04 Temmuz 2014, Cuma 09:28:46

ABD'DE 'İNANDIRICI TEHDİT' ÖNLEMİ

ABD’ye uçuş gerçekleştiren havalimanlarındaki güvenlik önlemleri olası bir saldırı gerekçesiyle arttırıldı.
  • Güvenlikçi abi sen hiç bişey bilmiyosun
  • Abd ülkesinde bulunan havalimanlarının güvenliğini sıklaştırsın bizim ülkemiz de X-Ray'leri kaldırmaya uğraşsın. Stratejik bölgelerin koruması nasıl daha iyi hale getirilir diye düşünmüyorlar da nasıl daha çok güvenlik açığı veririz diye düşünüyorlar.

Amerika Birleşik Devletleri, (ABD) olası bir terör saldırısından dolayı ülke dışından ABD’ye uçuş gerçekleştiren havaalanlarındaki güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

BBC Türk’ün haberine göre, ABD'nin kendisine karşı "inandırıcı bir tehdidin" varlığına dair uyarılarının ardından ülkeye doğrudan uçuş olan havalimanlarında güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.

Ulaştırma Bakanı Patrick McLoughlin önlemlerin varlığını doğruladı ve kamu güvenliği için alındıklarını söyledi. McLoughlin hangi önlemlerin alınacağını açıklamazken yolcuların herhangi bir olumsuzluk yaşama ihtimalinin olmadığını söyledi.

ABD'nin içgüvenlik teşkilatı yetkililerinden biri güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılmasının "gerçek zamanlı" ve "inandırıcı" bir tehdidin varlığı nedeniyle olduğunu söyledi ancak tehdide dair bilgi vermedi.

BBC'nin ulaşım muhbairi Richard Westcott İngiltere yetkililerinden aldığı bilgilere göre havaalanlarında uzun güvenlik kontorlü kuyruklarının beklenebileceğini söyledi.

Güvenlik tedbirlerinin sıkılaştırılması kararı ABD medyasında El Kaide'nin Suriye ve Yemen kollarının uçaklara koymak için bomba yaptıklarına dair iddiaların yer aldığı bir dönemde alındı.

ABD'DE 'İNANDIRICI TEHDİT' ÖNLEMİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Güvenlikçi abi sen hiç bişey bilmiyosun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenlik... ~ 10 yıl önce
Abd ülkesinde bulunan havalimanlarının güvenliğini sıklaştırsın bizim ülkemiz de X-Ray'leri kaldırmaya uğraşsın. Stratejik bölgelerin koruması nasıl daha iyi hale getirilir diye düşünmüyorlar da nasıl daha çok güvenlik açığı veririz diye düşünüyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000