10 Ekim 2009, Cumartesi 08:05:33

A400M ne zaman havalanacak?

Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika, Lüksemburg ve Türkiye’nin ortaklığıyla İspanya’nın Sevilla kentinde yapılan A400M askeri nakliye uçağının ilk deneme uçuşunu aralık ayı sonuna doğru gerçekleştireceği açıklandı.
  • bu bir kandırmaca türkiye nasıl AB ye alınmayacaksa bu proje de aynen onun gibi gerçekleşmeyecek.görürsünüz
  • Ben 35 yaşına geldim hala ortada bişey yok, tıpkı F22 gibi ,tamam havacılık projeleri masraflıdır süreç yavaş işler ama aradan kaç yıl geçti bu kadarda yavaş olmazki , Hercules'in gözünü seveyim bari onu güncel hale getirseler :)
  • askeri harcamalar için harcanan her kuruş israftır

Yaşanan teknik aksaklıklar ve üretici Airbus firması ile siparişi veren ülkeler arasındaki sözleşmelerin yeniden müzakere edilmesinden dolayı 3 yıl kadar gecikmeye uğrayan A400M projesinde olumlu adımlar atılmaya başlandı. Airbus Military’nin başkan yardımcısı Domingo Urenya, şu an itibariyle programın “öngörülenden birazcık daha iyiye doğru gittiğini” söyledi.  Basına açıklama yapan Urenya, A400M’nin tüm motorlarının ve teknolojik sistemlerinin montajının tamamlandığını ve ilk deneme uçuşuna hazırlık için önümüzdeki haftalarda bu sistemlerin deneneceğini belirtti. 

A400M’in ilk deneme uçuşu için “Noel’den önce” (25 Aralık) diyerek net bir tarih vermeyen Urenya, deneme uçuşuna 7 ülkenin Savunma Bakanları’nın da davet edilebileceğini kaydetti. Airbus temsilci, sözleşmelerle ilgili olarak farklı hükümetlerle yaptıkları müzakereler için ise “iyimser” olduklarını dile getirdi.

A400M için Almanya’nın 60, Fransa’nın 50, İspanya’nın 27, İngiltere’nin 25, Türkiye’nin 10, Belçika’nın 7 ve Lüksemburg’un 1 siparişi bulunurken, projeye dışarıdan dahil olan Güney Afrika Cumhuriyet 8, Malezya ise 4 uçak siparişi verdi.

(Milliyet)

A400M ne zaman havalanacak?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bu bir kandırmaca türkiye nasıl AB ye alınmayacaksa bu proje de aynen onun gibi gerçekleşmeyecek.görürsünüz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben 35 yaşına geldim hala ortada bişey yok, tıpkı F22 gibi ,tamam havacılık projeleri masraflıdır süreç yavaş işler ama aradan kaç yıl geçti bu kadarda yavaş olmazki , Hercules'in gözünü seveyim bari onu güncel hale getirseler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
askeri harcamalar için harcanan her kuruş israftır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000