dönüşte hava alanında 20 ekim yerine, 20 kasım bileti kesildiğini öğrendiğimde,size olsa kendinizi nasıl hissedersenin o şekilde hisstetim. Anadolu jet hava alanı satış kısımlarıda dahil tüm yetkililerle görüşmeme rağmen bana söylenen akdeniz petur turzm tekirdağ şubesi hatası orayla düzeltmem gerekiyormuş.(Yani tekirdağa otobüsle gidip düzeltip geri gelip aynı gün tekrar uçakla ankara -çorlu uçuş-tekirdağa ulaşmam????) İnternet üzerinden kendim almadığıma lanet ettim. Şikayetimi akdeniz petur a ilettiğimde 20 nov'u uyarmamışım. Bileti yırttım. Dr.Murat Yeşilyurt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ankarada 20 ekim 2011 tarihli bir günlük toplantı için obeş gün önce tekirdağ akdeniz petur tur acentasından çorlu -ankara ve ankara çorlu anadolu jet için bilet almak istedim. 20 ekim çorludan gidiş yok ancak 20 ekim2011 ankaradan çorluya 18.30 uçağı var denildi. tamam alayım dedim. ancak bana kesilen 20 kasım 2011 bileti olduğunu dönüş hava alanında öğrendim. Hava alanında Anadolu jet turizimin satış da dahil tüm görevlileri ile görüşerek düzeltmek istedim ancak tek söylenen tekirdağ akdeniz petur tur hatasıdır ve sonuçta otobüs ile sabaha kadar süren gece yolculukla dönebildim ve 21.ekim 2011 tekirdağ akdeniz petur turdan 20 nov ibaresine dikkat etseymişim. Herkes ingilizce bilirya. biletimi yırtabilirsiniz dedim. keşke İnter. alsaydım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Acentacı evine ekmek götürecek diye bunun bedelini ben mi ödeyeceğim ? Internet üstünden satış yapanlarda akşam evlerine ekmek götürüyorlar dikkatinizi çekerim. Aynı hizmeti aynı kaliteye kim uygun fiyata veriyorsa vatandaş elbet onu tercih edecek... Vatandaş senin ailenın yiyeceği ekmeği değil, önce kendi cebini düşünür... Internetın olmadıgı dönemlerde oteller acentalara muhtaç idi. Acenta müsteriyi getirirdi otele. Devir değişti. Otel acentaya muhtaç değil çünkü internet üstünden isyediği yerden istediği fiyata müşteri buluyor. Bu da aynı şey :) Öyle veya böyle İnternet üstünden hizmet satılıyor hemde arada aracı komısyonu olmadan daha ucuza !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Internetten bilet alıp da acentamıza gelip acaba uçabilirmiyim diyen onlarca yolcu var.İnsanlar karşılarında muhatap bulmak istiyorlar.Muhatap da acentalardır.Böyle olmaya da devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın kıymetli halkımız tamam acentalar yok böyledir yo şöyledir tek kelime insanlar ordan evlerine ekmek götürüyorlar emeğe saygı şu an türkiyede binlerce acenta var şehsen benim acentamda benle beraber 5 kişi calışıyor acentaların kapanması nedemektir biliyormusunuz türkiyede binlerce pacasız fabrikayı kapatmak demektir . güzel halkım bizi destekliyor ve desteklemek zorunda bu bir amme hizmettir . at gözlüklerimizi ve internetten üc tl indirimli biletleri bi kenara bırakalımda birbirimizle sıcak iletişim ve bağ kuralımm.. yazık üçün beşin hesabını yapanlara ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yani acentalara bakılırsa kendileri bu konuda yetkili olduğu için pahalı olsun ama onlardan alalım. Neden ? İlerde sorun cıkarsa veya her hangı bir değişiklik için yardımcı olurlarmış. Bende derimki değişiklik hakkı olmayan bilet için acaba ne yapacaklar ? Ucuz biletlerde çoğu zaman değişiklik olmaz veya bu işlem ücrete tabiidir. Hatta promosyon biletlerınde kesinlikle iade ve değişiklik olmaz. Acentalar sizin içinde durum aynıdır ! O zaman ne farkınız kaldı ? Internet üstünden aldıgınız biletler içinde Müsteri hızmetlerı vardır. Bende bu yaz Müsterı hızmetlerınden 5 dakikada biletimi iptal ettirdim. 2 gün sonrada param kesintisi yapıldıktan sonra kredi kartına iade oldu. Hiç bir sorunda çıkmadı... Internet satıslarını desteklıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yok sorun çıkınca acentelere gidermişiz de ne yapmamız gerektiğini sorarmışız da! Ben yıllardır sadece havayolunun kendi sitesinden alırım bileti (Gitti Gidiyor da komisyon aldığı için hala hava yolunun kendi sitesinden alıyorum), şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Bineceğim koltuğu bile görerek hep ben seçtim. Kendimle ilgili problemlerde ise sahipsiz kalmadım, havayolunu aradım ve yardımcı oldular. Yani siz ulu acentelere muhtaç değiliz, sorun olunca hava yolu şirketlerinin çağrı merkezi diye bir şey var. Her konuda da sizden daha iyi yardımcı oluyorlar merak etmeyin. Gitti Gidiyordan bilet alanlar da yine site ile iletişim kurarak sorunlarını çözebiliyorlar, merak etmeyin. Ha bu arada, zurnanın deliğini halk gösterecek size yakında!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zurna'nın sonu olmayabiliriz, keriz hiç değiliz. Unutmayın ki sayın acenteler kazandığınız para bizden geliyor, yolculardan!!!! Nereden daha ucuz ve daha rahat satın alınıyorsa, oradan satın alırız !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben de destekliyorum internet satışını, yüzlerce bilet aldım, istek varsa çıktısını da evde almak mümkündür, yine de internet sayesinde bazıları iade ettim, param da hesabıma geri yatırıldı ya da problemsiz değişiklik yaptım, yorulmadan, süratsız satış elemanlarla uğraşmadan, bir acenteye koşmak ihtiyacım yoktu, olmayacak ta. İnternet sayesinde bilete (belge olarak) da ihtiyaç yok bir koduyla ve kimlikle check-in yapmak yeterlidir, haberiniz var mıydı?? Protesto yapmak yerine siz de katılın internet satış ortamına, sayın acenteler !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
türkiye de ticari taksi plakası olmayanlar yada ticari minibüsü olamayanlar taşımacılık yapabiliyormu.sen yap bakalım taksi veya minibüs kaçak kullan bak sana ne yapıyorlar..bu da aynı şey.acenteler kendi işlerinin saçma sapan yerlerden yapılmasına tepki verecekler tabii o kadar para yatırmışlar bu belgeye...sen zurnanın son deliğisin o yüzden yorum yapmaa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000