26 Kasım 2009, Perşembe 07:12:22

74 yaşında savaş uçağı kullandı...

Hindistan'ın kadın Devlet Başkanı Patil ilerleyen yaşına rağmen savaş uçağı kullanarak tarihe geçti.
  • bu hanımın yerinde olmayı çok isterdim...helal olsun
  • Hindistan'da bayan bakan savaş uçağı uçuracak kadar aklı başında ve işine hakim. Peki yorum yazan terbiyesizlere ne cevap vermeli? Bayan Bakan sağlıklı ve uçağı uçuracak kadar bilgi ve donanıma sahip. Senin ülkende 74 yaşındaki kadınlar ne yapıyor? Hiçbir halta yaramıyor ve sabahtan akşama kadar boş işlerle uğraşıyor veya dedikodu yapıyorlar. Ne bir üretim ne faydalı bir iş. Yorum yaparken önce kendi etrafına bak. Airport Haber'in bu ayrıcalığını saçma sapan yorumların için kullanma. Önce kendi etrafına bak bak ve düşünerek yorum yaz.
  • Ahaha yorumunuz çok güzel hocam.Helal olsun hintlilerde havacılıkta epey hızlı gelişiyorlar.
  • Emekli ptt memuru kılıklısı seni...

Hindistan'ın 74 yaşındaki kadın Devlet Başkanı Pratibha Patil, günün en çok konuşulan isimlerinden biri oldu.

Sukhoi-30 tipi savaş uçağıyla gökyüzünde 30 dakika kalan Patil, hem bu tür bir uçağı kullanan "en yaşlı kadın" hem de "ilk kadın lider" olarak tarihe geçti.

Hindistan'ın batısındaki Lohegoan hava üssündeki askerler, Devlet Başkanları'nı törenle ve gururla karşıladı.

74 yaşındaki Hindistan Devlet Başkanı Patil yaşının getirdiği yorgunlukla ayakta zor duruyordu.

Ancak kısa bir süre sonra sırtına tulumunu giydi ve dünyanın en güçlü savaş uçaklarından Rus yapımı Sukhoi-30 tipi avcı bombardıman uçağının kokpitine atladı.

Ülkesinin sayılı kadın pilotları arasında yer alan Hintli lider, havada kaldığı yarım saat içinde uçağın kontrolünü zaman zaman devraldı ve çevik manevralar yaptı.

74 yaşındaki Patil hem savaş uçağı uçuran en yaşlı kadın hem de böyle bir uçak kullanan ilk kadın lider olarak tarihe adını yazdırdı. Pratibha Patil, 30 dakikalık uçuşu başarıyla tamamladı.

Hindistan Devlet Başkanı, teknolojik olarak dünyanın en gelişmiş bir uçağını kullanmaktan hem tüm Hint halkı hem de tüm Hintli kadınlar adına gurur duyduğunu söyledi.

Pratibha Patil

74 yaşında savaş uçağı kullandı...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu hanımın yerinde olmayı çok isterdim...helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hindistan'da bayan bakan savaş uçağı uçuracak kadar aklı başında ve işine hakim. Peki yorum yazan terbiyesizlere ne cevap vermeli? Bayan Bakan sağlıklı ve uçağı uçuracak kadar bilgi ve donanıma sahip. Senin ülkende 74 yaşındaki kadınlar ne yapıyor? Hiçbir halta yaramıyor ve sabahtan akşama kadar boş işlerle uğraşıyor veya dedikodu yapıyorlar. Ne bir üretim ne faydalı bir iş. Yorum yaparken önce kendi etrafına bak. Airport Haber'in bu ayrıcalığını saçma sapan yorumların için kullanma. Önce kendi etrafına bak bak ve düşünerek yorum yaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ahaha yorumunuz çok güzel hocam.Helal olsun hintlilerde havacılıkta epey hızlı gelişiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Emekli ptt memuru kılıklısı seni...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000