10 Ocak 2014, Cuma 08:52:52

A400M'DEKİ SORUN NE?

Teknik problem yaşandığı için 'Koca Yusuf' adı verilen uçağın Türkiye'ye teslimi 4 ay gecikti. Erteleme yüzünden Türkiye'nin tazminat isteme hakkı doğdu.
  • A400 lerin havadan indirme paraşüt atlayışına uygun olmadığına dair bilgi vardı, bu sorun çözüldü mü yoksa bu şekilde mi kabul edildi, çok merak ediyorum. 10.04.2017
  • Sorun nedir ? Motor mu ?
  • AWACS'daki gecikmeden dolayı da tazminat isteme hakkı var Türkiye'nin, ama her nedense kullanılmyor. Bari bunda kullansınlar. Hepimizin parası.
  • Yazlık evlere mobilya taşır artık :)
  • Türkiye'de tespit edilen sorunu bilemiyorum ama daha önceden kaynaklanan sıkıntının TP400-D6 turboprob motor pervane sanzumani icinde kirik bir kapak plakasi bulundu ve tum motorlarda yeniden tasarim degisikligine gidildi.
  • Nedenini bilen varmı ?

Türkiye askerî alanda büyük stratejik bir adım atarak, yüksek teknolojiye sahip ve tek seferde 37 ton yük taşıyabilen dev askeri kargo uçağı A400-M projesine dahil oldu. Airbus Military'nin yaptığı ve projede Türkiye'nin diğer ortakları da Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya olarak belirlendi. Türkiye aldığı 10 uçak karşılığında projeye yüzde 8'le ortaklık hakkı kazandı.

“Koca Yusuf” adı verilen ilk uçak ise, geçtiğimiz günlerde Kayseri'deki 221'inci Filo'ya getirildi. Edinilen bilgilere göre uçak burada zorlu testlere tabi tutuldu. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Hava Kuvvetleri'nden yetkililerin yer aldığı kabul heyeti incelemelerde uçakta bir-iki teknik problem buldu. Bu problem sebebiyle uçağın kabulü gerçekleşmedi. Bu da 4 aylık gecikme yaşanmasına yol açtı.

Gecikmelerde uygulanan tazminat cezası gündeme geldi ancak cezanın fazla yedek parça ile ödenmesi düşünülüyor. Heyet kabul için aynı zamanda yedek parça ve destek ekipmanlarının da hazır olmasını şart koştu. Askeri yetkililerin verdiği bilgiye göre, A400-M'ye sahip olan ülkeye büyük stratejik değer katıyor. Uçak ve havalandığında tam teçhizatlı 116 askeri (bir bölük) operasyon bölgesine indirebiliyor. Zemini uygun olan toprak araziye, zemini hazırlanmış tarlaya bile inebilen A400-M'in envantere girmesiyle Türk Hava Kuvvetleri'nin taşıma ve nakliye hız kapasitesi 2 katına çıkacak. Gövde montajı Bremen'de nihai montajı da Sevilla'da yapılan A400-M uçağı; zırhlı araçlarla, helikopter ve obüs topları dahil 37 ton yük taşıma kapasitesine sahip. Uçağın menzili 8 bin 700 km. Yani İstanbul'dan kalkıp Amerika'ya ulaşabiliyor. (Türkiye)

A400M'DEKİ SORUN NE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

A400 ~ 7 yıl önce
A400 lerin havadan indirme paraşüt atlayışına uygun olmadığına dair bilgi vardı, bu sorun çözüldü mü yoksa bu şekilde mi kabul edildi, çok merak ediyorum. 10.04.2017

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sorun nedir ? Motor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aziz ~ 10 yıl önce
AWACS'daki gecikmeden dolayı da tazminat isteme hakkı var Türkiye'nin, ama her nedense kullanılmyor. Bari bunda kullansınlar. Hepimizin parası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazlık ~ 10 yıl önce
Yazlık evlere mobilya taşır artık :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 10 yıl önce
Türkiye'de tespit edilen sorunu bilemiyorum ama daha önceden kaynaklanan sıkıntının TP400-D6 turboprob motor pervane sanzumani icinde kirik bir kapak plakasi bulundu ve tum motorlarda yeniden tasarim degisikligine gidildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 10 yıl önce
Nedenini bilen varmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000