16 Eylül 2008, Salı 08:29:01

ABD helikopteri vuruldu!

Pakistanlı askerlerin Güney Vaziristan'da Amerikan helikopterine ateş açtığı ileri sürüldü. Pakistanlı ve Amerikalı yetkililer olayı yalanlasa da halk olayı doğruluyor.

Askerleri taşıyan bir Amerikan helikopteri, sınır bölgesinde Afganistan tarafına iniş yaptı. Helikopterin iniş yapması ardından Amerikalı askerler, Pakistan'a girmeye çalıştı. Bu sırada Pakistan jandarmaları, havaya ateş açarak Amerikalı askerlerin sınırlardan girmesine engel oldu. Jandarmaların, Amerikan askerlerini uzaklaştırmak için uzun süre ateş ettiği bildirildi.

Pakistanlı askeri sözcü Binbaşı Murat Han, ateş açıldığını doğrulamasına rağmen Amerikan helikopterinin Pakistan hava sahasına girmediğini ve Pakistanlı askerlerin olaydan sorumlu olmadığını söyledi. Han, "Amerikan helikopteri sınırdaydı. Ancak hava sahamıza girmedi. Helikopter oradayken ateş açıldı. Ancak Pakistan askerleri olaya müdahil olmadı" dedi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in kuzeyindeki Bagram Havaüssü'ndeki Amerikalı askerlerin sözcüsü, askerlerin böyle bir olayı rapor etmediğini söyledi. Sözcü, "Bölgedeki askerler, ABD önderliğindeki koalisyona bağlı. Böyle bir olayı rapor etmediler" dedi.

 

ABD helikopteri vuruldu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000