08 Ekim 2009, Perşembe 09:04:51

8 yıl önce felaketi yaşamışlardı...

SAS Havayolları uçağı, Milano'dan havalanmak üzereyken Cessna tipi uçağa çarparak hangara dalmış ve o gün büyük bir facia yaşanmıştı. Üzerinden tam 8 yıl geçti...
  • Gercekten cok uzucu :(

Tarih: 08.10.2001... Yani tam 8 yıl öncesi... Saatler 08:15'i gösterdiğinde İskandinav Hava Yolları (SAS) uçağı, Milano'dan havalanmak üzereyken Cessna tipi uçağa çarpmış ve SAS Havayolları'na ait MD-87 ile Cessna'da bulunanların tümü ve 6 havaalanı personeli olmak üzere 114 kişi hayatını kaybetmişti.

İskandinav Havayolları'nın (SAS) MD-87 tipi uçağı, tekerleklerini yerden kesmek üzereyken, yoğun sis nedeniyle pistin ucunda bulunan Cessna tipi uçağa son anda farketmiş ancak iş işten geçmişti. İtalyan işadamı Luca Fossati'ye ait Cessna'ya çarparak savrulan SAS uçağı, hangara dalarak ve alev alev yanmıştı.

Yoğun sis ve insan hatası

Dönemin İtalyan İçişleri Bakanlığı sözcüsü kazaya bölgeyi etkisi altına alan 'yoğun sis' ve 'insan hatası'nın yol açtığını açıklamıştı.

İtalyan yetkililer kazaya Alman uçağın yanlış pistte inmesinin neden olduğunu söylemişlerdi. Görüş mesafesini 50 metreye indiren yoğun sisin de yanlışlığın pilotlar ve kuleden tarafından fark edilmemesine yol açtığı ifade edilmişti.

SAS uçağıyla Milano'dan Danimarka'nın Kopenhag kentine giden yolcularınsa 56'sı İtalyan, geri kalanı Finlandiya, Almanya ve İsveç vatandaşı olduğu açıklanmıştı.

SAS

SAS

SAS

©AirportHaber.com

8 yıl önce felaketi yaşamışlardı...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Gercekten cok uzucu :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000