31 Aralık 2010, Cuma 08:05:40

ABD'YE UÇAMAMANIZ İÇİN TEK BİR İHBAR YETERLİ!

Amerika'nın terör paranoyası sivil özgürlüklerin ve insan haklarının en temel kurallarının ihlal edildiği boyutlara ulaştı.
  • Dünyanın en paranoyak ülkeleri listesinde İsrail 1, ABD 2. sırada...

Artık, sıradan bir insanın, Washington yönetiminin oluşturduğu 'terör listesine' girmesi için, o kişi yapılacak tek bir ihbar yeterli olacak.

Hükümetin bir uçağa saldırı girişiminde bulunulması, ve saldırıyla suçlanan kişinin isminin 'terör listesinde' olmadığının anlaşılması üzerine yapılan 'yeni düzenleme' tek bir kaynak tarafından "potansiyel terörist" olarak ihbar edilmesini, o kişinin "terörist" olarak damgalanması için yeterli görüyor.

440 BİN KİŞİ BU LİSTEDE

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, hükümetin ana "izleme" listesi, ABD tarafından oluşturulan düzinelerce "terör" listesinden biri ve o listede adınızın olup olmadığını, herhangi bir şekilde suçlanmadığınız sürece, bilme şansınız ve hakkınız yok!

Sivil özgürlükler için mücadele veren gruplar da bu büyük ihlale dikkat çekerek, tek bir kişinin ihbarı ile o listeye girebilecek bir kişinin tüm haklarının tehlikeye girdiğini hatırlatıyor. Listede ismi olanlar sadece yolculukları sırasında muhtemel sıkıntılar yaşamakla kalmıyor, özel hayatlarının gizliliği tam anlamıyla ihlal ediliyor.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği avukatı Chris Calabrese, " bu insanların içinde olduklarını bilmedikleri, isimlerini sildirmek için hiçbir şanslarının da olmadığı gizli bir liste" diyerek özetliyor durumu..

Haberde yer alan bilgiye göre, liste "tek kaynak" kuralının uygulamaya konmasından bu yana hızla büyüyerek 440 bin kişiye ulaştı. Bu isimlerin büyük bölümünün Amerikan vatandaşı olmayanlar oluşturuyor, ve neredeyse tamamının müslüman olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Listedeki 50 bin kişi aynı zamanda "uçuş yasağı" listesinde.

Listedeki isimler ABD üzerinden transit yolculuk yaparken ya da ülkeye giriş çıkışlarında "yakından gözleniyor." Amerika'da her gün ortalama sayıları 50 ile 75 arasında değişen sıradan insan, polis tarafından durdurularak listede isimlerinin olup olmadığı kontrol ediliyor.

Amerikan Yönetimi, listedeki isimler için yabancı devletlerden alınan ihbarların da kullanıldığını kaydediyor.

GERÇEK DÜNYA DA SANAL ALEM DE İZLENİYOR

2005 yılında kurulan ve İngilizce isminin baş harflerinden (Terrorist Identities Datamart Environment) yola çıkılarak TIDE olarak anılan "terör listesi veritabanını" da geliştiren ABD, yeni sistemle parmak izi ve göz taraması bilgilerini de kaydediyor.

Öte yandan, Ulusal Terörle Mücadele Merkezi, 70 kişilik gruplar kurarak, Pakistan, Avrupa, Yemen ve Arap Körfezi'nde "terörist" avlamakla görevlendirildi. Beşinci bir grubun da dünyanın geri kalanını gözleyeceği açıklandı.

CIA, FBI, Savunma İstihbarat Teşkilatı ve Ulusal Güvenlik Ajansı analistlerinin yer aldığı ekipler, başta belirtilen ülkeler olmak üzere, tüm dünyadan ABD'ye uçan "şüpheliler" hakkında seyahat kayıtları da tutuyor.

Ekiplerin Internet sitelerine "dikkatli ve yasal bir şekilde mayın" da yerleştirdiği verilen bilgiler arasında...

ABD'YE UÇAMAMANIZ İÇİN TEK BİR İHBAR YETERLİ!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Dünyanın en paranoyak ülkeleri listesinde İsrail 1, ABD 2. sırada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000