26 Mayıs 2011, Perşembe 13:15:12

ABD BİLGİLERİ 15 YILDIR SAKLIYOR

ABD'nin, havayolu şirketlerinden İngiliz yolcuların bilgilerini 15 yıldır aldığı ortaya çıktı...
  • AZ KALDI, 2012'DE YELLOWSTONE PATLAYINCA NE AMERİKA KALACAK NE DE BİLGİLERİ VE DEĞERLİ İSTİHBARATI... :p
  • Paranoyaklık ABD'nin sonunu getirecek.
  • böyle bir kepazelik ancak orda olur..bunlar bizim parmak izlerimiz de alıyorlar vize alırken o da suç ama bizim anlı şanlı dışilerimiz sesini çıkaramıyor çıkarırsa bir daha amerika ya gidemeyeceklerini biliyorlar çünkü...bu halk bu kadar sahipsiz,kimsesiz.....

ABD ve Avrupa Birliği (AB) arasında yapılan bir anlaşma gereğince, ABD’ye yolculuk yapan İngiliz yolcuların hakkındaki bilgilerin 15 yıldır kaydedildiği ortaya çıktı. Bu bilgiler arasında ev adresleri, telefon numaraları, kredi kartı bilgileri bulunuyor.

Milyonlarca yolcu hakkındaki bu bilgilerin, ABD İçişleri Bakanlığı tarafından daha uzun bir süre tutulabilmesi ihtimali söz konusu. Bakanlık ayrıca, havayolu şirketlerinden elde ettikleri bilgileri yolcuların ülkeyi terk etmelerine en az 96 saat kala güncellemelerini istiyor.

‘TERÖRLE MÜCADELE’ AÇIKLAMASI

Havayolu şirketleri, ABD’nin mevcut terörist takip listesi ve suç ile göçmen verilerini karşılaştırılması için, yolcu isim kayıtlarını (NPR) yolcular ABD’yi terk etmeden en az 72 saat önce bakanlığa ulaştırmak zorunda.

15 yıllık saklama sınırı, ABD ile AB arasında yapılan taslak bir anlaşmayla teklif edilmişti. AB çerçevesinde, NPR bilgileri beş yıl boyunca saklanıyor.

ABD Senatosu geçen hafta, yolcu bilgilerini paylaşmaktaki isteksizliği konusunda AB’yi kınayan bir metni kabul etti. Senato’nun Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Joe Lieberman, “yolcu bilgilerinin terörle mücadelede önemli bir yer tuttuğunu ve AB’nin bu konudaki çekimserliğini kabul edemeyeceklerini” ifade etti.

Hürriyet

ABD BİLGİLERİ 15 YILDIR SAKLIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
AZ KALDI, 2012'DE YELLOWSTONE PATLAYINCA NE AMERİKA KALACAK NE DE BİLGİLERİ VE DEĞERLİ İSTİHBARATI... :p

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Paranoyaklık ABD'nin sonunu getirecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
böyle bir kepazelik ancak orda olur..bunlar bizim parmak izlerimiz de alıyorlar vize alırken o da suç ama bizim anlı şanlı dışilerimiz sesini çıkaramıyor çıkarırsa bir daha amerika ya gidemeyeceklerini biliyorlar çünkü...bu halk bu kadar sahipsiz,kimsesiz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000